Masterclass Duurzame Inzetbaarheid

Bedrijf
Datum
26 september 2013
Inschrijven voor
25 september 2013
Type event
Workshop
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Masterclassprogramma duurzame inzetbaarheid

Voor organisaties in de maakindustrie

Vergrijzing, verhoging van de AOW-leeftijd en economische crisis leggen steeds meer druk op organisaties en medewerkers. Hoe zorg je dat medewerkers nu en in de toekomst op een gezonde, vitale, competente en productieve wijze werkzaam kunnen zijn? Hoe behoud je kennis van werknemers voor de organisatie? Hoe voorkom je personeelskrapte? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers inzetbaar zijn op meerdere afdelingen? Hoe krijg je medewerkers bewust van hun eigen verantwoordelijkheid voor duurzame inzetbaarheid?

Slechts een greep uit de vragen waar organisaties mee kampen. Wilt u binnen uw organisatie concreet aan de slag met de duurzame inzetbaarheid van medewerkers, maar weet u niet goed waar en hoe te beginnen, dan is het Masterclassprogramma duurzame inzetbaarheid iets voor u!

Resultaat

Na afloop van het Masterclassprogramma heeft u:

 • Kennis opgedaan over theorie en best practices van duurzame inzetbaarheid
 • Concrete handvatten gekregen om een duurzaam inzetbaarheidsproject van A tot Z uit te voeren
 • Inzicht gekregen in de do's en don'ts van duurzaam inzetbaarheidsprojecten
 • Een analyse uitgevoerd waardoor inzetbaarheidsknelpunten binnen uw organisatie in kaart zijn gebracht (met behulp van het Berenschot Ken- en Stuurgetallenonderzoek en de Berenschot duurzame inzetbaarheidsenquête)
 • Oplossingsrichtingen geformuleerd om inzetbaarheidsknelpunten aan te pakken
 • Een actieplan geschreven om inzetbaarheidsinterventies verder te implementeren binnen uw organisatie.

Programma

Het Masterclassprogramma duurzame inzetbaarheid bestaat uit 3 masterclasses van 1 dagdeel. Het programma heeft een interactief karakter waarbij kennis en ervaringen van zowel de Berenschot adviseurs, als de deelnemende organisaties wordt uitgewisseld. Tijdens de masterclasses komen de volgende onderwerpen aan bod:

Masterclass 1

 • Theorie en best practices over duurzame inzetbaarheid
 • Uitwisselen duurzame inzetbaarheidsvraagstukken deelnemende organisaties
 • Projectaanpak duurzame inzetbaarheid, do's en don'ts.

Masterclass 2

 • Analyse van de inzetbaarheidsknelpunten en doelgroep binnen de eigen organisatie met behulp van verschillende concrete tools, onder andere het Berenschot Ken- en Stuurgetallenonderzoek.

Masterclass 3

 • Inzicht in mogelijke acties om duurzame inzetbaarheid te vergroten
 • Oplossingsrichtingen voor de inzetbaarheidsknelpunten binnen de eigen organisatie met behulp van de Berenschot Inzetbaarheid Toolkit
 • Actieplan duurzame inzetbaarheidsinterventies.

Extra module: werkgroepbijeenkomsten 

De drie masterclasses vormen een totaal programma. Wilt u nog meer uit het programma halen, dan kunt u de masterclass reeks ook gebruiken als start van een duurzaam inzetbaarheidsproject. In dat geval raden wij u aan om na afloop van elke masterclass (MC) met een interne werkgroep duurzame inzetbaarheid bijeen te komen in een werkgroep bijeenkomst (WG) (zie onderstaande figuur). Tijdens deze werkgroepbijeenkomsten borduurt u voort op de masterclasses en kunt u het geleerde direct in de praktijk brengen. In de masterclass ontvangt u handvatten voor het opzetten van deze werkgroep. Het voordeel van deze aanpak is dat u tijdens masterclass 2 en 3 meer kunt inzoomen op uw eigen organisatie.

Desgewenst kunt u de begeleiding van één of meerdere werkgroep bijeenkomsten door adviseurs van Berenschot als aanvullende module(s) boeken. De kosten hiervoor bedragen €1.950,- ex. BTW per werkgroepbijeenkomst van 4 uur.   

Datum: 
donderdag 26 september, 12.30 - 17.00 uur
donderdag 31 oktober, 12.30 - 17.00 uur
donderdag 28 november, 12.30 - 17.00 uur

Locatie:
Berenschot, Utrecht, Europalaan 40, 3526 KS Utrecht

Kosten:
€1.950,- ex BTW per deelnemende organisatie voor de drie Masterclasses samen. Optioneel: Werkgroepbijeenkomsten a €1.950,- ex BTW per deelnemende organisatie per werkgroepbijeenkomst. 

Doelgroep:
U wilt concreet aan de slag met het vergroten van de inzetbaarheid van medewerkers. U bent bijvoorbeeld lijnmanager, OR-lid, of HR-adviseur.

Event informatie

Bedrijf: Berenschot

Datum: 26 september 2013

Inschrijven voor: 25 september 2013

Type event: Workshop

Doelgroep: Professionals