Traineeship sociaal domein

Bedrijf
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Dit traineeship is niet meer vacant.

Ben je (bijna) afgestudeerd masterstudent, wil je je carrière een vliegende start geven en wil je maatschappelijke impact maken? Ben je ambitieus, maatschappelijk betrokken en nieuwsgierig? Wil je werken bij een organisatie met korte lijnen en waardering voor jouw

inbreng, waar je direct aan de slag gaat met relevante en uitdagende vraagstukken? Dan is het traineeship sociaal domein van Berenschot echt iets voor jou! In deze vacature kun je lezen wat het werk binnen het team Sociaal domein inhoudt, wat je van het traineeship kunt verwachten en naar wie wij op zoek zijn. Tot slot vind je meer informatie over de procedure.

Wat gebeurt er binnen het team Sociaal domein?

Het team Sociaal domein voert opdrachten uit op het gebied van de jeugdzorg, maatschappelijke ondersteuning (de Wmo) en werk & inkomen (de Participatiewet, sociale werkgelegenheid en schuldhulpverlening). We leveren een bijdrage aan effectief beleid, financiële beheersbaarheid en het oplossen van organisatie- en samenwerkingsvraagstukken. Dat doen we voor gemeenten, ministeries, zorginstellingen en organisaties als de VNG. In het filmpje onderaan de pagina nemen we je kort mee in onze visie op het sociaal domein.

Een paar concrete voorbeelden van opdrachten die het team heeft uitgevoerd:

 • Berenschot hielp de gemeente Brummen om meer grip te krijgen op de financiële
  situatie in het sociaal domein, door concrete besparingsmaatregelen op te stellen,
  waarbij de gemeente nog steeds goede dienstverlening kan leveren. Meer daarover lees
  je in deze klantcasus .
 • Berenschot onderzocht voor het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wat de ervaringen van werkgevers met de Participatiewet zijn. Meer over dat onderzoek lees je hier .
 • Berenschot adviseerde op basis van een kostprijsonderzoek de gemeente Hoekse Waard over reële tarieven voor het inkopen van Wmo-producten. Hier lees je over de ervaringen van de gemeente met dat onderzoek.

Als trainee ben je een duizendpoot: je doet onderzoek, neemt interviews af, geeft presentaties, schrijft mee aan rapporten en offertes, vervult de rol van projectsecretaris, bent lid van diverse project- en offerteteams, en meer. Jouw bijdrage in de projecten gaat zowel over de inhoud (weten waar je het over hebt, wat de belangen zijn en hoe je tot succesvolle uitkomsten kunt komen), als over het proces (erop toezien dat alles volgens
planning verloopt en dat je alvast een stap vooruitdenkt). Binnen het team Sociaal domein werken ongeveer vijftien adviseurs, met verschillende
achtergronden en expertises. Dit team is onderdeel van de bredere adviesgroep Zorg en Maatschappelijke Ontwikkeling.

Wat houdt het traineeship in?

Het Berenschot traineeship betekent een jaar lang vooral veel leren. In de eerste week helpen we jou en je medetrainees op weg met een leuke en interactieve startweek. Je werkt vier dagen per week samen met ervaren adviseurs binnen jouw adviesgroep mee aan opdrachten voor klanten. Elke vrijdag volg je het traineeprogramma, samen met de trainees van andere adviesgroepen binnen Berenschot. Je volgt trainingen op het gebied van adviesvaardigheden, hebt intervisie en voert samen met een groep trainees zelfstandig een opdracht uit voor een klant. Daarnaast is er veel aandacht voor persoonlijke begeleiding en coaching. Gedurende het jaar versterk je de band met je medetrainees en organiseer je samen leuke activiteiten en ben je van harte welkom bij diverse Jong Berenschot activiteiten. Gedurende het traineeship vergroot je snel je kennis, netwerk en vaardigheden, waarbij jouw eigen initiatief en ideeën van harte welkom zijn! Binnen één jaar maak je een vliegende start in het adviesvak bij Berenschot. Na afronding van het traineeship maak je de overstap naar de rol van consultant.

Wat krijg je van ons?

Berenschot levert al ruim tachtig jaar onafhankelijk advies aan de overheid en het bedrijfsleven. Onze focus ligt op de Nederlandse adviesmarkt, maar we zijn ook actief in België en hebben een EU-vestiging van waaruit we werken voor internationale organisaties.
Met vierhonderd hoogopgeleide medewerkers hebben we dus de nodige ervaring en ontzettend veel kennis in huis. Kennis die we graag delen met onze opdrachtgevers én met elkaar. Daarin heeft iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden. We kennen geen partnerstructuur, wel korte lijnen en veel individuele vrijheid. Daarnaast bieden we:

 • een mooi startsalaris van €2962,50 bruto per maand;
 • 27 vakantiedagen en een vrij in te delen feestdagenbudget;
 • een laptop, smartphone en de vrijheid om in afstemming met je opdrachtgever en je team te bepalen waar je werkt;
 • een steile leercurve, veel opleidingsmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden; geef aan hoe jij je verder wilt ontwikkelen in jouw expertise en we faciliteren je graag;
 • een beoordeling op je resultaten, niet op processen, procedures of aanwezigheid
 • ambitieuze, slimme en gezellige collega’s, waarmee je prettig werkt op de inhoud, maar ook kunt ontspannen naast het werk;
 • Een NS businesscard die je ook voor privé mag gebruiken;
 • een fantastisch traineeprogramma ter waarde van €6000,- met wekelijkse trainingen, veel begeleiding en een leuke groep medetrainees met zeer diverse achtergronden.
Wat breng je mee?

Berenschot is een verzameling van persoonlijkheden en achtergronden. We kijken dan ook vooral of je een goede toevoeging bent aan het team. We zoeken in elk geval een flinke dosis energie en enthousiasme, gecombineerd met nieuwsgierigheid en de ambitie om je te ontwikkelen in het adviesvak. Verder letten we in de selectie op de volgende zaken:

 • Je hebt een (bijna) afgeronde masteropleiding met uitstekende cijfers, bijvoorbeeld in
  de richting van bestuurskunde, bedrijfskunde, economie, sociale wetenschappen of
  een financiële of juridische opleiding.
 • Je hebt goede analytische vaardigheden en vindt het leuk om onderzoek te doen. Je
  kunt aan de hand van concrete voorbeelden aangeven over welke
  onderzoeksvaardigheden jij beschikt.
 • Je hebt interesse in het sociaal domein en levert graag een bijdrage aan
  maatschappelijke vraagstukken. Ook dit kun je met concrete voorbeelden
  onderbouwen.
 • Je kunt uitleggen waarom je graag adviseur wilt worden en waarom je kiest voor
  Berenschot.
Ja ik wil trainee worden!

Wil jij per 1 oktober 2024 onze trainee sociaal domein worden? Stuur dan jouw motivatie, curriculum vitae in via de website. Om alle motivatiebrieven voldoendeaandacht te geven, willen we je vragen deze compact te houden. We horen graag:

 • Welke vaardigheden jij meeneemt, bijvoorbeeld vanuit studie of stages.
 • Waar je interesse in het sociaal domein vandaan komt.
 • Hoe jij je verder wilt ontwikkelen als adviseur.

Reageren kan tot en met 12 juni 2024.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Irene van Eldik (i.vaneldik@berenschot.nl/+31 6 46087369). Voor meer informatie over de procedure en het werken bij Berenschot kun je contact opnemen met Matthijs Nagtzaam (campus recruiter, m.nagtzaam@berenschot.nl). Rond de traineewerving kan het erg druk zijn. We willen je daarom vragen om ons een mail te sturen, als je ons niet direct te pakken krijgt.

Je hebt gesolliciteerd, en nu?

De sollicitatieprocedure bestaat uit een online assessment, twee sollicitatiegesprekken en een live assessment. Uiterlijk 13 juni laten wij je weten of je bent geselecteerd om het online assessment te maken.

Zorg dat je de volgende belangrijke datums alvast in je agenda noteert en vrijhoudt!

 • Online Assessment - 17 juni t/m 23 juni
 • Selectie Dag – 1 juli (hele dag)
 • Live Assessments – 8 juli t/m 11 juli

We zien jouw sollicitatie graag tegemoet!

Traineeship informatie

Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden:

Op zoek naar een baan?
Wij helpen je graag!