Trainee Financieel Adviseur gemeente Midden-Groningen

Bedrijf
BMC
Locatie
Midden-Groningen
Opleidingsniveau
HBO
Sectoren
Deze traineeship is niet meer vacant
Over de functie

Werken bij de lokale overheid is leuk; zeker bij de gemeente Midden- Groningen. Hier krijg je als (junior) financieel adviseur de mogelijkheid om veel te leren want de gemeente is vol in ontwikkeling. Deze vacature is onderdeel van een unieke samenwerking: je komt in dienst als (junior) financieel adviseur bij de gemeente Midden-Groningen én je gaat je ontwikkelen door het volgen van een opleidingsprogrammabij BMC.

Over de functie:

Als junior financieel adviseur word je onderdeel van het team Financiën. Je draait mee in de Planning & Controlcyclus, in de financiële administratie en daarnaast denk je mee in het oplossen van financiële vraagstukken. Het is jouw verantwoordelijkheid dat de juiste financiële informatie beschikbaar is, zodat de collega’s vanuit het proces op basis van jouw cijfers een onderbouwd beleid kunnen schrijven. Je maakt gemakkelijk de vertaalslag vanuit jouw vakgebied naar de rest van de organisatie. Je bent op de hoogte van de landelijke ontwikkelingen en de impact die het heeft op de bedrijfsvoering. Door het signaleren van knelpunten en doen van verbetervoorstellen pas jij je adviesvaardigheden meteen toe in de praktijk. Het mooie aan deze functie is dat; alles wat je doet maatschappelijke impact heeft.

Het team

Het team Financiën bestaat uit ca. 30 fte en de onderdelen financieel advies en financieel beheer. Vanuit het onderdeel financieel advies wordt de P&C-cyclus geregisseerd. Binnen financieel beheer zit de financiële administratie en de kwaliteitsbewaking van de administratie.

Functie-eisen

Dit ben jij:

In deze uitdagende functie krijg je de ruimte om te leren en ontwikkelen.Je denkt out of the box en je zoekt verbindingen met jouw collega’s en je neemt anderen mee in jouw werkwijze.

Voor deze functie is het belangrijk dat jij jezelf herkent in de volgende punten:

 • Je hebt een een afgeronde opleiding (minimaal hbo-niveau) op het gebied van Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde of Finance & Control - of een soortgelijke studie
 • Je hebt affiniteit met de publieke sector en affiniteit met ICT
 • Je bent communicatief en gaat nauwkeurig te werk, daarnaast maak je graag de verbinding met de mensen om je heen
 • Je brengt creativiteit met je mee en je neemt graag het initiatief
 • Het heeft je voorkeur om analytisch te werk te gaan en je bent digitaal vaardig.
Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden:

 • De functie van Financieel Adviseur is ingedeeld in schaal 10, dit is een bruto maandsalaris van maximaal € 4494-, op basis van 36 uur per week (CAO Gemeenten)
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, waarbij deze na 1 jaar omgezet kan worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • Goede arbeidsvoorwaarden waaronder een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05%, vrij te besteden aan extra inkomen, verlof of studie
 • Variabele werktijden (onafhankelijk van plaats en tijd, vrijheid in gebondenheid) afgestemd op de dienstverlening en samenwerking en gedeeltelijk de mogelijkheid om thuis te werken
 • Ruimte voor groei en ontwikkeling.

Selectieprocedure:

Heb je interesse? Solliciteer dan meteen!

Het sollicitatieproces bevat de volgende stappen:

 • Aanleveren cv en motivatiebrief
 • Eerste gesprek met de recruitment consultant van BMC
 • Tweede gesprek met medewerkers van de gemeente Midden-Groningen
 • Afrondend arbeidsvoorwaardelijk gesprek met een medewerker van de gemeente Midden-Groningen.

Bij indiensttreding dient een actuele VOG overlegd te worden.

Bedrijfsinformatie

Over de gemeente Midden-Groningen

Bouw jij mee aan Midden-Groningen? Sinds 1 januari 2018 bestaan wij:de gemeente Midden-Groningen, ontstaan uit de fusie tussen de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. Wij zijn nog volop aan het opbouwen en daarvoor zoeken we nieuwe collega’s die zin hebben om hun schouders eronder te zetten en samen te werken aan een gemeente die zich als bondgenoot opstelt. Bouw jij mee aan Midden-Groningen? Samen met bewoners, bedrijven en organisatie willen we als bondgenoot initiatieven uit onze gemeente ondersteunen en zaken mogelijk maken waardoor onze gemeente een mooie plek is om te wonen, te werken of te bezoeken. We willen midden in onze gemeente en samenleving staan. Want alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder. Dat is ook de titel van ons Kompas,onze strategische visie.

Drie bouwstenen staan daarin centraal:groots in kleinschaligheid, ieder mens telt en economie van de toekomst. De gemeente laat zich vooral kennen als bondgenoot: in alle rollen van de gemeente zijn wij een partner waarmee gezamenlijke doelen worden gerealiseerd. Het Kompas is de leidraad voor de organisatieontwikkeling, zowel in de bedrijfsvoering als in de dienstverlening. We werken vanuit de drie V’s: vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid. Je krijgt veel ruimte om vanuit die drie V’s en je eigen professionaliteit de gemeente mee te laten buigen met wat onze gemeenschap vraagt of nodig heeft. Bouw je mee?

Over BMC:

In 1986 is BMC opgericht vanuit de overtuiging dat de bedrijfsvoering binnen de overheid kon worden verbeterd. In meer dan 30 jaar is BMC uitgegroeid tot een gerenommeerd adviesbureau en hebben wij samen met onze opdrachtgevers veel bijzondere verbeter praktijken ontwikkeld.

BMC draagt bij aan het realiseren van effectieve, krachtige oplossingen voor uitdagingen in de publieke sector. Met raad en daad: advies dat anticipeert op nieuwe ontwikkelingen én praktische implementatie. Hierbij staat het maatschappelijk resultaat voor de inwoner, de leerling en de cliënt centraal.

Contact:

Mocht je naar aanleiding van deze vacature vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Alex Broeders - Recruiter Bestuur & Bedrijfsvoering bij BMC via 06 83 04 43 95 of alex.broeders@bmc.nl. Voor vragen hebben over de gemeente Midden-Groningen, dan kun je contact opnemen met Jörg Schlunke - Teamleider Financieel beheer en advies - via 06-50 69 08 92.

Zowel de gemeente Midden-Groningen als BMC staan voor een inclusieve organisatie en hier houden wij rekening mee in ons werving en selectieproces.

Inclusiviteit en diversiteit

Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich hierin herkent. We geloven dat diverse teams van belang zijn voor ons als lerende organisatie, die voorop wil blijven lopen in de wereld van werk. Want juist verschillen tussen mensen zorgen voor groei. Van collega's, klanten, kandidaten en daarmee van BMC. Heb jij een uniek talent? We ontmoeten je graag.

Traineeship informatie

Bedrijf: BMC

Locatie: Midden-Groningen

Opleidingsniveau: HBO

Arbeidsvoorwaarden:

Meer traineeships

Op zoek naar een baan?
Wij helpen je graag!