Vitaliteitsbattle 2014

Bedrijf
Datum
13 juni 2014
Inschrijven voor
12 juni 2014
Type event
Workshop
Doelgroep
Young Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Ruim 15 teams, bestaande uit young professionals van gerenommeerde Nederlandse bedrijven, doen op vrijdag 13 juni mee met de Young Professional Vitaliteitsbattle. De teams schrijven op deze dag een plan van aanpak om de arbeidsproductiviteit binnen de eigen organisatie te verhogen.  De beste teams pitchen voor een jury, die uiteindelijk de winnaar bepaalt. 

Het Hotel en congrescentrum Papendal te Arnhem is het decor waar op deze dag vijf young professionals per team zich van hun meest creatieve, sportieve en enthousiaste kant zullen laten zien. Wie komt er dit jaar als winnaar uit de bus en volgt daarmee Capgemini op?

Na een inleiding over het belang en de toepasbaarheid van vitaliteit op de werkvloer, gaan de young professionals, met hulp van een senior manager, een vitaliteitsplan voor de eigen organisatie schrijven. Het plan moet bijdragen aan energieke en vitale medewerkers, met als uiteindelijk doel het verhogen van de arbeidsproductiviteit.

Young Professional VitaliteitsBattle 2014

Energie en gezondheid voor medewerkers
Bedrijven die in voorgaande edities deelnamen aan de Vitaliteitsbattle zijn o.a. Achmea, Atos Consulting, Capgemini, EY, Lidl, Gemeente Den Haag, KPN, Nationale Nederlanden, NS en Randstad. De motivatie voor deelname aan de Vitaliteitsbattle varieert per bedrijf. Van ‘verbetering van het huidige vitaliteitsprogramma’, tot ‘leren van andere bedrijven’ en ‘een plan maken voor meer bewustwording’. Zo luidt de reden voor ArboNed om dit jaar deel te nemen: ‘ArboNed vindt niet alleen als werkgever het heel belangrijk dat medewerkers vitaal en gezond zijn, maar draagt dat ook iedere dag uit naar al haar klanten. Vitale en gezonde medewerkers zijn productiever, gemotiveerde en dikwijls vaak leukere collega's. Voldoende redenen dus om hierin te investeren.’

Winnaar
De teams worden gedurende de Battle geadviseerd door coaches, dit zijn specialisten die dag in dag uit bezig zijn met het thema. De teams mogen tijdens de Battle één keer spioneren bij elkaar. Om 15.00 uur moeten ze hun plan inleveren, waarna de top drie wordt bepaald. De jury beoordeelt de plannen op o.a. haalbaarheid, doelmatigheid, meetbaarheid en creativiteit. Het team met het beste vitaliteitsplan wint de Vitaliteitsbattle en daarmee een sportieve middag op Papendal.

Stimulering sport en beweging
Met de Young Professional Vitaliteitsbattle willen initiatiefnemers Sport & Zaken, Atos Consulting en De Vonken van 2028, vitaliteit stimuleren in het Nederlandse bedrijfsleven.  

Voorlopig Programma 13 juni
09.00 uur: Ontvangst 
09.30 uur: Start dagprogramma: voorstellen teams
10.00 uur: Kennismaken met vitaliteit & bedrijfssport
11.00 uur: Start uitwerking “verhoog de arbeidsproductivitiet van jouw bedrijf”
12.00 uur: Sportieve lunch
13.00 uur: Verdere uitwerking van het plan
15.00 uur: Plannen indienen > juryberaad
15.45 uur: Bekendmaking top drie
16.00 uur: Elevator pitches van top drie
16.30 uur: Bekendmaking winnaar

Inschrijven
Om in te schrijven, zie hier.

Event informatie

Bedrijf: Atos Consulting

Datum: 13 juni 2014

Inschrijven voor: 12 juni 2014

Type event: Workshop

Doelgroep: Young Professionals