Social Teams: Nieuwe institutie of vliegwiel in de transformatie

Bedrijf
BMC
Datum
26 mei 2016
Inschrijven voor
25 mei 2016
Type event
Workshop
Doelgroep
Professionals
Locatie
Assen
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Na de intensieve voorbereidingen op de decentralisaties tot 1 januari 2015 en de daadwerkelijke start van de uitvoering in 2015 is het belangrijk om in het nieuwe jaar stil te staan bij de vraag hoe we verder vorm geven aan de transformatie. Voor ons is duidelijk dat het in die transformatie niet gaat om mooie beleidsplannen, maar om een sterke uitvoeringspraktijk waarin inwoners en professionals de ruimte krijgen om een nieuwe aanpak te ontwikkelen. En die praktijk wordt gemaakt in de gemeenten, in de sociale teams.

Aan de hand van twee korte inleidingen gaan wij met u in gesprek over de praktijk van de transformatie in het sociaal domein, met als doel om van elkaar te leren en uit te wisselen.

Het programma
9.30 uur:    Ontvangst.
10.00 uur:   Welkom en opening door Sjoerd van den Berg, adviseur en accountmanager bij BMC Implementatie.
10.15 uur:   ‘Transformeren; waar en hoe begin je eraan?’ Machteld Koelewijn, partner bij BMC gaat in op de transformatieopgave in haar adviespraktijk. Waar zit volgens haar de kern van de verandering? Welke stappen zijn er te zetten om te komen tot een transformatie-agenda met focus en ambitie? Gelegenheid om eigen ervaringen te delen en het gesprek over dit thema aan te gaan.
11.00 uur:   ‘Sociale teams: nieuwe instituties of vliegwiel in de transformatie? Een tussenstand’ Wiebrand Top, partner bij BMC gaat in op de rol van de sociale teams in de transformatie. Lukt het om in de teams een nieuwe uitvoeringspraktijk te ontwikkelen? Wat zijn belangrijke voorwaarden om de ruimte voor professionals te creëren? Welke rol vervult de gemeente daarin en wat betekent dat voor de governance van sociale teams? Interactieve presentatie met discussie.
12.00 uur:  Netwerklunch en ontmoeting.

Aan het bijwonen van deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Sjoerd van den Berg via sjoerdvandenberg@bmc.nl. U kunt ook bellen naar 033 – 496 52 00.

Wanneer: 26 mei 2016
Tijd: 09:30– 13:00 uur (inclusief lunch)
Waar: Drents Archief, Assen

Event informatie

Bedrijf: BMC

Datum: 26 mei 2016

Inschrijven voor: 25 mei 2016

Type event: Workshop

Doelgroep: Professionals

Locatie: Assen