Versobering Pensioenopbouw 10 juli

Bedrijf
Datum
10 juli 2014
Inschrijven voor
09 juli 2014
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

De discussiebijeenkomst is met name relevant voor grote werkgevers met een werknemerspopulatie van 100k+.

Per 1-1-2015 is het een feit. Voor topinkomens boven € 100.000 wordt pensioen fiscaal afgeschaft. Voor overige inkomens geldt versobering. Discussieer mee over pensioengevolgen van fiscale wijzigingen voor uw organisatie, consultatieverplichtingen en compensatie. Allereerst de feiten voor u op een rij.

Contrast
Enerzijds leidt versobering van pensioenopbouw tot lagere pensioenaanspraken, die zal leiden tot discussie over compensatie. Anderzijds nemen de pensioenkosten af. En daarmee nettobestedingsruimte voor medewerkers en loonruimte voor werkgevers toe. Deze en andere tegenstellingen zullen ter sprake komen aan de onderhandelingstafel met sociale partners en uw medewerkers.

Alternatief
De maximering van pensioenopbouw op € 100.000 heeft grote gevolgen voor bovenmodale inkomens, partners, nabestaanden en arbeidsongeschikten. Het geboden alternatief van netto-lijfrente pensioen in de tweede pijler is nog niet uitgewerkt in regelgeving.

Om de tafel
Werkgevers, sociale partners en medewerkers moeten nu aan tafel om de pensioenversoberingen en eventuele compensatiemaatregelen voor het einde van het jaar vorm te geven. Dit vraagt een gedegen voorbereiding.

Baker & McKenzie, in samenwerking met Hay Group, gaat graag met u in discussie over het juridisch speelveld en praktische oplossingen voor de gevolgen van deze fiscale pensioenwetswijzigingen. Op dinsdag 8 juli en donderdag 10 juli aanstaande stellen wij u graag in de gelegenheid om deel te nemen aan deze discussie. U kunt zich in de rechterkolom registreren voor de ontbijtsessies op de door u gewenste datum. Voor de volledigheid, de inhoud per sessie is hetzelfde.

Ontbijtsessie: versobering pensioenopbouw
10 juli 2014 | 08.15 - 10.00 uur
Amsterdam (Zuidas)

Registreer en discussieer mee! De ontvangst is om 08.15 uur.
De discussie vangt aan om 08:30 uur.
Om 16.00 uur een sessie in voertaal Engels.

Event informatie

Bedrijf: Hay Group

Datum: 10 juli 2014

Inschrijven voor: 09 juli 2014

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals