Zelforganisatie

Bedrijf
Datum
04 september 2013
Inschrijven voor
04 september 2013
Type event
Workshop
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Zelforganisatie: van controle naar inspiratie

Zelforganisatie en zelfsturing zijn hot.  Autonomie, invloed en zelfbepaling verhogen de betrokkenheid, inzet en werkplezier van medewerkers. Zelforganiserende teams spelen sneller en adequater in op de vraag (van de klant) en we besparen ook nog op de manager.  Maar hoe doe je dat, zelforganiseren?
 
Berckeley Square heeft een ruime ervaring in het begeleiden van organisaties naar zelforganiseren. Hierin zijn voor ons -door de ervaring binnen onze projecten- de werkende sturingsprincipes achter zelforganiseren duidelijk geworden. Daarnaast hebben wij veel casuistiek over de do's en dont's van zelforganiseren opgedaan.
 
Op woensdag 4 september 2013 organiseert Berckeley Square de praktijkgerichte workshop 'Zelforganiseren: van controle naar inspiratie'.  Deelnemers maken kennis met een integratieve benadering om persoonlijke kracht, samenwerkingskracht, voedingskracht en vormkracht in de organisatie optimaal te benutten om resultaten voor zowel klant, medewerker als financier te behalen. Samen met de deelnemers (bestuurders/ directeuren, HRM-managers, lijnmanagers, organisatieontwikkelaars) wordt gezocht naar een relevante vertaling van de sturingsprincipes voor hun eigen praktijk. Aan de hand van de werkende sturingsprincipes achter zelforganiseren wordt een kader geboden.
 
De sturingsprincipes vormen de bouwstenen van de workshop en zijn:
- Hoe contracteer ik de lijn op helder kader vanuit de stakeholders (klant, medewerker, financier)?
- Hoe beloon ik goed en gewenst gedrag?
- Hoe richt ik een faciliterende overleg- en leerstructuur in?
- Hoe laat ik medewerkers eigenaarschap zijn van de transformatie?

Daarnaast zullen wij casuistiek aanreiken om de principes levend te maken. In het programma is ruimte om ook eigen casuistiek te bespreken.
 
Onze adviseurs Emiel van Eijk, Katja Le Clercq en Raymon Geurts begeleiden de deelnemers in een korte en intensieve reis door de sturingsprincipes van zelforganiseren. Emiel en Raymon hebben ruime ervaring met het opzetten en begeleiden van organisaties naar een groter zelforganiserend vermogen. Katja is gespecialiseerd in het faciliteren van processen om mensen in contact te brengen met hun eigen kracht, te bewegen van moeten naar willen, van onder tegen naar samen boven.
 
De workshop is van 16.00-20.00 uur en een lichte maaltijd zit bij het programma inbegrepen. De kosten voor deelname bedragen EUR 150,- (excl. BTW en incl. maaltijd). De workshop vindt plaats in onze huiskamer: Haparandadam 7-13, 1013 AK, Amsterdam.

Inschrijven kan op deze pagina of via info@berckeleysquare.nl t.a.v. Martine van der Linden. Bellen kan natuurlijk ook, 020 681 23 48. Inhoudelijke vragen (zoals: is deze workshop geschikt voor mij, welke cases kan ik inbrengen, enz.) graag naar Emiel van Eijk, 06 81847693, emiel@berckeleysquare.nl
 
Graag tot woensdag 4 september!

Event informatie

Bedrijf: Berckeley Square

Datum: 04 september 2013

Inschrijven voor: 04 september 2013

Type event: Workshop

Doelgroep: Professionals