Strategische Oplossingen voor Duurzame Inzetbaarheid

Bedrijf
Datum
03 november 2015
Inschrijven voor
02 november 2015
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

"Langetermijnoplossingen: Voor meer mobiliteit en flexibiliteit van medewerkers en organisatie"

Welke maatregelen kun je als organisatie op strategisch niveau inzetten om de duurzame inzetbaarheid van werknemers te verhogen?
In de praktijk zien we dat langdurige arbeidsrelaties zorgen voor stabiliteit en continuïteit. Maar hoe zorg je ervoor dat werknemers zich blijven ontwikkelen en flexibel meebewegen in een veranderende omgeving? Welke strategische en beleidsmaatregelen dragen bij aan meer duurzame inzetbaarheid binnen of buiten je organisatie? Medewerkers die duurzaam inzetbaar zijn, zijn flexibeler ten tijde van veranderingen en gemakkelijker in te zetten binnen of buiten je organisatie.

Benen op tafel sessie (BOTS)
Tijdens de BOTS delen Heleen Kuijten en Tom Plug vanuit Schiphol Group en KPN hun visie en aanpak op duurzame inzetbaarheid. Daarnaast is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Ben jij op zoek naar inspiratie hoe je duurzame inzetbaarheid strategisch kunt organiseren? Meld je dan aan voor deze BOTS!

Heleen Kuijten | HR Director | Schiphol Group
Schiphol Group heeft een loyaal personeelsbestand met weinig verloop. Dat betekent dat mensen vaak lang op dezelfde plek zitten. Schiphol Group werkt daarom aan meer flexibilisering, door medewerkers te laten wisselen van werkplek of leidinggevende. Dat houdt mensen fris en scherp. Heleen Kuijten: “In de cao hebben we een functieverblijftijd van vijf tot zeven jaar opgenomen. Na drie jaar gaan we het gesprek aan over de plannen en mogelijkheden voor de jaren daarop. De roep om flexibiliteit en mobiliteit is afkomstig vanuit de business en is door HR verder uitgewerkt in beleid. “

Tom Plug | Lead HR Strategy & Innovation | KPN
Duurzame inzetbaarheid is al jaren een thema binnen KPN, dat sinds de eeuwwisseling flink is gekrompen. Vanuit het idee dat we langer moeten, willen en kunnen doorwerken is recent het programma ‘Still Going Strong’ gestart dat zich richt op de duurzame inzetbaarheid van de 55+’er. KPN wil het onontkomelijke langer doorwerken ondersteunen in een cultuur waarin iedereen zich erkend en gewaardeerd voelt en dat onderdeel uitmaakt van Strategic Workforce Management.

Waarom interessant?

1. Met “peers” in dialoog over dezelfde uitdaging
2. Nieuwe inzichten op duurzame inzetbaarheid, mobiliteit en flexibiliteit
3. Uitbreiding van je netwerk

Stuur je bevestiging naar Hanneke Havlík (h.havlik@kirkmancompany.com)

Wij kijken uit naar je komst!

Event informatie

Bedrijf: Kirkman Company

Datum: 03 november 2015

Inschrijven voor: 02 november 2015

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals