Masterclass Best Value Procurement

Bedrijf
Datum
27 oktober 2014
Inschrijven voor
27 oktober 2014
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

BVP: een andere zienswijze op het aanbesteden van ICT
In toenemende mate wordt ‘Best Value Procurement’ (BVP) gezien als dé innovatieve benadering voor  het aanbesteden van ICT-opdrachten en het vormgeven van klant leverancier relaties. BVP is niet alleen een inkoopmethodiek maar betekent een fundamenteel andere zienswijze op de waardeketen en de relaties tussen opdrachtgever en leveranciers. Bij Best Value Procurement staat niet het Programma van Eisen van de aanbesteder, maar de expertise van de leveranciers centraal. Kenmerkend voor een ‘best value’ benadering is de ruimte die de leverancier wordt geboden om eigen oplossingen en voorstellen in te brengen. Dit werkt door naar de uitvoering, waarbij de leverancier een grotere mate van verantwoordelijkheid draagt om de opdracht tot een succes te maken.

Inhoud Masterclass
In deze Masterclass  geeft Quint relaties de mogelijkheid om kennis te nemen van de zienswijze van Dean Kashiwagi & Quint. Hierbij zal specifiek aandacht worden geschonken aan de toepassing van best value voor de sourcing van ICT. Omdat meningen kunnen verschillen is er ruimte voor discussie en vragen en antwoorden in aanwezigheid van Dean en de best value experts van Quint. 

Spreker: Prof. Dr. Dean Kashiwagi
Grondlegger van de best value aanpak is Prof. Dr. Dean Kashiwagi, verbonden aan de Arizona State University. Als geen ander is hij in staat de kern van de best value aanpak bloot te leggen en een ander licht te laten schijnen op onze traditionele zienswijze op de klant - leveranciersrelatie. Daarbij gaat zijn interesse in toenemende mate uit naar de toepassing van best value op het ICT werkgebied – want juist daar gaat het in de traditionele aanpak regelmatig mis.

Spreker: Arno Hiemcke, Sr consultant Outsourcing Quint Wellington Redwood
Of Best Value Procurement de beste methode is voor het aanbesteden van ICT-opdrachten is de vraag. De meningen lopen sterk uiteen. BVP is veelbelovend, maar geen haarlemmerolie voor alle situaties. Arno Hiemcke laat zien wanneer BVP te overwegen is en wanneer niet.

Voor wie is deze Masterclass interessant?

  • IT Managers , CIO’s, CPO’s
  • Procurement en Sourcing verantwoordelijken

Programma

14.30 – 15.00   Inloop
15.00 – 15.10   Welkomstwoord
15.10 – 16.15   Dr Dean Kashiwagi; Best Value Procurement & IT sourcing
16.15 – 16.30   Pauze                   
16.30 – 17.00   Arno Hiemcke; Best Value Procurement of traditioneel aanbesteden
17.00 – 17.30   Debat
17.30 - 18.30    Borrel met & walking diner

Graag nodigen wij u uit op 27 oktober om 15.00 uur, locatie Amstelstroom te Ouderkerk aan de Amstel. Deelname is kosteloos. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Roos Mijnen (r.mijnen@quintgroup.com)

Event informatie

Bedrijf: Quint

Datum: 27 oktober 2014

Inschrijven voor: 27 oktober 2014

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals