Port4Growth Masterclass

Bedrijf
Datum
23 april 2014
Inschrijven voor
22 april 2014
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Wat kan ik doen voor extra poen?

n Nederland was het tot en met 2008 gebruikelijk dat de bank gemiddeld 70% van de financieringsbehoefte van ondernemingen voor haar rekening nam. De ondernemer moest dan zelf nog 30% ophoesten. Dit is echter niet meer van deze tijd. De nieuwe werkelijkheid is dat ondernemers in de toekomst meer eigen geld moeten meenemen en vaker gebruik zullen gaan maken van alternatieve financieringen naast de bancaire ondersteuning. Maar, welke andere financieringsvormen zijn er, wat houden ze in en welke financieringen zijn interessant om mijn onderneming verder te helpen groeien? 

Deze bijeenkomst op 23 april 2014 is speciaal voor groeibedrijven met minimaal 3 miljoen omzet.  

Onbekend maakt onbemind
Er zijn inmiddels veel verschillende vormen van alternatieve financiering. Zo zijn er onder andere leasing, factoring, asset based lening en bijvoorbeeld private equity. Drie relatief nieuwe alternatieve financieringsvormen zijn Crowdfunding, Qredits (microfinanciering) en NPEX (de MKB beurs van Nederland). Tijdens deze masterclass zullen ervaren ondernemers en experts hun ervaringen delen over verschillende financieringsvormen om samen tot nieuwe inzichten van financieringsmogelijkheden te komen. 

Wat haal ik eruit? 

  • Tips en adviezen  van ervaren ondernemers bij de zoektocht naar alternatieve financiering
  • Ontdek wat de overheid voor het MKB te bieden heeft
  • Antwoorden van experts op financieringsvraagstukken
  • Leer hoe je financieringsvormen kunt combineren
  • Ideeën en mogelijkheden om via alternatieve financieringsvormen verder te groeien 

Ervaringen en tips van een ondernemer met crowdfunding
Wibo van Wier van Quickboats haalde binnen 1 dag 250.000 euro op voor opvouwbare boot via crowdfunding. Hij heeft dit succes onder ander te danken aan uitstekende voorbereiding en goed ingezet op de marketingkracht van crowdfunding. Tijdens de bijeenkomst deelt Wibo zijn ervaringen en tips met de aanwezigen. Klik hier voor het artikel dat hierover verscheen in De Stentor. 

Deze bijeenkomst speciaal voor groeiondernemers met 3 miljoen omzet of meer wordt georganiseerd in samenwerking met Grant Thornton, Rabobank en Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO). Het programma begint om 15.00 uur en eindigt rond 18.30 uur. 

Locatie
Port4Growth
Burgemeester Verderlaan 17
3544 AD Utrecht 

Meer informatie en aanmelden
Wilt u meer informatie over deze sessie of wilt u zich aanmelden, kijk dan op de 
website van Port4Growth. 

Wilt u direct al meer weten over het aantrekken van financiering? Neem dan contact op met Luc Daemen, partner Corporate Finance, via luc.daemen@gt.nl of 06-15220875.

Event informatie

Bedrijf: Grant Thornton

Datum: 23 april 2014

Inschrijven voor: 22 april 2014

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals