Leiderschap in netwerken

Bedrijf
Datum
07 oktober 2016
Inschrijven voor
06 oktober 2016
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Den Haag
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

De toekomst van organisaties ligt in het vermogen samen te werken met anderen. In een netwerksamenleving is dat de sleutel naar succes. Dat vraagt veel van een organisatie: wendbaarheid, transparantie en samenwerkingsvaardigheden. Maar het is ook een nieuwe opgave voor het leiderschap van organisaties. Rijnconsult gelooft in het vijfde niveau van leiderschap zoals door Jim Collins wordt beschreven in zijn boek Good to Great. Dat wordt gekenmerkt door persoonlijke nederigheid en een sterke professionele wil, in dienst van de organisatie. We zien echter dat steeds meer een zesde niveau van leiderschap wordt gevraagd: het vermogen om te verbinden met andere organisaties, effectieve netwerken te ontwikkelen, de eigen organisatie uitdagen en leren samen te werken met anderen. Dat is -het zijn grote woorden, dat weten we- de uitdaging voor het leiderschap in de 21ste eeuw.

Op vrijdagochtend 7 oktober 2016 gaan we met onze opdrachtgevers, zelf ook leider in een snel veranderende omgeving, de inzichten hierover delen.

SPREKERS

  • Erik Gerritsen, secretaris-generaal VWS en voorheen gemeentesecretaris Amsterdam en bestuurder van Bureau Jeugdzorg Amsterdam.
  • Arnold Stokking, algemeen directeur Industriële innovaties TNO: "Alleen door in de keten samen te werken, wordt het mogelijk om succesvolle nieuwe businessmodellen te ontwikkelen".
  • Hans Keuken, wethouder gemeente Neder-Betuwe en voorzitter van het Laanboompact, een samenwerkingsverband tussen het bedrijfsleven en de overheid met als doel de laanboomsector te versterken.
  • Regina Bouious – Riemersma, directeur PenO bij het UMC Groningen, voormalig gemeentesecretaris-algemeen directeur van Zwolle. Daarnaast was zij voorzitter RvC van Dimpact, een coöperatieve vereniging van, voor en door gemeenten met als doelstelling het organiseren van samenwerking en laten ontwikkelen van een oplossing voor gemeentelijke multi-channel dienstverlening en zaakgerichte bedrijfsvoering.
  • Bert van Boggelen, waarnemend voorzitter van het CNV en kwartiermaker van De Normaalste Zaak; een groeiend netwerk van bijna 400 MKB-ondernemers én grote werkgevers die samen bouwen aan een inclusieve arbeidsmarkt, waarin iedereen die kan en wil werken welkom is. Onder de naam ‘de 99van’ initieert De Normaalste Zaak in samenwerking met regionale werkgeversverenigingen daadkrachtige, herkenbare lokale netwerken in Nederland.

NETWERKAPP

Aanmelden geeft toegang tot de netwerkapp die u de gelegenheid biedt om andere deelnemers te contacten, vragen te stellen, stellingen te plaatsen. Kortom netwerken vooraf, tijdens en na het event!

De netwerkapp wordt drie weken voorafgaand aan het event voor de deelnemers opengesteld.

PROGRAMMA

Het programma duurt van 8.30 – 13.30 uur met daarin:

  • Een netwerkontbijt met een interessante tafelschikking, door ons gekozen of op uw aangeven via de netwerkapp.
  • Erik Gerritsen over het leiden van een netwerk.
  • De vier andere gastsprekers geven ieder een workshop. Op de dag zelf bepaalt u welke twee workshops u volgt.
  • Ophalen van het net(werk).

Aansluitend bieden wij u een lunch aan op locatie, of om mee te nemen.

LOCATIE

De (voormalige) Caballerofabriek in Den Haag, getransformeerd naar een werkplek waar creatieve professionals en innovators elkaar weten te vinden.

INSCHRIJVEN

Klik hier om u aan te melden voor dit event. Voor relaties van Rieken & Oomen en Rijnconsult zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Event informatie

Bedrijf: Rijnconsult

Datum: 07 oktober 2016

Inschrijven voor: 06 oktober 2016

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Den Haag