Scrum Product Owner - 17 + 20 augustus

Bedrijf
Datum
17 augustus 2015
Inschrijven voor
16 augustus 2015
Type event
Workshop
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Scrum Product Owner - 17 + 20 augustus
In de populaire Scrum-aanpak heeft de opdrachtgever, in de rol van Product Owner, een cruciale rol. Hij stelt namelijk de requirements vast en licht ze toe, bepaalt prioriteiten en accepteert uiteindelijk ook elk deelproduct. Wil je inzicht en vaardigheid om succesvol te zijn als Product Owner? Volg dan deze cursus.

In projecten wordt steeds vaker voor een agile of Scrum aanpak gekozen. Sneller en goedko- per betere systemen realiseren is het doel. Evenals een optimale match met de wensen van de opdrachtgever. Daarvoor is het van het grootste belang dat de opdrachtgever actief mee- doet in het project, in de rol van Product Owner.

Cursusopzet
De cursus leert je de voordelen die het agile gedachtegoed en het werken met Scrum bieden boven de traditionele ontwikkelmethodieken. De cursus gaat in op de verantwoordelijkheden van de Product Owner, maar behandelt ook de  verantwoordelijkheden van de andere rollen. Een Scrum-project staat en valt namelijk met een gemotiveerd team waarin alle rollen vertegenwoordigd zijn.

Keuzes maken en prioriteiten managen
Het opstellen van user stories die de requirements beschrijven; het uitleggen ervan aan het ontwikkelteam; en het stellen van prioriteiten. Dat zijn belangrijke taken van de Product Owner. Uiteraard komen al deze aspecten aan bod in de cursus. Ook gaan we in op de rol van de Product Owner bij het accepteren van deelproducten. Steeds weer komen we terug op de essentie: agile werken gaat over experimenteren en leren. Ook belangrijke begrippen als Technical Debt worden toegelicht. Vanzelfsprekend worden ook de valkuilen uit de praktijk uitgebreid behandeld.

Overzicht leerdoelen
In deze training geven we je vooral praktische handvatten en oefeningen om je te ontwikkelen tot een succesvolle Scrum Product Owner. De cursusdag omvat twee delen. Theorie én bovenal praktijk. Praktijk cases, oefeningen en sparren met andere professionals staan centraal. In het eerste dagdeel komt aan de orde:

  • Het gedachtegoed achter Agile.
  • De rolverdeling tussen Business en IT.
  • De belangrijkste mind shift.
  • Verkenning van de agile methodieken Scrum en DSDM Atern.
  • Agile Rollen (Business Sponsor, Business Visionary, Scrum Master, Product Owner, etc).
  • Project management.

Het tweede dagdeel staat in het teken van toepassen én doen. De theorie wordt met uitdagende, pragmatische oefeningen en simulatie game ervaren. De impact van kort cyclisch iteratief en incrementeel ontwikkelen wordt inzichtelijk gemaakt.

Data & Prijs
Normale prijs
€ 1.570
Summer of Learning prijs
€ 789

Trainingsdata
20&22 juli
inschrijven klik hier

17&20 augustus
Inschrijven klik hier

Praktische info
Trainingslocatie
Quint Wellington Redwood
Amstelveen

Certificaat
Scrum Product Owner

Duur
2 dagen

Trainingsvorm
Klassikaal

Over het examen
Niet van toepassing

Voorvereisten
Geen voorkennis vereist. Het is handig basis kennis te hebben van IT en Software development terminologie.

Contact met Quint
Meer informatie nodig?

Telefoon +31 20 305 3700

Of gebruik het contactformulierom uw vraag te stellen. Onze specialisten nemen dan contact met u op.

Event informatie

Bedrijf: Quint

Datum: 17 augustus 2015

Inschrijven voor: 16 augustus 2015

Type event: Workshop

Doelgroep: Professionals