Games for Health Europe

Bedrijf
Datum
28 oktober 2013
Inschrijven voor
27 oktober 2013
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Games for Health Europe 

De derde editie van het 'Games for Health Europe' congres vindt dit jaar plaats op 28 & 29 oktober op het KPMG-hoofdkantoor te Amstelveen.

Games for Health Europe is een jaarlijks terugkerend congres waar zorgverleners en game ontwikkelaars de laatste nieuwtjes op het gebied van applied games met elkaar uitwisselen. Applied games staat voor games bestemd voor de zorg- en welzijn sector. U moet daarbij denken aan speltechnieken die onder meer:

  • mensen aanzetten tot bewegen, in de strijd tegen overgewicht (obesitas);
  • de zelfredzaamheid van patiënten bevorderen;
  • patiënten leren omgaan met hun chronische aandoening;
  • zorgprofessionals helpen om bepaalde technieken, zoals endoscopie of robotchirurgie te trainen;
  • op andere gebieden van toepassingen zijn voor zorgverleners en patiënten.

Programma

Gedurende twee dagen (28 en 29 oktober) verzorgen keynote speakers lezingen, waar toehoorders op nieuwe ideeën komen, ervaringen kunnen delen of kunnen leren wat nieuwe games voor hen in de praktijk kunnen betekenen. Bovendien is het netwerken tussen de deelnemers tijdens de pauzes en na afloop van de dagen van groot belang voor de kennisuitwisseling.

Bijna zestig sprekers van over de hele wereld geven in elf verschillende workshops hun visie op verschillende terreinen. Die terreinen betreffen ondermeer cognitieve en curatieve processen, kindergeneeskunde, gedragsveranderingen en therapietrouw. Maar ook juridische, financiële en zakelijke onderwerpen met betrekking tot applied games komen aan de orde.

Bijzondere sprekers zijn onder meer:

  • Rafael Grossmann, de traumachirurg die als eerste in de wereld Google Glass heeft ingezet tijdens een operatie.
  • Amy Robinson, die door middel van crouwd sourcing bezig is de functie van de hersenen beter in kaart te brengen.
  • Donald Brinkman van Microsoft Research, die in zal gaan op het levenslange leerproces door middel van applied games.

Vanuit Nederland zijn er sprekers van diverse Universiteiten, zoals onder meer Delft, Nijmegen, Amsterdam en Maastricht, in de workshops verweven met game designers en ervaringsdeskundigen.

Voor wie?

Voor al die mensen die op eniger wijze betrokken zijn bij de innovatieve of dagelijkse processen in de zorg- en welzijnsector, die bij de overheid of bij zorgverzekeraars werkzaam zijn, of op andere manier geïnteresseerd zijn in applied games is Games for Health Europe de unieke gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen, nieuwe ideeën op te doen of kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen.

Accreditatie

Het Games for Health Europe congres is geaccrediteerd met 6 punten per dag voor alle (BIG geregistreerde) zorgverleners. Accreditatie punten zijn toegekend door het ABAN (Accreditatie Bureau Algemene Nascholing).

Registratie

U kunt zich inschrijven via deze link. KPMG is als locatiesponsor partner van dit congres. Onze relaties ontvangen met de code 'JOINGFH2013' 10% korting op de toegangsprijs.

Meer informatie

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.gamesforhealtheurope.org. Op die site kunt u zich ook inschrijven voor Games for Health Europe. Bovendien kunt u het laatste nieuws volgen via Twitter (@GFHEU of #GFH13EU), Facebook (Gamesforhealtheurope) en de Linkedin groep Games for Health Europe.

Event informatie

Bedrijf: KPMG

Datum: 28 oktober 2013

Inschrijven voor: 27 oktober 2013

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals