KPMG PROVADA University

Bedrijf
Datum
07 juni 2016
Inschrijven voor
06 juni 2016
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Amsterdam
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

KPMG neemt deel aan de PROVADA, het jaarlijkse ontmoetingspunt voor de vastgoedbranche van 7 t/m 9 juni in de RAI Amsterdam. Ben u een van de bezoekers? Dan bent u van harte welkom op onze University, bestaande uit een reeks inspirerende minicolleges.

The Next Step is het thema van de PROVADA 2016. Een thema waar KPMG zich in herkent, met innovatie, nieuwe technologieën en duurzaamheid als centrale onderwerpen. Denk aan smart cities, Internet of Things en de mogelijkheden die Big Data biedt.
 
In een reeks minicolleges wordt u door onze thought leaders bijgepraat over de laatste ontwikkelingen.
 
Programma

Succesfactoren voor een écht slimme stad
7 juni, 15.00 uur

De SmartCity heeft via de R&D-afdeling van technologiebedrijven zijn weg gevonden naar de wetenschap, de agenda van beleidsmakers en zelfs naar de realiteit. Een SmartCity is milieuvriendelijk, efficiënt en veilig, maar is daarmee eigenlijk wel alles gezegd? Is het wel wenselijk om in een geautomatiseerde stad te wonen?
 
Tijdens dit minicollege geven Richard Wagenmakers en David Allessie inzicht in de huidige tekortkomingen van top-down SmartCities zoals deze nu voorgesteld worden, en wat de succesfactoren zijn voor een écht slimme stad.
 
Richard Wagenmakers, Future proofer, Partner KPMG
David Allessie, KPMG Innovative Startups

Ochtendsessie met Sander Klous, hoogleraar Big Data Ecosystems
8 juni, 10.00 uur

Schuif aan bij deze sessie met Sander Klous, hoogleraar Big Data Ecosystems aan de Universiteit van Amsterdam, en laat u bijpraten over de veranderingen die Big Data te weeg brengt. Met concrete voorbeelden maakt Sander inzichtelijk wat uw organisatie te doen staat om met Big Data aan de slag te gaan. 

Sander is gepromoveerd in de hoge energie fysica en heeft gewerkt op CERN, ’s werelds grootste natuurkundig instituut in Geneve. Daar heeft hij onder andere bijgedragen aan het onderzoek van het ATLAS experiment dat heeft geresulteerd in de ontdekking van het Higgs Boson (Nobelprijs 2013). Zijn boek, "Wij zijn Big Data", over de toekomst van de informatiesamenleving, was runner-up bij de managementboek van het jaar verkiezing 2015.

Sander Klous, Hoogleraar Big Data Ecosystems, Head of KPMG Big Data & Analytics

Unlocking the True Value of Real Estate
8 juni, 14.00 uur

Om leegstand van vastgoed tegen te gaan is het vergroten van kwaliteit, en daarmee de toegevoegde waarde ervan voor de eindgebruiker, essentieel geworden. De kwaliteit en waarde van een gebouw worden daarbij in toenemende mate bepaald door duurzaamheidfactoren zoals CO2-uitstoot, energie- en materiaalverbruik en impact op gezondheid en productiviteit van eindgebruikers. Voor vastgoedeigenaren, -financiers, -investeerders en –managers is het van belang om grip te krijgen op deze value drivers en deze te integreren in de dagelijkse besluitvorming.

Tijdens dit minicollege geven Bernd Hendriksen en Lars Kurznack inzicht in de True Value-methodologie waarmee de vastgoedsector de milieu en sociaal-economische impact van gebouwen kan identificeren, kwantificeren én monetariseren.
 
Bernd Hendriksen, Practice leader KPMG Sustainability
Lars Kurznack, Senior manager KPMG Sustainability

 
Innoveren in vastgoed – become an innovation factory
9 juni, 11.30 uur

Een stortvloed aan technologische ontwikkelingen zet de vastgoedwereld op z’n kop. Zo gaan Internet of Things en analytics-toepassingen het onderhoud sterk veranderen, heeft Robotics impact op de manier van bouwen en maakt 3D-printing het produceren van bouwmaterialen een stuk eenvoudiger. Aan de andere kant is er toenemende druk vanuit regelgevers om duurzamer te bouwen. We zijn op weg naar een circulaire economie waarin materialen continu hergebruikt worden.
 
In dit minicollege gaan Han Gerrits en Jurjan Huisman in op de vraag hoe organisaties hun innovatievermogen kunnen verbeteren om goed in te kunnen spelen
op deze ontwikkelingen.
 
Han Gerrits, KPMG Innovation Factory, Hoogleraar Vrije Universiteit Amsterdam
Jurjan Huisman, Senior manager KPMG Innovation Lab

Aanmelden
U kunt zich hier voor een of meerdere colleges registreren *. Alle colleges duren maximaal 30 minuten. Op de thema's zoals hierboven beschreven werkt KPMG intensief samen met verschillende startups. Een aantal hiervan zal gedurende de PROVADA op onze stand aanwezig zijn om u de laatste innovaties te tonen.

*Uw aanmelding heeft enkel betrekking op de KPMG minicolleges, niet op de Provada als geheel. Tickets voor de Provada zijn hier te bestellen. 

Event informatie

Bedrijf: KPMG

Datum: 07 juni 2016

Inschrijven voor: 06 juni 2016

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Amsterdam