De Stand van Sociale (Wijk) Teams

Bedrijf
BMC
Datum
21 januari 2015
Inschrijven voor
20 januari 2015
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Sociale (wijk)teams zijn er in vele maten, soorten en verschijningsvormen. Bijna alle gemeenten werken met sociale teams als een belangrijk onderdeel van de toegang en toeleiding in het sociaal domein. Doel is een nieuwe integrale en generalistische aanpak voor sociale problematiek: één gezin, één plan en één regisseur.

BMC Advies deed samen met de Universiteit Twente en Platform 31 onderzoek naar de verschillende verschijningsvormen en ontwikkelde op basis van de praktijkervaring een analyse-instrument waarmee sterkten en zwakten, kritieke elementen en perspectief worden onderzocht. De mogelijkheden en toepassingen worden in deze bijeenkomst aan u gepresenteerd evenals de uitkomsten van het onderzoek.

Programma:
14.30 uur:          Ontvangst met koffie en thee
15.00 uur:          Opening door Machteld Koelewijn, BMC Advies

15.00 uur           Resultaten van het onderzoek, door BMC Advies en de Universiteit Twente, naar de vormgeving van sociale (wijk)teams

15.45 uur:          Geïnspireerd door de praktijk: de ervaringen van een gemeente bij het vormgeven en werken met sociale (wijk)teams.

16.15 uur:          Scan en analyse ontwikkeling sociale (wijk) teams: een praktisch instrument dat zicht en inzicht biedt in sterkte, zwakte, kracht en perspectief bij de (door)ontwikkeling van sociale (wijk)teams.

17.00 uur           Sluiting onder het genot van een hapje en een drankje.

* na afloop van de bijeenkomst ontvangt u de publicatie van het onderzoek naar de vormgeving van sociale (wijk)teams; inrichting, organisatie en vraagstukken.

Doelgroep:
De bijeenkomst is bedoeld voor bestuurders, (programma)managers en projectleiders sociaal domein van gemeenten.

Datum, locatie en kosten:
De bijeenkomst vindt plaats op 21 januari 2014 in the Green Village te Nieuwegein. Aan het bijwonen van de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Het aantal plaatsen is echter beperkt.

Meer informatie en aanmelden:
Voor vragen kunt u contact opnemen met Michelle Donker, afdeling PR & Marketing, via het telefoonnummer (033) 496 52 00. Een week voor aanvang van de bijeenkomst ontvangt u van ons een bevestiging en routebeschrijving per e-mail. Aanmelden voor de bijeenkomst kunt u doen via het inschrijfformulier.

Event informatie

Bedrijf: BMC

Datum: 21 januari 2015

Inschrijven voor: 20 januari 2015

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals