Leiderschapsevent 6 november

Bedrijf
Datum
06 november 2014
Inschrijven voor
05 november 2014
Type event
Workshop
Doelgroep
Managers,directeuren,bestuurders en toezichtouders.
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Leiderschapsevent 6 november

Geeft Poetin aanleiding tot een reset van het denken over leiderschap? Onder leiding van NRC journalist Hubert Smeets zullen we op 6 november in Vianen (13.00-18.00 uur) de tegenstellingen en dilemma's opzoeken.

Als wij spreken over leiderschap, dan vallen snel woorden als zelfsturing, teamvorming, duurzaamheid en coachend leiderschap. Voor ons zijn dit vanzelfsprekende waarden. Tegelijkertijd heeft elders op de wereld het begrip leiderschap een geheel andere inkleuring. Bij het optreden van Vladimir Poetin fascineert het ons hoeveel mensen dit accepteren en zijn leiderschap volgen. Het contrast tussen onze opvattingen over leiderschap en deze andere werkelijkheid staat centraal in ons event op 6 november. Is wat er gebeurt op dit moment in de wereld aanleiding voor een reset in onze opvattingen over leiderschap?

Om tot een goede duiding van het thema te komen hebben wij NRC journalist en Rusland expert Hubert Smeets bereid gevonden een inleiding te geven om te begrijpen hoe wij het leiderschap van Poetin in een Russische context moeten zien. Hij zal ons vervolgens de spiegel voorhouden bij 6 workshops. U kunt aan 2 van deze workshops deelnemen.

Programma

12.30 uur: inloop
13.00 uur: introductie door directeur Rijnconsult Bas van der Velde
13.15 uur: Hubert Smeets (NRC journalist) over leiderschap
13.45 uur: pauze
14.00 uur: workshop 1
15.00 uur: workshop 2
16.00 uur: pauze
16.15 uur: afronding door Hubert Smeets
17.00-18.00 uur: borrel

Workshops

Tijdens het event kunt u 2 van onderstaande workshops volgen:

 • Coöperatief leiderschap
  Samen met Jos van Campen (voorzitter Nationale Coöperatie Raad en voormalig bestuursvoorzitter Cosun) verkennen wij de bijzonderheden van het leiding geven in en aan een coöperatie.
 • Angela versus Vladimir
  Onder leiding van Tiny Rieken (mede oprichtster van Rieken & Oomen, ooit opgericht om vrouwelijke directeuren en bestuurders te bemiddelen, inmiddels een breed bureau voor werving, selectie en advies) behandelen we de masculiene en feminiene dimensies van leiderschap en de interactie hiertussen.
 • Regie nemen of vragen
  Samen met Fokko Witteveen (bestuurder Trias Jeugdhulp in Overijssel) betreden we de wereld waarin, in het perspectief van de grote decentralisaties, overheden proberen regie te voeren over de zorg aan de meest kwetsbare groepen in onze samenleving.
 • Zelfsturing, kan dat eigenlijk?
  In de industrie is zelfsturing of zelforganisatie jaren geleden al geïntroduceerd. Andere sectoren, zoals de zorg, zijn recent enthousiast hierop gedoken. Hoe staat het met zelfsturing in de industrie en wat kunnen andere sectoren daarvan leren? Ernst Jan Reitsma (partner Rijnconsult) neemt u mee in de wereld van zelfsturing.
 • Verantwoorden is voor mietjes
  Bestuurders en toezichthouders moeten zich steeds meer verantwoorden voor hun daden, het eventuele gebrek daaraan en hun salaris. Welke spanning levert dit op bij henzelf en binnen de organisatie? Diederik Hommes & Bas van der Velde (beiden directeur van Rijnconsult en commissaris/toezichthouder bij diverse organisaties) gaan met u aan de slag.
 • De natuurlijke leider
  Vladimir Poetin vertoont wel (brede schouders) en niet (lengte) de uiterlijke kenmerken van een natuurlijk leider. Aan de hand van de theorie van Mark van Vugt bezien we leiderschap door een Darwinistische bril. Louise Kraai(senior adviseur Rijnconsult) verzorgt deze workshop.

Voor wie

Het event is bedoeld voor managers, directeuren, bestuurders en toezichthouders van grotere organisaties in Nederland.

Kosten
Deelnemers betalen € 195,- (exclusief btw). Voor klanten van Rijnconsult en genodigden is de deelname gratis.

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats in het MindCenter in Vianen, Marconiweg 8.
>> meer info

Aanmelden
U kunt zich online via ons aanmeldingsformulier aanmelden.
>> inschrijven

Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op: u kunt ons bereiken op: +31 30 298 42 50 of via secretariaat@rijnconsult.nl.

Graag tot ziens op 6 november!

 

Event informatie

Bedrijf: Rijnconsult

Datum: 06 november 2014

Inschrijven voor: 05 november 2014

Type event: Workshop

Doelgroep: Managers,directeuren,bestuurders en toezichtouders.