Crisismanagement workshop

Bedrijf
Datum
20 maart 2013
Inschrijven voor
19 maart 2013
Type event
Workshop
Doelgroep
Studenten
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Crisismanagement workshop

Tijdens een symposium, georganiseerd door studieverengiging BOW (bestuurskunde), zullen Berenschotters Margreeth van Dorssen en Peter van Zanten workshops houden op het gebied van crisimanagement.

In de afgelopen jaren hebben zich een aantal grote rampen voorgedaan. We kennen allemaal wel een aantal voorbeelden van recente rampen. Denk eens aan de poldercrash; in 2009 stortte een vliegtuig neer voordat het luchthaven Schiphol kon bereiken. Denk eens aan de brand in Moerdijk in 2011, waarbij er gevaarlijke chemische stoffen zijn vrijgekomen. Denk ook eens aan project X in Haren in 2012. Afzonderlijk hebben deze gebeurtenissen niets met elkaar te maken, maar er zijn een paar dingen dat ze gemeen hebben.

Hulpdiensten moesten samenwerken om de burgers in veiligheid te brengen, er moesten op hoog niveau beslissingen worden genomen over hoe te handelen, er zijn onderzoeken geweest naar hoe deze gebeurtenissen hebben kunnen plaatsvinden en er zijn vaak ingrijpende gevolgen geweest voor de verantwoordelijke bestuurders. Maar wat kunnen bestuurders eraan doen om dergelijke situaties te voorkomen danwel in zo goed mogelijke banen te leiden?

Het antwoord ligt in de crisismanagement. Op verschillende bestuursniveaus worden crisisplannen gesmeden. Voorbereidingen worden getroffen over hoe te handelen, wanneer opschaling van het incident nodig is en wie er uiteindelijk verantwoordelijk voor is. 

De studievereniging is onderdeel van de Radboud Universiteit te Nijmegen en vindt plaats op 20 maart 2013.

Datum: 
Woensdag 20 maart 2013

Organisatie:
Studievereniging BOW
te Nijmegen

Doelgroep: 
Studenten

 

Event informatie

Bedrijf: Berenschot

Datum: 20 maart 2013

Inschrijven voor: 19 maart 2013

Type event: Workshop

Doelgroep: Studenten