Ronde Tafel Best Value Procurement

Bedrijf
Datum
08 mei 2014
Inschrijven voor
07 mei 2014
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Ronde Tafel Best Value Procurement

In toenemende mate wordt ‘Best Value Procurement’ (BVP) gezien als dé innovatieve benadering voor het aanbesteden van ICT-opdrachten en het vormgeven van klant leverancier relaties. Na een aanvankelijke introductie in de civiele sector begint BVP door te dringen tot de dienstensector waaronder ICT. Naast voorstanders die deze aanpak met verve uitdragen, kent Best Value Procurement echter ook critici die nadrukkelijk kanttekeningen bij de aanpak plaatsen. Het is dan ook maar de vraag of BVP gaat doorbreken als mainstream aanpak voor de aanbesteding van ICT.

Best Value Procurement (BVP)

BVP is niet alleen een inkoopmethodiek maar betekent een fundamenteel andere zienswijze op de waardeketen en de relaties tussen opdrachtgever en leveranciers. Bij Best Value Procurement staat niet het Programma van Eisen van de aanbesteder, maar de expertise van de leveranciers centraal.

Kenmerkend voor een ‘best value’ benadering is de grote mate van ruimte die de leverancier wordt geboden om eigen oplossingen en voorstellen in te brengen. Dit werkt door naar de uitvoering, waarbij de leverancier een grotere mate van verantwoordelijkheid draagt om de opdracht tot een succes te maken.

Inhoud Ronde Tafel

De Ronde Tafel geeft een overzicht van de eigenschappen van Best Value Procurement en de impact daarvan op de totstandkoming van klant-leverancier relaties waar het gaat om ICT dienstverlening. Er is nadrukkelijk ruimte tot uitwisseling van ideeën en ervaringen tussen de aanwezigen zodat het onderwerp van zoveel mogelijk zijden wordt belicht.

  • Wat zijn de kerneigenschappen van Best Value Procurement en waarin onderscheidt het zich van de traditionele wijze van inkoop van ICT diensten?
  • Hoe verandert Best Value Procurement de waardeketen van voortbrenging van ICT diensten?
  • Wat zijn de pro’s en con’s en wanneer leent een project zich voor BVP?

Voor wie is deze Ronde Tafel interessant?

IT Managers, CIO’s, CPO’s
Procurement en sourcing verantwoordelijken

Programma

15.00 – 15.30: Ontvangst en Welkom
15.30 – 16.15: BVP: Een waardevol nieuw paradigma op de procurement van ICT?
16.15 – 16.30: Pauze
16.30 – 17.00: Pro’s en con's van BVP – ervaringen uit de praktijk
17.00 – 17.30: Discussie aan de hand van stellingen
17.30 – 18.00: Borrel

Over Quint

Quint Wellington Redwood – kortweg ‘Quint’ – is een toonaangevend, onafhankelijk management-adviesbureau dat zich volledig toelegt op het oplossen van IT-gerelateerde organisatievraagstukken.

De dienstverlening is grensoverschrijdend en strekt zich uit over 49 landen en vier continenten.

Quint richt zich in het bijzonder op strategie, sourcing, regie en service- en informatiemanagement, waarbij wereldwijd best practices worden ontwikkeld en geïmplementeerd.

Event informatie

Bedrijf: Quint

Datum: 08 mei 2014

Inschrijven voor: 07 mei 2014

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals