Controllersbijeenkomst 2017

Bedrijf
Datum
01 februari 2017
Inschrijven voor
31 januari 2017
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Amstelveen
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

De val van het regelrijk?!
Is het waar dat loslaten van onnodige regels zorgt voor meer tijd voor kwaliteit en efficiëntere organisatie van zorg?  ‘Regelarm’ biedt zeker kansen, maar levert ook vragen op. Wat betekent dit voor uw organisatie en u als controller? Heeft het impact op de manier waarop u sturing geeft en de manier van verantwoording? Betekent dit eigenlijk niet meer werk? En blijft u nog wel bij de kern van uw vakgebied?

In onze jaarlijkse controllersbijeenkomst staan wij stil bij bovenstaande vragen rondom het thema ‘Regelarm’ en de consequenties en mogelijkheden voor de controller.

Datum en locatie
Woensdag 1 februari 2017 | KPMG kantoor, Laan van Langerhuize 1, 1186 DS Amstelveen.

Doelgroep
Controllers in de zorg

Registratie
Klik hier om u aan te melden.

Scroll naar beneden voor het volledige programma.

Programma

13.30 uur

Ontvangst en registratie

14.00 uur

Welkomstwoord en introductie door Mariska van de Luur, sectorleider KPMG Health

14.15 uur

Nieuwe regels jaarverslaglegging in de zorg door Jochem Dijkstra, partner KPMG en Lid Commissie RJ 655

14.35 uur

Paneldiscussie - Walhalla of ammehoela?

o.l.v. Sander den Hartog, KPMG

Panelleden:

- Jochem, Dijkstra, KPMG

- Ruud Klarenbeek, JP van den Bent stichting

- Jan Meegens, Stichting Zorgkantoor Menzis

- Beatrijs van Riessen, Stichting Estinea

15.05 uur

PAUZE

15.25 uur

Workshops:

Regelloos en toch in control?
Wetten, regels, richtlijnen en interne procedurebeschrijvingen alléén zijn onvoldoende voor complexe beheersvraagstukken. De (interne) regeldruk kan worden gereduceerd door beïnvloeding van cultuur en gedrag. Vaak zijn haperende soft controls de onderliggende oorzaak van financiële en reputatierisico’s. Wat is het optimum tussen ‘hard controls’ en ‘soft controls’ in een regelarme omgeving?
Sprekers: Sharona Glijnis en Jolien Mollink

Horizontaal toezicht - zorgt voor iedereen!
Achterafcontroles, zoals self assessment en materiele controle, kosten veel geld. Horizontaal toezicht staat voor “first time right” registratie en declaratie, vertrouwen in de keten en lagere controlelasten. Hoe werkt horizontaal toezicht eigenlijk, wat zijn de ervaringen en wat moet je doen om klaar te zijn voor horizontaal toezicht?
Sprekers: Sikko Bruinsma en Jeroen Niehuis

Controlling in 2025; man versus machine?
De functie van de controller wijzigt door digitalisering. Gedistribueerde grootboeken in de vorm van blockchains, de robot als naaste medewerker en een nieuw beeld van transparantie worden onderdeel van het werkveld. Gezamenlijk ontdekken we de nieuwe functie van de controller en denken we na wat de controller in het hier en nu kan doen om deze ontwikkeling in goede banen te leiden.
Sprekers: Richard Wagenmakers en Channa Minke

Zero based budgeting
Het budgetproces is van oudsher omgeven door allerlei (veelal historische) regels en aannames. Veel organisaties ervaren slechts beperkte toegevoegde waarde. Wat nu als u uw budget en prestaties zou kunnen opbouwen vanuit de echte drives en onderliggende verbanden. Hoe moeilijk is dat en wat is er voornodig? Hoe succesvol is dit en wat kunt u er dan mee. In deze workshop krijgt u een verfrissende blik op het budget proces en de hoe dit proces in te steken vanuit de aanwezige basis informatie en prestatie modellen.
Sprekers: Bob Adams en Dimitri Sloof

Doen we de goede dingen en doen we de dingen goed?
's Heeren Loo (gehandicaptenzorg) stuurt sinds kort op kwaliteit door te focussen op leren en verbeteren in plaats van verantwoorden op basis van cijfers. Dit betekent veel regie bij de teams en ook een andere vorm van verantwoording richting de externe stakeholders zoals cliënten en verwanten. In deze workshop gaan we graag met u in gesprek over de ervaringen van `s Heeren Loo en wat dit betekent voor de manier van verantwoorden.
Sprekers: Jochem Stol (’s Heeren Loo) en Marijke Ploegman (KPMG)

16.30 uur

Scale up case: hoe groter, hoe meer regels

17.00 uur

Afsluiting met aansluitend borrel

Event informatie

Bedrijf: KPMG

Datum: 01 februari 2017

Inschrijven voor: 31 januari 2017

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Amstelveen