FINEM bijeenkomst commissarissenonderzoek

Bedrijf
Datum
07 maart 2014
Inschrijven voor
06 maart 2014
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

FINEM bijeenkomst commissarissenonderzoek 2013/2014

In 2013 hebben weer veel commissarissen en voor het eerst secretarissen van RvC’s een bijdrage geleverd aan de meningsvorming en het richting geven ten behoeve van de verdere professionalisering van het commissariaat. De resultaten van het onderzoek zijn, mede op verzoek van diverse commissarissen, in een aantal deelrapporten verwerkt.

Discussieer mee!

Thema’s als competenties en activiteiten RvC, samenwerking binnen RvC, evaluatie RvC en aanpak disfunctionerende commissaris, relatie tussen RvB en RvC, informatievoorziening en rol van de accountant komen in deze delen uitvoerig aan bod.

Net als voorgaande jaren organiseert Grant Thornton samen met de onderzoekers/ consultants Aalt Klaassen, Herbert Rijken en FINEM op 7 maart 2014 in Utrecht een sessie waar u met uw collega-commissarissen van gedachten kunt wisselen over de resultaten van het onderzoek.

Thema's

Centraal staan in deze sessie: de (financiële en niet-financiële) informatievoorziening aan de RvC, controle buiten de RvC om en de rol van de accountant t.a.v. bijvoorbeeld tone at the top.

U krijgt ook de gelegenheid om een panel vragen te stellen en zo dieper in te gaan op de conclusies uit het onderzoek. In het panel zitten Rob PieterseHuub van Rozendaal en Doede Vierstra, voorzitter FINEM. De heren hebben ervaring als commissaris en als lid van een RvB.

Programma

09.30 uur: Ontvangst
10.00 uur: Start en introductie
11.00 uur: Koffiebreak
11.15 uur: Vervolg sessie
12.30 uur: Afsluiting en lunch

Locatie

ConQuaestor
Orteliuslaan 871
3528 BE Utrecht

Let op: gezien het beperkte aantal parkeerplaatsen verzoeken wij u te parkeren op de P+R Papendorp. Het terrein ligt op een paar minuten loopafstand van het kantoor van ConQuaestor en u krijgt hiervoor uiteraard van ons een uitrijdkaart.

Adres P+R Papendorp:
Mercatorlaan
3528 BL  Utrecht

Aanmelden

Bent u commissaris, toezichthouder of bestuurder dan kunt u zich kosteloos aanmelden via onderstaand formulier.

Event informatie

Bedrijf: Grant Thornton

Datum: 07 maart 2014

Inschrijven voor: 06 maart 2014

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals