Lezing Datamanagement

Bedrijf
Datum
26 november 2014
Inschrijven voor
26 november 2014
Type event
Seminar
Doelgroep
Geinteresseerden
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

De Ngi-NGN Regio Den Haag nodigt u uit voor een boeiende, interactieve en bovendien leerzame sessie met drs. Dave Stam en drs. Thijs Grievink over het thema “Datamanagement: Data in een procesgerichte organisatie”.

Hoe is het datamanagement in uw organisatie vormgegeven en hoe zorgt u ervoor dat de data ook daadwerkelijk gebruikt kan worden in de sturing en beheersing van de processen binnen uw organisatie? Heeft u ervaring met of ideeën over factoren die ervoor zorgen dat de datahuishouding aansluit op de behoeften binnen uw organisatie? Wilt u deze met ons bespreken en leren van anderen? 

Het onderzoek
De afgelopen maanden is door Bisnez Management een uitgebreid onderzoek gedaan naar de volwassenheid van Nederlandse organisaties op het gebied van datamanagement. Inmiddels zijn de eerste kwantitatieve resultaten bekend en geanalyseerd. Wij willen deze resultaten graag met u delen en uw mening daarbij vragen. Wat valt op, wat is de achtergrond bij de resultaten en wat voor lessen kunnen we leren?

Onderwerpen die in de lezing aan bod komen zijn: 

  • Hoe hebben Nederlandse organisaties momenteel vorm gegeven aan datamanagement in hun organisatie.
  • De rol en positionering van de data owner.
  • Nut en noodzaak van de ‘chief data steward’.

Begin 2015 wordt het onderzoek afgerond en worden de resultaten samengevat in een rapport dat is op te vragen bij www.bisnez.com. Daarnaast worden in de loop van 2015 de resultaten in verschillende artikelen en persuitingen gepresenteerd. Zodat niet alleen u en wij, maar ook andere organisaties hun voordeel kunnen doen met onze bevindingen.
 
Dave Stam is werkzaam bij Bisnez Management. Als Organisatieadviseur is hij actief op het terrein van proces- en datamanagement binnen grote organisatie. Hij heeft een aantal publicaties over dit onderwerp op zijn naam staan o.a. in BPM Magazine, Informatie en Controllers Journaal. 

Thijs Grievink is eveneens werkzaam bij Bisnez Management als Organisatieadviseur. Hij is actief op het terrein van proces- en datamanagement binnen grote organisaties, met name in de financiële sector.

De bijeenkomst begint om 19.00 uur. Ontvangst vanaf 18.45 uur.
Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje nog wat na te praten.
Zowel Ngi-NGN leden als niet-leden en studenten zijn van harte welkom. Deelnemers dienen zich vooraf aan te melden via onderstaande button.
 
De toegang voor Ngi-NGN-leden en studenten (op vertoon van collegekaart) is gratis. Voor niet-leden geldt een bijdrage van Euro 20,=, te voldoen aan de zaal.

Contact organisatieFrank Nauta
e-mail: frank@franknauta.nl

Datum: 26-11-2014
Tijd: 19:00 t/m 21:00 uur
Locatie: HHS-Den Haag, Johanna Westerdijkplein 75, Den Haag

Event informatie

Bedrijf: Bisnez

Datum: 26 november 2014

Inschrijven voor: 26 november 2014

Type event: Seminar

Doelgroep: Geinteresseerden