Veranderinjectie voor Managers - juli (Masterclasses)

Bedrijf
Datum
15 juli 2015
Inschrijven voor
14 juli 2015
Type event
Business Course
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Veranderinjectie voor Managers - 15, 16, 22 & 23 juli (Masterclasses)
Maak impact! Werk aan wendbaarheid, verbeter samenwerking, creëer ruimte voor innovatie en realiseer doeltreffende business informatieplanning. Wie zich niet kan aanpassen, sterft uit. Grote bedrijven, nog niet zo lang geleden uiterst succesvol, bestaan niet meer of zijn gemarginaliseerd. Denk aan Kodak, Nokia, Saab, Neckermann Duitsland en Digg.com. Het ontbrak ze aan voldoende aanpassingsvermogen, aan wendbaarheid.

Cursusopzet
Bij de meeste organisaties is er veel dat die wendbaarheid ondermijnt. Natuurlijk zijn synergie, schaalvoordeel, compliance, risicobeheersing en betrouwbaarheid belangrijk voor een organisatie. Maar al die structuren belemmeren onze wendbaarheid. We moeten de voordelen van die structuren behouden, zonder beperkt te worden door de nadelen. Er moet een goede, flexibele balans komen tussen aan de ene kant synergie, schaalvoordeel en zekerheid en aan de andere kant wendbaarheid. Dat stelt hoge eisen aan het gedrag van organisaties. Van managementteams in organisaties wordt verwacht dat ze snel en adequaat reageren op veranderingen. Dat stelt de samenwerking in zulke teams danig op de proef.

Kortom, er is geen keus: veranderen moet, anders is er geen toekomst meer. Business Informatieplanning (BIP) stelt de strategie vast voor informatie en IT vanuit business-perspectief. Waar organisaties vroeger behoefte hadden aan een blauwdruk, hebben ze tegenwoordig behoefte aan richting. Het Business Informatie Plan moet continu richting kunnen geven in een alsmaar veranderende wereld. Tegelijkertijd is BIP vaak een tijdrovend proces, zodat een BIP bijna altijd achterhaald is. En dus nutteloos. Tenzij we een BIP kunnen beperken tot de essentie.

Masterclass 1: Wendbaarheid
Gedurende deze masterclass wordt er ingegaan op wendbaarheid. U neemt beslissingen en u maakt plannen die er voor zorgen dat u uw wendbaarheid vergroot zonder dat te (!) veel ten koste gaat van schaalvoordeel, compliance en risico’s. U ontdekt de grote kracht van vertrouwen, u leert complexiteit te bestrijden met eenvoud, u herkent de voordelen van kleinschaligheid, u maakt kennis met SMARTT 2.0 en het scheermes van Janis Joplin. U durft weer in kansen te denken. Allemaal toegepast op uw situatie.

Wij hebben een agenda samengesteld, gebaseerd op een duidelijke en unieke visie op wendbaarheid. Wij laten u kennis maken met principes, u vertaalt die principes naar uw praktijk. Wij leiden de discussie: elke opmerking moet bijdragen. Wij zorgen voor de nodige scherpte en u volgt uw instinct.
 
Masterclass 2: Samenwerking
Deze dag richten we ons op het onderwerp ‘Samenwerking’ In een intensieve dag en aan de hand van de oorlog in Gallië van Julius Caesar verandert uw team van ambitie. U (her)formuleert samen het gezamenlijk succes, u leert anders kijken naar samenwerking, u verscherpt de rolverdeling en de onderlinge afspraken en u gaat de workshop uit met gezamenlijke concrete plannen om de samenwerking verder te verbeteren. U neemt kennis van het samenwerkingsmodel, de Succes Breakdown Structuur, de PSV-driehoek en het Prisoner’s dilemma.

U laat zich inspireren door concrete voorbeelden en metaforen. En u gaat met elkaar in discussie over de essentie van het team. Wij zorgen voor de nodige scherpte, u volgt uw instinct.

Masterclass 3; Innoverend vermogen
In deze Masterclass zoomen we in op twee belangrijke onderwerpen. Eerst stelt u een plan op om als team bij te dragen aan het innovatief klimaat van uw onderneming. Sterker, met het plan in de hand kunt u het voortouw nemen in uw onderneming. Innovatie kun je misschien niet organiseren, maar innoverend vermogen wel. We  verkennen  het  innovatief  vermogen  van  de groep  en  formuleren  gezamenlijk  de  belangrijkste  innovatiedoelen.

Aan  de  hand  van  de bouwstenen van een innovatief klimaat stellen we samen een specifiek innovatieporfolio op, kleine biotopen, met mensen van binnen de organisatie en waar nodig er buiten (de crowd).  Iedere  biotoop  heeft  een  duidelijke  doelstelling  en  we  hebben  de  bouwstenen ervan ingevuld. En we stellen vast hoe we het porfolio besturen en wat we moeten loslaten voor het beoogde succes.

Masterclass 4: Business Informatieplan
CIO’s die vaak beslissen op basis van intuïtie, hebben vaker succes dan CIO’s die besluiten op basis van feiten, blijkt steeds weer uit onderzoek. Dit dagdeel is op dat gegeven gebaseerd. In een strak format, en onder strakke begeleiding creëren wij alle ruimte voor goede ideeën, juist omdat de eerste indruk vaak de beste is. Wij bieden u genoeg tijd om goed na te denken, maar te weinig om die goede ideeën weer aan compromissen ten onder te laten gaan. Na deze dag staat de essentie op papier: de redenering, de keuzes, de prioriteiten. Alles wat u nodig heeft om te sturen.

Na deze Masterclass heeft u een vernieuwde ambitie en concrete, gezamenlijke plannen om beter te worden. U heeft een verhaal, waarmee u de rest van de organisatie kunt meenemen in die ambitie. En de  scherpte is terug, u durft elkaar weer commentaar te geven en dat wordt dan nog op prijs gesteld ook.

Data & Prijs
Normale prijs
€ 2.499
Summer of Learning prijs
€ 1.239

Trainingsdata
15, 16, 22 & 23 juli
inschrijven klik hier

18, 19, 26 & 27 augustus
Inschrijven klik hier

Praktische info
Trainingslocatie
Quint Wellington Redwood
Amstelveen

Certificaat
Veranderinjectie voor Managers

Duur
4 dagdelen

Trainingsvorm
Klassikaal

Over het examen
Niet van toepassing.

Voorvereisten
Geen voorkennis vereist.

Doelgroep
Managers (Beïnvloeders, besluitvormers en smaakmakers in veranderende omgevingen)

Contact met Quint
Meer informatie nodig?

Telefoon +31 20 305 3700

Of gebruik het contactformulierom uw vraag te stellen. Onze specialisten nemen dan contact met u op.

Event informatie

Bedrijf: Quint

Datum: 15 juli 2015

Inschrijven voor: 14 juli 2015

Type event: Business Course

Doelgroep: Professionals