M&A Traineeship

Bedrijf
RSM
Locatie
Amsterdam, Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Vakgebieden

In het kort:

Sta jij aan het begin van je carrière in M&A en wil je een vliegende start maken binnen een vooraanstaande M&A praktijk? Dit is jouw kans om een kijkje te nemen binnen alle M&A afdelingen en te ontdekken welke het beste bij jouw past!

Dit is jouw functie

Als Trainee start je eind augustus met een internationale M&A bootcamp bij ons RSM kantoor in Manchester, UK. Vervolgens zal je vanaf september 15 maanden meekijken binnen onze drie M&A afdelingen, verdeeld over vijf blokken van drie maanden op onze locaties in Amsterdam én Utrecht. 
Als Trainee binnen onze organisatie werk je in een team van (ervaren) professionals. Jij krijgt vanaf dag 1 een buddy die jou intensief begeleidt tijdens jouw Traineeship. Daarnaast leer jij door on-the-job training het werkveld van A tot Z kennen. Tevens krijg jij al training vanaf dag 1, waardoor jij zowel de theorie als de praktijk leert.

Dit zijn jouw werkzaamheden tijdens het traject:

 • Uitvoeren van bedrijfs- en marktanalyses;
 • Opstellen van waardebepalingen en verkoopmemoranda;
 • Uitvoeren van financiële due diligence onderzoeken;
 • Verwerken van financiële analyses in een financieel model;
 • Faciliterend en ondersteunend bij waarderingsopdrachten;
 • Bijdragen aan het opstellen van advies- en- waarderingsrapporten.

Dit is jouw team

RSM beschikt over een full service M&A afdeling: RSM Financial Advisory Services. RSM Financial Advisory Services (FAS) bestaat uit ruim 30 gedreven professionals en heeft een Corporate Finance, Due Diligence en Valuations tak.
RSM maakt binnen M&A het verschil door specifiek te focussen op ondernemingen in de sterk in beweging zijnde Nederlandse mid-market sector. Wij spelen een cruciale rol bij onze klanten bij het kopen, verkopen en fuseren van ondernemingen en bedrijfsonderdelen. Het kopen of verkopen van een onderneming of bedrijfsonderdeel is een belangrijke strategische afweging van de directie en aandeelhouders. Dit kan voor de onderneming op termijn het verschil betekenen tussen winnen en verliezen in de markt.

Dit is jouw werkplek

Als M&A Trainee ben je niet gebonden aan een vaste werkplek, we werken zowel op kantoor Amsterdam als Utrecht, daarnaast is ook mogelijk om af en toe thuis te werken. Op zowel Utrecht als Amsterdam zitten collega's van de afdelingen Accountancy, Tax en M&A.

Kantoor Amsterdam bevindt zich op een unieke locatie in Amsterdam Noord op de bruisende NDSM-werf, met uitzicht over het IJ. Kantoor Amsterdam is goed te bereiken met zowel de auto als met het openbaar vervoer.
Kantoor Utrecht bevindt zich in het monumentale pand ‘De Oorsprong’. Een unieke en prachtige plek, met een grote tuin waar je zomers heerlijk buiten kunt lunchen. Deze authentieke werkplek is centraal gelegen, de bus stopt voor de deur (Oorsprongspark) en we hebben onze eigen parkeerplaats voor de deur.

Dit is jouw profiel

Als Trainee ben je nieuwsgierig aangelegd, communicatief vaardig en je werkt graag samen. Je bent resultaatgericht en je durft initiatief te nemen. Tevens ben jij niet bang voor deadlines en ervaar jij nieuwe dingen als een uitdaging. Jij hebt middels een stage of werkstudent al geproefd aan het M&A vakgebied en weet zeker dat je je hier verder in wilt ontwikkelen!

Als M&A Trainee herken je jezelf in het volgende profiel:

 • Een academische opleiding afgerond in een financiële richting;
 • Sterk in financieel modelleren en het samenstellen van presentaties;
 • Leert graag en snel, een conceptuele denker en communicatief sterk;
 • Een teamspeler met een proactieve instelling;
 • Spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels;

Dit bieden wij jou

Bij RSM leer je snel, ontwikkel je je snel en geef je zelf richting aan je carrière. We bieden je een uitdagende, motiverende omgeving waarin je je optimaal kunt ontwikkelen. RSM beschikt over de dynamiek van een snel groeiend bedrijf, heeft de diversiteit en kwaliteit van eigen professionals hoog in het vaandel en kent een goede werksfeer.

Daarnaast bieden we je goede (arbeids)voorwaarden, waaronder:

 • Hybride werken: Je hebt de mogelijkheid om het werken op kantoor af te wisselen met thuiswerken.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: Je krijgt van ons een Individueel Keuzebudget (IKB), mobiliteitsregeling, vitaliteitsbudget en pensioenregeling.
 • Ontwikkelmogelijkheden: Je krijgt bij ons de kans om continu te blijven groeien via onze jaarlijkse RSM Academy en onze online leeromgeving. Wij bieden een goede studieregeling en de mogelijkheid tot het volgen van vaktechnische opleidingen en soft skills-trainingen.
 • Evenementen: We organiseren jaarlijks een zomerfeest, wintersport en onze YES-dag voor alle werkstudenten en stagiairs.
 • Onboarding: Wij  zorgen voor een goede start van jouw nieuwe baan. Zo word jij door onze innovatieve en persoonlijke onboarding app al meegenomen in onze organisatie voorafgaand aan jouw eerste werkdag. 

Geïnteresseerd?

Solliciteren, meer informatie of vrijblijvend kennismaken? Neem contact op met Sophie Lammers, onze Corporate Recruiter:
Contactpersoon: Sophie Lammers
Telefoon: 06 82 22 62 25
E-mail: slammers@rsmnl.nl

Als je bij ons solliciteert

Om bij ons te solliciteren vragen wij allerlei informatie, zoals je geboortedatum, opleidingsniveau en werkervaring. Je zet deze gegevens bijvoorbeeld in een sollicitatiebrief of curriculum vitae. Als wij jou niet in dienst nemen, verwijderen wij al deze gegevens uiterlijk vier weken na afloop van de sollicitatieprocedure en bewaren we ze als je wel bij ons in dienst komt. Als we jou niet aannemen, kunnen we je vragen of we je gegevens langer mogen bewaren. Bijvoorbeeld omdat er op een later tijdstip misschien een andere baan voor jou vrij komt. Als je ons toestemming geeft, bewaren we jouw sollicitatiegegevens maximaal een jaar na afloop van de sollicitatieprocedure. Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van onze kernwaarden onafhankelijk en integer, een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG)*. Daarnaast doen wij een Google achtergrondcheck. De kosten van de VOG worden door ons vergoed. Bewaar daarvoor wel de originele bon. Meer informatie over de VOG kun je vinden op www.rijksoverheid.nl. 

Traineeship informatie

Bedrijf: RSM

Locatie: Amsterdam, Utrecht

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden: Uitstekend

Solliciteren
Op zoek naar een baan?
Wij helpen je graag!