Ontbijtsessie 12-12 - Fraude en Corruptie

Bedrijf
Datum
12 december 2013
Inschrijven voor
05 december 2013
Type event
Workshop
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Ontbijtsessie voor ICT ondernemingen

Thema: Omgaan met fraude en corruptie
Organisator: Grant Thornton

Onze sectorgroep ICT organiseert een aantal ontbijtsessies over thema's met impact. Belangrijke thema's in de sector komen aan bod en via deze sessies leren ondernemers elkaar en ons beter kennen. Doel is om u als ambitieuze ondernemer te assisteren bij uw uitdagingen en ambities.
 
Thema van deze sessie
Hoe om te gaan met fraude en corruptie, in Nederland en internationaal?

Fraude: verholen, maar wel te beïnvloeden
Uw organisatie derft jaarlijks ongeveer 5 procent van haar omzet als gevolg van interne en externe fraude, zonder dat u daar veel van merkt. Hoewel wij leren dat gelegenheid de dief (lees: fraudeur) maakt, is dat niet waar. Fraude begint altijd met opzettelijk, menselijk handelen. Menselijk handelen is te beïnvloeden, zowel negatief als positief. Als u weet hoe, dan heeft u een belangrijk wapen in handen om oneerlijkheid te beteugelen.

Corruptie wordt internationaal vervolgd
Mocht u in Thailand een inkoper een oneigenlijk aanbod hebben gedaan, dan kan u dat in een Engelse of Amerikaanse cel doen belanden, met hartelijke medewerking van de Nederlandse justitie.

Corruptie is geen fraude; velen menen zelfs dat niemand slechter wordt van het doen van een vriendendienst. Toch wordt corruptie gezien als een van de belangrijkste obstakels naar wereldwijde welvaart en daarom in steeds hogere mate vervolgd. Ook aan uw organisatie zijn eisen te stellen, die u bij niet nakoming erg duur kunnen komen te staan. Maar welke en waarom?

We gaan graag tijdens het ontbijt met u in gesprek over bovenstaande thema’s en de beheersing daarvan.

Wanneer?
Donderdag 12 december 2013

Waar?
Locatie nog te bepalen (regio Randstad).

Programma
8.00 - 8.20: registratie en ontbijt
8.20 - 9.40: presentatie en discussie
9.40 - 10.00: koffie/thee

Aanmelden voor de sessie op 12 december 2013
Bent u directielid of ondernemer in de ICT sector, dan bent u van harte welkom om deze ontbijtsessie bij te wonen. U kunt zich kostenloos aanmelden via onderstaand formulier. Wij ontvangen uw inschrijving graag uiterlijk 5 december.

Event informatie

Bedrijf: Grant Thornton

Datum: 12 december 2013

Inschrijven voor: 05 december 2013

Type event: Workshop

Doelgroep: Professionals