Deals Traineeship

Bedrijf
Locatie
Amstelveen
Opleidingsniveau
WO
Vakgebieden
Dit traineeship is niet meer vacant.

De mooiste transacties, complexe dealstructuren, internationale klanten en unieke onderhandelingen: als Deals trainee ervaar je alle fases van een deal. Let op: eerst mogelijke startdatum is 1 september. Start nu het sollicitatieproces door het assessment te maken. De vacature sluit op 5 mei - zorg dat je voor dit moment je assessment hebt afgerond. Na een kandidaatselectie vinden de eerste gespreksrondes half mei plaats.

Jouw uitdagingen
 • Hoe doorgrond je de financiële positie van een onderneming?
 • Welke strategie zal leiden tot maximale waardecreatie voor de klant?
 • Hoe bepaal je de waarde van een onderneming?
 • Hoe verzorg je een vlekkeloos aankoop- of verkoopproces en de daaropvolgende integratie of separatie?
 • Hoe realiseer je de optimale financiering voor strategische doelstellingen?

Dit neem jij mee
 • WO Masteropleiding op het gebied van Finance, Economie, Bedrijfskunde of een andere financiële of technische studie
 • Ambitieus, proactief, analytisch, cijfermatig sterk, teamspeler, goed presteren onder druk
 • Goede studieresultaten gecombineerd met nevenactiviteiten
 • Vloeiend in Nederlandse en Engelse taal
* Deze eisen geven een richting van het profiel dat wij zoeken voor deze functie. Uit onderzoek blijkt dat voornamelijk mannelijke kandidaten al bij een 60% match solliciteren en vrouwen bij een 100% match. Voldoe jij niet aan alle eisen maar denk je wel dat dit de functie voor jou is? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren.

Wat ga jij doen in deze functie?

Als trainee binnen KPMG Deals raak je in twee jaar tijd thuis in de wereld van topdeals. Je leert adviseren op het gebied van strategie, acquisitie, verkoop, herstructurering, waardering en financiering. Hierdoor ontwikkel je jezelf in een rap tempo tot een breed opgeleide professionele consultant met een groot netwerk binnen de verschillende deal specialismen. In het tweejarige traject maak je intensief kennis met de volgende specialisaties:

 • Mergers & Acquisitions: bij M&A werk je aan (inter-)nationale fusies en overnames in de mid-market. Hierbij sta je bijvoorbeeld de verkopende partij bij vanaf de eerste zoektocht naar mogelijke geïnteresseerde investeerders, tot aan de onderhandelingstafel waar de deal wordt gerealiseerd.
 • Transaction Services: hier verzorg je bij fusies, overnames, herfinancieringen of beursgangen (IPO’s) de financial due diligence, waardoor de klant de belangrijkste aspecten van een deal begrijpt. Hierbij licht je door middel van complexe analyses op de financiële resultaten, posities en projecties het bedrijf financieel door. Zo breng je voor de klant de kansen en bedreigingen bij een deal in kaart, identificeer je de onderliggende winst en bepaal je wat de uiteindelijke equity value is die betaald moet worden. Hierbij lever je door goede voorbereiding belangrijke input bij de onderhandelingen.
 • Deal Execution: zorgt voor het daadwerkelijk succesvol maken van de deal door de beoogde waarde te identificeren maar ook te realiseren gedurende de looptijd van de transactie en erna. Wij brengen industrie-, strategie- en operationele experts samen in één geïntegreerd team. Voorbeelden van onze activiteiten zijn het identificeren en realiseren van synergiën, bepalen van de operationele en financiële impact bij separaties, identificeren van waardecreatie potentieel, uitdenken en begeleiden van operationele herstructureringen, opzetten van joint ventures en allianties, uitvoeren van operationele en HR due diligences, ondersteunen bij transactie gerelateerde personele en culturele uitdagingen en bijstaan bij technologie-gerelateerde waardecreatie services, dit alles in de uitdagende omgeving van een deal.

 • Corporate Finance - Valuations: in het Valuations team help je met waardeanalyses van (onderdelen van) organisaties, onder meer voor verkoop en aankoop, voor audit- en fiscale doeleinden en bij second opinions en disputen. Naast Valuations is er een modelling team en zijn vier sectorteams (financiële sector, vastgoedsector, zorg & overheid en de (hernieuwbare)energie sector). Vanuit de sectorkennis bieden deze teams een breed scala aan Corporate Finance adviesdiensten aan.
 • Deal & Growth: als onderdeel van due diligence trajecten helpt Deal & Growth klanten weloverwogen beslissingen te nemen bij een overnamen door het uitvoeren van markt- en concurrentie analyses, internationale benchmarks en analyse van het businessplan en de projecties van de onderneming. De projecten zijn high-impact en duren gemiddeld drie tot vijf weken.
 • Strategy - Corporate Clients: helpt klanten (van corporates tot bedrijven in de mid-market) met een verscheidenheid aan strategische vraagstukken. Deze vraagstukken kunnen hoofdzakelijk verdeeld worden in twee categorieën: strategieprojecten en value creation. Strategieprojecten focussen op het formuleren en implementeren van (nieuwe) bedrijfsstrategieën. Value creation richt zich op het verbeteren van het bedrijfsresultaat door middel van identificatie, ontwerp en realisatie van specifieke verbeteringen in de bedrijfsvoering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het optimaliseren van het productportfolio, het verhogen van de effectiviteit en efficiëntie van de commerciële organisatie of productiefaciliteiten, of het verbeteren van de logistieke processen

Vanaf het moment dat je start werk je meteen samen met CEO's, CFO's en aandeelhouders van gerenommeerde bedrijven. Na het traineeship bepalen we samen in welke discipline en in welk team jouw carrière een volgende vlucht neemt.

Wil je meer weten over de Deals Traineeship? Check onze video !

Het Deals Traineeship start op twee momenten in het jaar: 1 maart en 1 september. Als je nu solliciteert ga je mee voor het startmoment op 1 september 2024.

Dit bieden wij
 • Een marktconform salaris, winstuitkering, een vaste onkostenvergoeding en een thuiswerkvergoeding
 • 30 vakantiedagen (op fulltime basis) en de mogelijkheid om meer dagen te kopen of je vakantiedagen te verkopen.
 • Bij KPMG werken we hybride, dus een combinatie van zowel thuis als op kantoor.
 • Een volledig ingerichte thuiswerkplek.
 • Een leaseauto of een mobiliteitsregeling.
 • Een laptop en iPhone die je ook privé mag gebruiken.
 • Een flexibel pensioen zonder verplichte eigen bijdrage.
 • Een uitgebreid aanbod van trainingen en opleidingen die bijdragen aan jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling.
 • Aandacht voor vitaliteit! Sporten op het kantoor in Amstelveen of korting op een sportschool bij jou in de buurt én toegang tot coaching, gezondheids- en vitaliteitprogramma’s.
 • ‘Together’ is één van onze kernwaarden. Je kunt dus rekenen op verschillende sociale activiteiten zoals teamuitjes, borrels en evenementen samen met je collega’s.

Traineeship informatie

Bedrijf: KPMG

Locatie: Amstelveen

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden:

Op zoek naar een baan?
Wij helpen je graag!