Ronde Tafel Toezicht & Aansprakelijkheid

Bedrijf
Datum
01 januari 2014
Inschrijven voor
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

1 januari 2015
Gevolgen voor toezichthouders van het wetsvoorstel 'bestuur en toezicht van verenigingen en stichtingen'.

Het wetsvoorstel 'bestuur en toezicht van rechtspersonen' is onlangs ter consultatie aangeboden. Deze wetswijziging beoogt met name de kwaliteit van bestuur en toezicht bij stichtingen en verenigingen te bevorderen. Een centraal element hiervan is de aanscherping van de regels voor aansprakelijkheid van bestuurders en toezichthouders.

Maar wat betekent de aanscherping van de aansprakelijkheidswetgeving voor u als toezichthouder in de praktijk? Welke gevolgen heeft deze aanscherping voor uw positie als toezichthouder en wat betekent dit concreet voor de invulling van het toezicht door uw raad?

In een tweetal rondetafelbijeenkomsten gaan we in op de gevolgen voor uw juridische positie en de eisen die dit aan het functioneren van u en uw raad stelt. Ook gaan we in op hoe u hiermee om kunt gaan, zodat u in staat bent ook in de toekomst uw rol adequaat te vervullen.

Programma

17.00 - 18.00 uur    Inloop met een hapje & een drankje
18.00 - 18.10 uur    Opening
18.10 - 19.00 uur    Gevolgen voor de juridische positie van de toezichthouder:
                                    door Frits Haas en Annemiek Romein, Vlaskamp Advocaten
19.00 - 19.50 uur    Aansprakelijkheid en de invulling van het toezicht
                                    door Ramon Viering, Finext Governance, Risk & Compliance
19.50 - 20.00 uur    Wrap up
20.00 - 21.00 uur    Borrel

Frits Haas is ondernemingsrechtadviseur sinds 1995 en advocaat sinds 2000.Annemieke Romein is advocaat sinds 1999. Frits en Annemieke zijn beide gespecialiseerd in het ondernemings- en vennootschapsrecht. In dat verband adviseren en procederen zij regelmatig over bedrijfsstructuren,
vennootschapsvormen en aansprakelijkheid van bestuurders en toezichthouders, zowel in de commerciële als in de semipublieke sector.

Ramon Viering is verbonden aan de Finext Governance, Risk & Compliance Praktijk. Hij heeft jarenlange ervaring bij het evalueren en begeleiden van Raden van Toezicht en Raden van Commissarissen in de semipublieke en financiële sector. Ook heeft hij hierover veelvuldig 
gepubliceerd in diverse media.

Datums en locaties

Datum:    Eerste kwartaal 2015
Locatie:    Vlaskamp Advocaten, Regentesselaan 2 te Amersfoort

Datum:    Eerste kwartaal 2015
Locatie:    Finext, Park de Werve 1 te Voorburg

Aanmelden
Wilt u deelnemen aan één van de rondetafelbijeenkomsten, dan kunt zich aanmelden door uw naam, contactgegevens en datum van voorkeur te mailen naar ramon.viering@finext.nl. Zodra u een bevestiging heeft ontvangen is uw aanmelding definitief. Meldt u snel aan. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

De Round Table Toezicht & Aansprakelijkheid is een gezamenlijk initiatief van Vlaskamp Advocaten en Finext Governance, Risk & Compliance.

Event informatie

Bedrijf: Finext

Datum: 01 januari 2014

Inschrijven voor:

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals