Meet the Dutch Masters in Consulting

Bedrijf
VU
Datum
18 mei 2015
Inschrijven voor
17 mei 2015
Type event
Inhousedag
Doelgroep
Studenten
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Wil jij uitgroeien tot één van de Dutch masters in management consulting? Niet harder werken, maar toch je betekenis vergroten voor klanten?
Wil je meer smoel krijgen in de markt, je netwerk vergroten en leren ondernemen met jouw expertise?

Kom dan op 18 mei 2015 aanstaande naar ‘Meet the Dutch Masters in Consulting’ en ervaar hoe de Executive Master Management Consulting (EMMC) jou helpt om een topconsultant te worden. (Aan deze middag zijn geen kosten verbonden.)

Met inspirerende bijdragen van onze kerndocenten:
dr. Monique van Dijen, prof.dr.mr. Steven ten Have, dr. Ludwig Hoeksema, prof.dr. Frank Kwakman en dr. Meindert Flikkema. 

Aanmelden: m.roozeboom@vu.nl

Je bent van harte welkom!
Meindert Flikkema 

Sprekers tijdens Meet the Dutch Masters in Consulting

Monique van Dijen (1961) is partner van Ernst & Young en maakt daar enerzijds deel uit van het leadership voor de Sector Health Sciences zowel op nationaal als internationaal niveau en anderzijds het leadership voor de Performance Improvement Services van Ernst & Young Advisory. Zij is daarnaast kerndocent en moderator van Avicenna Academie voor Leiderschap en Toezichthouder van een ziekenhuis. Ruim vijfentwintig jaar onderzoek-, onderwijs- en advies- ervaring in binnen- en buitenland. 

Steven ten Have (1967) is hoogleraar Strategie en Verandering aan de VU. Na zijn studies rechten, psychologie en bedrijfskunde was hij 10 jaar werkzaam bij adviesbureau Berenschot; de laatste drie jaar als lid van de groepsdirectie en statutair bestuurder. Nu is hij organisatie- adviseur en partner van TEN HAVE Change Management, een bureau dat zich richt op organisatieverandering en strategie implementatie. Steven ten Have promoveerde op een proef- schrift over strategische veranderingen bij grote internationale ondernemingen zoals ST Microelectronics en Nokia. Hij is (co-)auteur van diverse boeken en artikelen, waaronder het in 2009 verschenen Het Veranderboek en het wereldwijd uitgegeven Key Management Models. 

Ludwig Hoeksema (1964) werkt vanaf 2004 bij Berenschot en is sinds 2010 lid van de directie. Daarvoor was hij werkzaam bij IBM Business Consulting Services en de rechtsvoorgangers PwC Consulting, PricewaterhouseCoopers en Coopers & Lybrand. Hij startte zijn loopbaan als universitair docent aan de Economische Faculteit van de Erasmus Universiteit. Zijn expertisegebieden zijn: Strategierealisatie, HRM en Transformatie. 

Frank Kwakman (1958) is bijzonder hoogleraar aan Nyenrode Business Universiteit. Hij adviseert, publiceert, doceert en verricht onderzoek op het gebied van marketing en strategie bij professionele dienstverleners. Hij is management- consultant van huis uit, werkte bij grotere bureaus en zette een eigen adviesbureau op. Richt zich vanaf 2002 exclusief op de markt van professionele dienstverlening. Van zijn hand verschenen diverse bekende publicaties op dit gebied zoals ‘Professionals & Acquisitie’, ‘Personal branding’ en ‘De toekomst van professionals’. Als docent verzorgt Kwakman masterclasses aan verschillende universiteiten en hoge- scholen. Zijn onderzoek staat in teken van de ontwikkeling van de professionele dienstverlening in Nederland tegen de achtergrond van de veranderende markt. 

Meindert Flikkema (1971) is academic director van de Amsterdam Centre for Management Consulting en verzorgt de programma coördinatie van de Executive Master Management Consulting. Hij studeerde econometrie en werkte daarna als organisatieadviseur van adviesbureau Turner. Sinds 2003 werkt hij als universitair (hoofd)docent binnen de afdeling Management & Organisatie van de VU, waar hij in 2005 de felbegeerde FEWEB Onderwijsprijs won. Daarnaast runt hij een eigen adviespraktijk, waarin hij dienstverleners helpt om hun diensten productiever te maken. In 2008 promoveerde hij op een proef- schrift over innovatie in dienstverlenende organisaties. Over het managen daarvan geeft hij regelmatig spreekbeurten en workshops in binnen- en buitenland. 

Event informatie

Bedrijf: VU

Datum: 18 mei 2015

Inschrijven voor: 17 mei 2015

Type event: Inhousedag

Doelgroep: Studenten