Traineeship Change leiderschap en teamontwikkeling

Bedrijf
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Vakgebieden
Dit traineeship is niet meer vacant.

Ben je (bijna) afgestudeerd masterstudent, wil je je carrière een vliegende start geven en je ontwikkelen tot een excellente adviseur? Ben je ambitieus, maatschappelijk betrokken en nieuwsgierig? Wil je werken bij een organisatie met korte lijnen, waar je direct aan de slag gaat met relevante en uitdagende vraagstukken? Dan is het traineeship van Berenschot echt iets voor jou!

Het Berenschot traineeship betekent een jaar lang vooral veel leren. In de eerste week helpen we jou en je medetrainees op weg met een leuke en interactieve startweek. Je werkt vier dagen per week samen met ervaren adviseurs binnen jouw adviesgroep mee aan opdrachten voor klanten. Elke vrijdag volg je het traineeprogramma, samen met de trainees van andere adviesgroepen binnen Berenschot. Je volgt trainingen op het gebied van adviesvaardigheden, hebt intervisie en voert samen met een groep trainees zelfstandig een opdracht uit voor een klant. Daarnaast is er veel aandacht voor persoonlijke begeleiding en coaching. Gedurende het jaar versterk je de band met je medetrainees en organiseer je samen leuke activiteiten en ben je van harte welkom bij diverse Jong Berenschot activiteiten. Gedurende het traineeship vergroot je snel je kennis, netwerk en vaardigheden, waarbij jouw eigen initiatief en ideeën van harte welkom zijn! Binnen één jaar maak je een vliegende start in het adviesvak bij Berenschot. Na afronding van het traineeship maak je de overstap naar de rol van consultant.

Wat ga je doen als trainee leiderschapsontwikkeling en change?

Vanuit een visie waarin we mensen binnen de verandering centraal zetten, gaan we samen met de klant aan de slag. Of het nu gaat om het realiseren van een nieuwe strategie, het vergroten van klantgerichtheid binnen de organisatie, of het verbeteren van de samenwerking. Hierbij brengen we verandering in beweging, schenken we veel aandacht aan (de ontwikkeling van) leiderschap van de organisatie en zorgen we dat de verandering tot leven komt bij alle medewerkers binnen de organisatie. Door hechte samenwerking met de klant, een juiste toonzetting en een juiste timing, verankeren we de beweging die op gang is gebracht.

En precies op deze punten kun jij een prachtige bijdrage leveren! Je hebt in deze rol de kans om samen met je collega’s mee te denken over leiderschapsontwikkeling, teamontwikkeling en change. Dit in samenwerking met collega’s vanuit andere teams die actief zijn op het terrein van strategie, organisatie-inrichting en procesoptimalisatie. En met collega’s die actief zijn in sectoren zoals de zorg, het openbaar bestuur, energie en leefomgeving, de zakelijke dienstverlening en maakindustrie.

Het team waarin je terechtkomt is continu bezig met het verwerven en toepassen van nieuwe kennis en inzichten, het vertalen daarvan naar nieuwe methodieken en het professionaliseren van ieders vaardigheden. Klinkt dit als iets voor jou en wil je daaraan graag bijdragen? Lees vooral verder.

Als trainee ga je:
 • kennismaken met organisaties in diverse sectoren;
 • direct meewerken aan klantprojecten; je leert veel over de inhoud (organisatie-inrichting), maar ook over het adviesvak (adviesvaardigheden) en leert veel organisaties van binnen kennen;
 • helpen bij het analyseren, uitwerken en oplossen van vraagstukken van onze klanten;
 • meewerken aan het binnenhalen van opdrachten door mee te schrijven aan offertes en het uitdenken van passende oplossingen;
 • diverse marktgerichte- en interne activiteiten organiseren.

Als trainee ben je een duizendpoot: je doet onderzoek, neemt interviews af, geeft presentaties, schrijft mee aan rapporten en offertes, vervult de rol van projectsecretaris, bent lid van diverse project- en acquisitieteams en meer. Jouw bijdrage in de projecten gaat zowel over inhoud (weten waar je het over hebt, wat de belangen zijn en hoe je tot succesvolle uitkomsten kunt komen), als over proces (zorgen dat de planning loopt, dat dingen in de juiste volgorde gaan en vast een stap vooruit denken).

Waar kom je terecht?

Je komt terecht in het hechte team dat zich richt op leiderschapsontwikkeling, teamontwikkeling en change binnen de adviesgroep Toekomst van werk en organisaties. Het team begeleidt onder meer grote organisatie ontwikkeltrajecten, ontwerpt en voert (cultuur)veranderingstrajecten uit, begeleidt leiderschapstrajecten, geeft trainingen en coacht teams. Een groep van slimme en maatschappelijk betrokken collega’s met veel ambitie. Je hebt verder veel contact met andere adviesgroepen, ieder met hun eigen expertise. Naast de serieuze inhoud is er veel ruimte voor humor, gezelligheid en verbindende activiteiten zoals borrels of werkoverleggen op bijzondere locaties.

Wat neem je mee?

Je hebt een goed gevoel voor mensen in organisaties en voor processen die een rol spelen bij veranderen. Je bent sociaal vaardig, je kunt hard werken en je kunt ook nog eens tegen een stootje. Je staat makkelijk voor groepen en bent gewend workshops, trainingen of sessies te begeleiden. Als ideale kandidaat voor de functie:

 • een (bijna) afgeronde masteropleiding (bijvoorbeeld organisatiepsychologie, verandermanagement).
 • heb je maximaal twee jaar relevante werkervaring op het thema change, leiderschapsontwikkeling en teamontwikkeling
 • verdiep je je met plezier in de nieuwste ontwikkelingen op jouw vakgebied
Wat krijg je van ons?

Berenschot levert ruim tachtig jaar onafhankelijk advies aan de overheid en het bedrijfsleven. Onze focus ligt op de Nederlandse adviesmarkt, maar we zijn ook actief in België en hebben een EU-vestiging van waaruit we werken voor internationale organisaties. Met meer dan vierhonderd hoogopgeleide medewerkers hebben we dus de nodige ervaring en ontzettend veel kennis in huis. Kennis die we graag delen, met onze opdrachtgevers én met elkaar. Daarin heeft iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden. We kennen geen partnerstructuur, wel korte lijnen en veel vrijheid. Daarnaast bieden we:

 • een mooi startsalaris van €2962,50 bruto per maand;
 • 27 vakantiedagen en een vrij in te delen feestdagenbudget;
 • een laptop, smartphone en de vrijheid om in afstemming met je opdrachtgever en je team te bepalen waar je werkt;
 • een beoordeling op je resultaten, niet op processen, procedures of aanwezigheid;
 • een steile leercurve, veel opleidingsmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden; geef aan hoe jij je verder wilt ontwikkelen in jouw expertise en we faciliteren je graag;
 • een fantastisch traineeprogramma van €6000,- met wekelijkse trainingen, veel begeleiding en een leuke groep medetrainees met zeer diverse achtergronden.
 • ambitieuze, slimme en gezellige collega’s, waarmee je prettig werkt op de inhoud, maar ook kunt ontspannen naast het werk.
Is dit de baan voor jou?

Wil jij per 1 oktober 2024 onze trainee leiderschapsontwikkeling en change worden? Stuur dan jouw motivatie, curriculum vitae en cijferlijst op via de website. Om alle motivatiebrieven voldoende aandacht te geven willen we je vragen deze compact te houden. We horen graag van jou:

 • waarom jij dit traineeship wilt volgen
 • waarom je bij Berenschot wilt werken
 • welke kennis je hebt van leiderschapsontwikkeling en change en waarom je in dit vakgebied wilt gaan werken
 • hoe jij je verder wilt ontwikkelen.

Reageren kan tot en met 12 juni 2024 .

Voor meer informatie over de procedure en het werken bij Berenschot kun je contact opnemen met Matthijs Nagtzaam, (campus recruiter, m.nagtzaam@berenschot.nl/0645682390).

Je hebt gesolliciteerd, en nu?

De sollicitatieprocedure bestaat uit een online assessment, twee sollicitatiegesprekken en een live assessment. Uiterlijk 13 juni laten wij je weten of je bent geselecteerd om het online assessment te maken.

Zorg dat je de volgende belangrijke datums alvast in je agenda noteert en vrijhoudt!

 • Online Assessment - 17 juni t/m 23 juni
 • Selectie Dag – 1 juli (hele dag)
 • Live Assessments – 8 juli t/m 11 juli

We zien jouw sollicitatie graag tegemoet!

Traineeship informatie

Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden:

Op zoek naar een baan?
Wij helpen je graag!