Schaalverkleining voor gemeenten: dichter bij de burger?

Bedrijf
Datum
13 juni 2024
Inschrijven voor
13 juni 2024
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Virtueel
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Het vertrouwen in de overheid is sterk afgenomen. Ook de betrokkenheid bij de eerste overheid, de gemeente, waar de burger het meest mee te maken heeft in zijn dagelijkse leefomgeving, is afgenomen. Bij elke gemeentelijke herindeling daalt het opkomstpercentage bij de verkiezingen, hoe groter een gemeente hoe lager de opkomst en betrokkenheid van de burgers.

Korte lijnen, herkenbare gezichten zijn voor het vertrouwen in de overheid van belang. Is het dan niet tijd de schaal van gemeenten juist te verkleinen en na te denken over binnengemeentelijke decentralisatie? 

Schaalverkleining voor gemeenten: dichter bij de burger?
​​​​​​​
​​​​​​​Sjef van de Poel, voormalig wethouder en deelgemeente-secretaris is gepromoveerd op dit onderwerp. Frank ten Have, eveneens oud-wethouder en Topconsultant bij Vanberkel, propageert al jaren het standpunt dat de gemeentelijke herindelingen en schaalvergrotingen moeten worden teruggedraaid. Efficiency bij grotere gemeenten is nooit echt hard aangetoond, het afnemen van democratische legitimatie wel. Tijd voor een gedachtenwisseling hierover! 

Datum: Donderdag 13 juni 
Tijd: 13:30 – 14:00

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij dit webinar en samen dieper in te gaan op dit belangrijke thema. Stel gerust al je vragen in de chat. 

Event informatie

Bedrijf: Vanberkel Professionals

Datum: 13 juni 2024

Inschrijven voor: 13 juni 2024

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Virtueel