Adviseur Onderwijsprocessen (traineeship)

Bedrijf
Locatie
Deventer
Opleidingsniveau
WO
Vakgebieden
Sectoren

Heb jij een passie voor processen en procesoptimalisatie en wil jij je breed ontwikkelen bij verschillende onderwijsinstellingen? Als Young Professional werk je bij mbo, hbo en wo onderwijsinstellingen door heel Nederland in steeds verschillende rollen. Daarnaast word je begeleid door Omix en volg je een opleiding op het gebied van verschillende onderwijsprocessen. Zo krijg jij de kans je professioneel te ontwikkelen tot expert in onderwijslogistiek. Een vliegende start om te groeien naar een rol als adviseur of projectleider.

Trainee bij Omix Young Professionals

Tijdens het eerste jaar van het twee jaar durende traineeship maak je kennis met het begrip “onderwijslogistiek”. Door direct aan de slag te gaan in verschillende uitvoerende rollen en door het volgen van trainingen doorloop je een steile leercurve en ontdek je wat het begrip “onderwijslogistiek” omvat. De focusgebieden waarbinnen dit gebeurt zijn curriculummanagement, student informatie, toetsing en examinering, learning- en managementsystemen en kwaliteitszorg. Vanuit deze gebieden ontwikkel jij je verder vanuit operationele naar tactische functies, waarbij je de kennis en ervaring die je eerder in het traject hebt opgedaan, kunt inzetten. Dit valt ongeveer samen met de overgang van het eerste naar het tweede jaar van het traineeship. De opdrachtmanager vervult hierbij een belangrijke rol. De opdrachtmanager is jouw sparringpartner, coach en contactpersoon richting de opdrachtgever. Bij de opdrachtmanager kan je terecht met al jouw vragen en zaken die spelen rondom jouw werkzaamheden, opdrachten en persoonlijke/zakelijke ontwikkeling.

Omix werkt altijd op opdracht basis, en wordt dus ook erg gestuurd door de ontwikkelingen op onderwijsgebied. Soms zal er in het ene veld meer werk zijn dan het andere. Dit zorgt voor veel variatie in het soort opdrachten en het soort werk wat er te doen is. Je komt dus in twee jaar op veel verschillende instellingen en afdelingen. Zoals het mbo, hbo, wo, studentenadministratie en centrale diensten. Soms zit je centraal, en soms bij specifieke academies of faculteiten. Het is een erg dynamische functie waarbij je jaarlijks bij gemiddeld drie tot vijf instellingen en rollen werkzaam bent.

Wat ga je doen?

 • Je werkt zelfstandig aan een opdracht binnen een team of afdeling bij een opdrachtgever. Daarbij word je begeleid en opgeleid door Omix.
 • Je start met het opdoen van kennis en ervaring in de verschillende gebieden van onderwijslogistiek, waarbij je begint met uitvoerende rollen in de studentenadministratie.
 • Je ontwikkelt je in thema’s zoals de student life cycle en onderwijsontwikkeling. Ook maak je kennis met adviseren, projectmatig werken, verandermanagement en leidinggeven.
 • Je volgt trainingen die speciaal gericht zijn op onderwijslogistiek en de organisatie van het onderwijs. De theorie wordt toegespitst op wat jij meemaakt in de praktijk. Hierdoor biedt Omix individuele begeleiding naast het standaard programma.
 • Daarnaast volg je trainingen in het kader van jouw professionele vaardigheden en staan visieontwikkeling, werkveldverkenning en het ontwikkelen van een netwerk hoog in het vaandel.
 • Je werkt fulltime. Daarnaast verwachten we dat je je in je eigen tijd voorbereidt voor de opleidingsdagen.
 • Na het eerste jaar vindt er een evaluatie plaats waarbij in wederzijds overleg wordt bekeken of het programma voortgezet wordt. 

Werken bij Omix Young Professionals

Over Omix
Omix is expert op het vakgebied van onderwijslogistiek. Het onderwijs kan niet zonder onderwijslogistiek, het omvat namelijk alle ondersteunende processen en systemen die het onderwijs mogelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan studievoortgang, toetsing en diplomering, planning en organisatie van onderwijs, kwaliteitszorg en beleid. Hierbij horen functies als bijvoorbeeld planner, onderwijscoördinator, projectleider, procesmanager, beleidsmedewerker en adviseur. Goed onderwijs is alleen mogelijk als het ook goed georganiseerd is. Omix heeft een duidelijke groeiambitie uitgesproken, zowel binnen Nederland als internationaal.

Over Omix Young Professionals
De Young Professionals zijn de jonge talenten van Omix. Op dit moment zijn er 22 Young Professionals bij Omix aan het werk, waarbij er in het komende jaar nog een aantal bij komen. Zij organiseren zich als een netwerk dat individueel aan het werk is aan onderwijslogistiek bij onderwijsinstellingen door het land, maar regelmatig bij elkaar komt en kennis en ervaringen uitwisselt. De lijntjes binnen Omix zijn kort. Er is dan ook veel zicht op jou als persoon. Naast de opleidingsdagen die je volgt is er ook altijd begeleiding op persoonlijk vlak. Intervisie speelt hierbij een belangrijke rol. Daarnaast worden er regelmatig activiteiten georganiseerd, zijn er kennisclubs waar je aan deelneemt en is er tijd voor ontspanning. 

Wie past bij ons?

 • Je hebt een hbo- of wo-diploma. Je bent recent afgestudeerd of hebt al enige werkervaring na je afstuderen;
 • Je hebt bij voorkeur naast je studie relevante nevenactiviteiten gedaan;
 • Je bent sociaal en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Je bent nieuwsgierig en leergierig, je vindt snel je weg in een nieuwe omgeving;
 • Je bent klantgericht, proactief en flexibel;
 • Het lijkt je leuk om bij opdrachtgevers door het hele land te werken en je bent bereid om (veel) te reizen voor je werk.

Wij vinden het belangrijk om in medewerkers te investeren en jij vindt het belangrijk om in jezelf te investeren. Met jouw energieke uitstraling laat je zien dat je representatief bent voor waar Omix voor staat, en met jouw sterke analytische vaardigheden en probleemoplossend vermogen, kan je zelfstandig advies geven.

Faciliteiten voor Omix’ers

Omix biedt een vast, marktconform salaris voor hbo- en wo-starters. Omix’ers krijgen een laptop, de keuze tussen een leaseauto of een ov-kaart en wanneer het nodig is worden hotelovernachtingen vergoed. 

Meer weten of direct solliciteren?

Het volgende traineeship start in februari 2022. Heb je interesse? Klik dan op onderstaande sollicitatiebutton en richt je mail aan Koen van den Eshof. Solliciteren kan tot en met 6 januari 2022.

Traineeship informatie

Bedrijf: Bedrijf: Omix

Locatie:

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden: Uitstekend

Solliciteren

Meer traineeships