Forensic Accounting Revisited

Bedrijf
Datum
13 juni 2013
Inschrijven voor
12 juni 2013
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

In het kader van het project Forensic Accounting Revisited heeft Grant Thornton Forensic & Investigation Services B.V. ongeveer 35 procesadvocaten geïnterviewd over 'lessons learnt' en 'best practices': ervaringen van advocaten met onderzoek door forensisch accountants. Op 13 juni 2013 wordt te Amsterdam een slotbijeenkomst gehouden, naar aanleiding van de resultaten van de interviews en de interpretatie daarvan, waartoe wij u uitnodigen aanwezig te zijn.

Na een terugkoppeling van de onderzoeksresultaten door Peter Schimmel, partner Forensic & Investigation Services, zullen drie sprekers op prikkelende wijze hun visie geven op een stelling die samenhangt met één van bevindingen uit het project. Wij zijn verheugd dat Marcel Pheijffer, Michiel Werkhoven en Ruth de Bock hun visie willen delen. Karin Ingelse, voorheen te zien als anchor bij RTV Rijnmond, zal de bijeenkomst faciliteren.

Naar aanleiding van dit project zal naderhand, onder eindredactie van Lex van Almelo, een boek worden gepubliceerd met de titel 'Feiten maken het recht'. In dit boek zullen wij niet alleen een synthese geven van de ‘lessons learnt’ & ‘best practices’ volgens de interviews, maar ook de uitkomst van de discussies op deze dag en onze eigen visie op goed onderzoek. Deelnemers aan deze bijeenkomst zullen een exemplaar van dit boek toegestuurd krijgen.

Programma

  • 15.00: Ontvangst en registratie
  • 15.30: Peter Schimmel (partner Forensic & Investigation Services) - Terugkoppeling van het onderzoek gehouden onder een topadvocaten.
  • 16.00: Marcel Pheijffer (hoogleraar forensische accountancy) - Bijdrage over verschoningsrecht, gevolgd door een korte discussie.
  • 16.40: Michiel Werkhoven (voorzitter accountantskamer, rechtbank Zwolle) - Bijdrage over onpartijdigheid, onafhankelijkheid en regelgeving, gevolgd door een korte discussie.
  • 17.20: Ruth de Bock (raadsheer en docent universiteit Tilburg, in 2011 cum laude gepromoveerd op het onderwerp ‘Tussen waarheid en onzekerheid: over het vaststellen van feiten in de civiele procedure’) - Bijdrage over onderzoekende advocaten, gevolgd door een korte discussie
  • 18.00: Mark Hoekstra (partner Forensic & Investigation Services) - Afsluiting en recapitulatie 
  • 18.10: Borrel

Locatie
Rosarium
Amstelpark 1 (Europaboulevard)
1083 HZ  Amsterdam

Vlakbij het Rosarium is voldoende parkeergelegenheid. Parkeerwachters van het Rosarium zullen u hier begeleiden. Het Rosarium is ook uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer (Station RAI).

Aanmelden
U kunt zich inschrijven via onderstaand formulier. Let op: dit seminar is alleen toegankelijk voor genodigden! Uw inschrijving is pas definitief zodra deze bevestigd is door één van onze medewerkers. Het aantal plaatsen is beperkt.

Event informatie

Bedrijf: Grant Thornton

Datum: 13 juni 2013

Inschrijven voor: 12 juni 2013

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals