Rondetafelbijeenkomst financiële bestendigheid in de zorg

Bedrijf
Datum
26 november 2015
Inschrijven voor
25 november 2015
Type event
Seminar
Doelgroep
RvB en RvT bij zorginstellingen in de GGZ en ouderenzorg
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Hoe financieel gezond is de gezondheidssector nog? Op donderdag 8 oktober organiseert KPMG een rondetafel over de financiële weerbaarheid van de sector.

Door beleidsmaatregelen staan budgetten, met name voor intramurale zorg, onder druk. Zorginstellingen ervaren daardoor in het algemeen een uitdaging om een houdbare rendabele exploitatie te voeren. Welke impact heeft dat op de algemene financiële gezondheid van individuele zorginstellingen en op geaggregeerd sectorniveau?

KPMG heeft een analyse gedaan op de jaarrekeningen van de verschillende zorginstellingen van de afgelopen jaren, onder andere op basis van de DigiMV database en individuele jaarrekeningen. Er wordt tijdens deze bijeenkomst specifiek ingezoomd op zorginstellingen binnen de ggz en ouderenzorg.

U krijgt een inkijk in de ontwikkeling van KPI’s als weerstandvermogen, solvabiliteit, rentabiliteit, etc. Wat zijn de trends op geaggregeerd sectorniveau en hoe groot zijn de verschillen tussen de zorginstellingen en welke instellingen vormen de top 10 en bottom 10? Programma

15:00 Ontvangst
15:00 Welkom en introducties
15:40 Presentatie kernbevindingen onderzoek GGZ en Ouderenzorg door Ruben Mikkers, partner KPMG
16:30 Pauze
16:50 Interactieve discussie GGZ en Ouderenzorg
17:40 Afsluiting met aansluitend borrel

Doelgroep
Doelgroep voor deze bijeenkomst is Raad van bestuur en Raad van Toezicht bij zorginstellingen in de ggz en ouderenzorg, (financieel) directeuren zorgverzekeraars, banken en investeerders.  

Datum en locatie

Deze bijeenkomst wordt gehouden op 8 oktober in ons kantoor in Amstelveen. Meer informatie Neem voor meer informatie contact op met Monique van de Wiel, (020) 656 7405

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via onderstaande button.

Event informatie

Bedrijf: KPMG

Datum: 26 november 2015

Inschrijven voor: 25 november 2015

Type event: Seminar

Doelgroep: RvB en RvT bij zorginstellingen in de GGZ en ouderenzorg