HR in Control

Bedrijf
Datum
11 juni 2013
Inschrijven voor
10 juni 2013
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Wat is de contributiemarge van Human Capital voor de organisatie?

Dr. Ber Damen, directielid Berenschot en lector HRM Avans+ geeft een openingslezing over de toegevoegde waarde van HR; asset of resource? Tijdens dit symposium wordt het snijvlak van HR en control opgezocht en wordt het zichtbaar hoe deze twee disciplines elkaar kunnen ondersteunen en versterken.

De opkomst van het waarde-denken in HR land (HR analytics en HR valorisation, e.d.) brengt een aantal interessante vraagstukken met zich mee. Vertegenwoordigen de mensen in een organisatie een financiële waarde? Als ja, vallen zij dan onder de activa of de hulpmiddelen? Als nee, welke waarde vertegenwoordigen zij dan? En hoe kunt u die toekomstige waarde (financieel en niet-financiele waarde) van het Human Capital bepalen?

Human Capital

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat continue goed presterende bedrijven de toegevoegde waarde van Human Capital meetbaar maken. Gebaseerd op de strategie en doelen van de organisatie wordt een HR benadering gekozen die het mogelijk maakt het rendement van investeringen in Human Capital zichtbaar en bespreekbaar te maken en te sturen op de juiste prestatie-indicatoren. In plaats van terug te kijken naar resultaten uit het verleden wordt het mogelijk om toekomstscenario's en gevolgen van investeringen in Human Capital op voorhand inzichtelijk te maken. Wat is de contributiemarge van Human Capital voor de organisatie? Ook voor uw organisatie is het mogelijk om business informatie vanuit HR/control te gebruiken om proactief te kunnen inspelen op de effecten van het Human Capital op de dagelijkse en toekomstige bedrijfsvoering van uw organisatie. Daarbij wordt de contributiewaarde afgezet tegen de functiewaarde.

Programma

15.30 - Welkom in hotel Van der Valk in Vianen
16.00 - Opening door Coen Toebosch, directeur Avans+
16.10 - Drs. Peter Blok: kapitaal en arbeid, het meten van Human Capital.
16.45 - 3x Praktijkverhalen; de Efteling, Bakkenist en Hoppenbrouwers elektrotechniek
19.00 - Dr. Ber Damen: de toegevoegde waarde van HR: asset of resource?
19.45 - Onder het genot van drankje nabespreken/netwerken

Datum: 
Dinsdag 11 juni 2013

Locatie:
Hotel Van der Valk in Vianen

Kosten:
Geheel kosteloos

Doelgroep:
Voor de financiële- en de HR functies binnen organisaties

Event informatie

Bedrijf: Berenschot

Datum: 11 juni 2013

Inschrijven voor: 10 juni 2013

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals