Opleiding VGM-mediator 16 24 en 30 sep

Bedrijf
BMC
Datum
16 september 2013
Inschrijven voor
15 september 2013
Type event
Workshop
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

De toepassing van Mediation bij de overheid is een specialisme waarvoor extra kennis en vaardigheden vereist zijn! De Vereniging Gemeente Mediation is opgericht om de toepassing van Mediation bij de overheid, in het bijzonder bij gemeenten, te stimuleren. Zij werkt er hard aan om dit uit te dragen en te borgen. Een specialisatie training VGM Mediator sluit daar naadloos op aan.

De Vereniging GemeenteMediation wil graag samenwerken met mediators die over specifieke kwaliteiten beschikken. Om deze kwaliteiten te kunnen waarborgen, stelt de VGM extra eisen om VGM-Mediator te worden. Naast het zijn van NMI Registermediator vraagt VGM van hen dat ze een specialisatie volgen om in aanmerking te komen voor haar pool van mediators. Het Centrum voor Conflicthantering, BMC en Merlijn hebben daartoe in opdracht van VGM een training ontwikkeld.

De training bestaat uit 3 dagen. De eerste dag staan met name de juridische aspecten centraal die specifiek zijn voor gemeentemediations. Verschillende wet- en regelgeving wordt besproken en de consequenties hiervan voor de aanpak van de mediator. Ook komt het specifieke krachtenveld van mediations bij de overheid (persoon – rol – organisatie) en de maatschappelijke context aan de orde.

Dag 2 en dag 3 staan in het teken van oefenen van vaardigheden die tijdens het gehele proces aan de orde zijn: fasering, specifieke aandachtspunten in de verschillende fases, doorvragen naar belangen et cetera. Er wordt geoefend aan de hand van overheidscases. Extra aandacht is er voor meerpartijen mediation of groepsmediation: bij mediations met een gemeente als partij is heel vaak sprake van een (of meer) derdebelanghebbende(n), wat een extra dynamiek brengt in deze mediations.

InformatieDownload de informatieleaflet >>

Data
De training vindt plaats op 16, 24 en 30 september (3 daagse training)

Meer informatie en direct inschrijven?
Bezoek de website van CvC >>

Event informatie

Bedrijf: BMC

Datum: 16 september 2013

Inschrijven voor: 15 september 2013

Type event: Workshop

Doelgroep: Professionals