Implementatiedag Centres of Expertise 14-11

Event informatie

Bedrijf: Turner

Datum: 14 november 2013

Inschrijven voor: 13 november 2013

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Bedrijf: Turner

Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Implementatiedag Centres of Expertise 14 november 2013


Samen werken aan hoogwaardige Centres of Expertise in Nederland

Met bijdrage van o.a. Jet Bussemaker, Karel van Rosmalen, Hans Corstjens en Wim Boomkamp.

Hoewel er duidelijke faseverschillen zijn, bevinden de meeste Centres of Expertise (CoE’s) zich nog in de beginfase De businessplannen zijn veelal uitgekristalliseerd, nu komt het aan op de realisatie ervan. Als straks de subsidiestroom ophoudt moeten de Centres zelfvoorzienend zijn en hun bestaansrecht en toegevoegde waarde tastbaar hebben gemaakt. Het succes van dán wordt nú gezaaid. Omdat het onzin is om op vele plaatsen het wiel opnieuw uit te vinden, is het verbinden van de ‘lessons learned’ tot nu toe en het samen werken aan de ‘how-to’ essentieel.

Op de Implementatiedag CoE’s zullen direct betrokkenen hun kennis en ervaring delen: trekkers van de CoE’s en hun teams, bestuurders van onderwijsinstellingen en organisaties uit het beroepenveld. Het doel van deze dag is de succeskans van de CoE’s te verhogen, zodat een zo groot en hoogwaardig mogelijke set aan Centres in Nederland kan gaan zorgen voor maximale krachtenbundeling tussen kennisinstellingen en beroepenveld. De feedback van de Reviewcommissie over de businessplannen en het door hen ontwikkelde instrumentarium nemen we mee als input voor de dag.

Turner---HBO-Centre-of-Expertise-7301

De dag bestaat uit twee delen:

1 | 10.00 – 16.00 uur: CoE-teams werken samen aan succesvolle implementatie.

Het grootste deel van de dag werken de CoE-teams met elkaar aan de implementatie van hun plannen door kennis en ervaring te delen en gebruik te maken van aanwezige expertise, bijvoorbeeld op het gebied van de implementatie van verdienmodellen, inrichting van sleutelprocessen binnen een CoE, waardecreatie per typologie beroepenveld, samen ondernemen en risico’s dragen, best practices voor kennisvalorisatie binnen de partnerhogescholen etc. De uiteindelijke onderwerpen zullen we vaststellen na een intakeronde met CoE’s en betrokken stakeholders.

2 | 16.00 – 18.00 uur: Bestuurders en CoE-teams slaan de handen ineen

Eind van de middag voegen de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, bestuurders uit onderwijs, bedrijfsleven en overheid zich bij de groep en worden diverse CoE-showcases gepresenteerd. Hierbij zal juist een mix te zien zijn van de koplopers en ‘start-ups’. Gepresenteerd, open en kwetsbaar, door de CoE’s zelf; met de resultaten van de werksessies eerder op de dag. Een aantal sprekers zal ons inspireren om de opbrengsten van de dag te verbinden met de visie op de toekomst van de CoE’s. Vanuit het bedrijfsleven zullen er vertegenwoordigers zijn om de aanwezigen uit te dagen en mee te bouwen aan duurzame CoE’s.

Concrete opbrengsten voor Centres of Expertise
Het is een implementatiedag ván de Centres of Expertise vóór de Centres of Expertise. U gaat na afloop weg met concrete ideeën, producten, proposities, verdienmodellen en implementatieplannen waarmee u de volgende dag kan gaan werken. Producten die zijn toegesneden op uw CoE. Wij zullen onze expertise en relaties inzetten om de kwaliteit van de producten hoogwaardig te krijgen.

Wij hebben toezeggingen van meerdere CoE’s om bij te dragen aan de dag en hopen dat uw Centre ook meedoet om kennis en ervaring in te brengen en nieuwe impulsen en inzichten op te halen voor de ontwikkeling van het eigen CoE.

Turner organiseert deze dag omdat we een versnelling willen geven aan de ontwikkeling van CoE’s. We geloven in de kansen die de samenwerking met het beroepenveld biedt en in de ingeslagen richting om die te verzilveren. We organiseren dit, niet in plaats van, maar juist aanvullend aan de gremia die er nu aan werken, zoals Platform Bèta Techniek en de commissie Van der Touw. Het doel is nadrukkelijk de succesfactoren van de implementatie te vinden en te bepalen hoe de Centres maximaal kunnen bijdragen aan de stakeholders. Wij zullen niet schromen onze expertise in te zetten om dit te bereiken, het primaire doel is bij te dragen aan succesvolle CoE’s.

Aanmelden   >> Klik hier om u af te melden

Event informatie

Bedrijf: Turner

Datum: 14 november 2013

Inschrijven voor: 13 november 2013

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

×
A.T. Kearney Accenture ACE Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Avantage Reply B&A Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Centric Cmotions COMATCH Conclusion Connective Payments Considerati Count & Cooper De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hermes | Partners Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Consulting & Interim Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants JBR JBR Interim Executives Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG KPN ICT Consulting Kruger KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnitude Consulting Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Medical Business Projects Mercer Methis Consulting METRI Mitopics MLC Mobilee Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group Möbius Node1 OrangeX Ordina Oxyma p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quantics Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst RevelX RGP Rijnconsult Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Strategy Development Partners Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron Business Consulting TEN HAVE Change Management The Next Organization Turner TWST Twynstra Gudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group Zanders Zestgroup