Innovatie in bedrijfsvoering sociaal domein

Bedrijf
BMC
Datum
16 september 2014
Inschrijven voor
15 september 2014
Type event
Seminar
Doelgroep
Wethouders, Gemeentesecretarissen, Directeuren Financiën, Programma Managers.
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Op dinsdag 16 september 2014 presenteert het kabinet haar nieuwe plannen voor het komende jaar. Zeker voor gemeenten wordt dat een spannend jaar. Niet in het minst vanwege de nieuwe taken waarvoor zij verantwoordelijk worden. Zijn gemeenten er wel klaar voor om de transitie in het sociaal domein in goede banen te leiden?

De laatste maanden spitsen de vragen hieromtrent zich steeds meer toe op bedrijfsvoeringsvraagstukken.

In de week van Prinsjesdag organiseert BMC Advies een inspiratiemiddag voor wethouders, directieleden en programmamanagers op het gebied van bedrijfsvoering en sociaal domein. Wat moet/kan er in de laatste maanden van 2014 nog gedaan worden, welke kansen en uitdagingen liggen er ook voor de langere termijn nog en welke nieuwe inzichten biedt Prinsjesdag hierin?

Voor deze bijeenkomst zijn enkele inspirerende sprekers uitgenodigd, om elk vanuit hun eigen invalshoek op de thematiek in te gaan:

Prof. Dr. Willem Vermeend
Voormalig minister en staatssecretaris. Hij zal ingaan op de gevolgen van Prinsjesdag voor gemeenten en zijn visie geven op de ontwikkelingen op het gebied van digitalisering.

David Kok MA
Onderzoeker en auteur van diverse boeken over het gebruik van social media door gemeenten: hij zal de uitkomsten van zijn meest recente onderzoek presenteren en een voorproefje geven van zijn nieuwe boek dat dit najaar verschijnt.

Dr. Erik Gerritsen
Bestuurder Jeugdbescherming Regio Amsterdam en oud- gemeentesecretaris van Amsterdam: hij zal zijn visie geven op de huidige ontwikkelingen in het sociaal domein en de kansen en uitdagingen voor gemeenten.

Dr. Marco Wilke
Senior-adviseur bij BMC Advies, voormalig kroonlid van de Sociaal Economische Raad en ruime ervaring als manager, beleidsmaker, adviseur, toezichthouder en onderhandelaar in vele (semi-) publieke sectoren: hij zal ingaan op de manier waarop innovatieve bedrijfsvoering gemeenten kan helpen om de uitdagingen in het sociaal domein aan te kunnen.

Informatie

Datum: Donderdag 18 september 2014, 14.00 – 18.00 uur.
Locatie: De Glazen Ruimte, Straatweg 1 b/c, 3604 BA Maarssen.
Doelgroep: Wethouders financiën/bedrijfsvoering en/of sociaal domein, gemeentesecretarissen, concerncontrollers/directeuren financiën, programma-managers 3d’s.
Meer informatie: U kunt contact opnemen met Mark van Dam via e-mail markvandam@bmc.nl of per telefoon 06 – 20 33 59 87.
Aanmelden: Aan het bijwonen van de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Event informatie

Bedrijf: BMC

Datum: 16 september 2014

Inschrijven voor: 15 september 2014

Type event: Seminar

Doelgroep: Wethouders, Gemeentesecretarissen, Directeuren Financiën, Programma Managers.