Data traineeship 'Young Data Professional programma'

Bedrijf
Locatie
Oldenzaal
Opleidingsniveau
HBO/WO
Vakgebieden

Wil jij graag met data werken in de overheid, maar weet je niet precies waar je moet starten? Het Young Data Professional programma biedt uitkomst! Per 1 oktober 2024 starten wij weer met het Young Data Professional programma, dit keer specifiek voor de overheidssector. We leiden jou op tot de beste data professional. Of je nu net afgestudeerd bent of klaar bent voor de 2e stap in jouw carrière: wij komen graag met je in contact.

Wil jij impact maken met data, wil jij leren hoe je inzicht verkrijgt uit data, wil jij werken met de allerbeste datascientists, -analisten en engineers en past de overheidsbranche bij jou? Dan is ons Young Data Professional programma de ideale kans voor jou!

Hoe ziet het data traineeship eruit?

Vanaf de eerste dag ben je bij ons in dienst en ga je aan de slag onder begeleiding van gepassioneerde dataprofessionals bij een van onze opdrachtgevers in de overheid. Je start met een éénjarig contract binnen het Young Data Professional programma. Daarna heb je de mogelijkheid uit te stromen naar één van onze opdrachtgevers, waar je nog zes maanden wordt begeleid vanuit het YDP-programma. In anderhalf jaar, met intensieve begeleiding van je eigen buddy, maak jij de stap naar een gecertificeerd dataprofessional en word jij dé expert op het gebied van data en analytics.

Het programma start met een uitdagende bootcamp van vier weken waarin je een stevig fundament legt in kennis en vaardigheden. Tijdens deze bootcamp krijg je training en begeleiding van ervaren dataprofessionals. Daarna ga jij aan de slag bij je opdrachtgever, waar je stap voor stap wordt klaargestoomd om in het werkveld je kwaliteiten te laten zien. Je krijgt hierbij loopbaanbegeleiding en gedurende het traject kijken we samen waar jouw kracht en specialisme liggen. Natuurlijk ligt in het begin de focus op de vakinhoudelijke kennis, maar we gaan ook direct aan de slag met je persoonlijke vaardigheden en onderwerpen als persoonlijk leiderschap en het maken van impact.

Samen met jouw collega Young Data Professionals word je een hecht team. Je helpt elkaar bij uitdagende vraagstukken en daagt elkaar uit om een hoger niveau te bereiken. Samen bezoek je netwerkbijeenkomsten en evenementen waar je de voorlopers op het gebied van data en analytics ontmoet. Zij delen hun kennis en inspireren jou om nog meer uit je carrière te halen.

Wat ga je doen als data trainee bij het Young Data Professional programma?

Als deelnemer aan het Young Data Professional programma ben je 40 uur beschikbaar in de week. Na het eerste jaar is een parttime dienstverband bespreekbaar. Je werkt samen met dataspecialisten, IT, beleidsmakers en bedrijfskundigen binnen de overheid. Je vertaalt vraagstukken naar informatieproducten met behulp van data. Jij maakt dé impact die opdrachtgevers nodig hebben om hun data gerelateerde vraagstukken op te lossen. 

  • Je duikt in de data: je verzamelt gegevens uit verschillende bronnen en zorgt ervoor dat de data goed bruikbaar is
  • Je ontdekt trends: met behulp van tools als Alteryx, Tableau en PowerBI analyseer je de data om verborgen patronen te vinden en voorspellingen te doen
  • Je laat het zien: je maakt prachtige visualisaties en dashboards om je bevindingen op een duidelijke en pakkende manier te presenteren
  • Je werkt samen: je werkt samen met verschillende collega’s om de behoeften in kaart te brengen en aan te voldoen.

Oftewel: Zien, begrijpen, doen! 

Wie ben jij?

Je hoeft nog geen kennis over data analytics te hebben, daarvoor is dit traineeship. Wél heb je interesse in datagedreven werken en kan je analytisch denken. Je beschikt minimaal over een afgeronde hbo-/ wo-opleiding. Je voelt je verantwoordelijk voor je resultaten, wilt graag in het werkveld aan de slag en bent klaar om je verder te ontwikkelen tot een stevige gesprekspartner op het gebied van Business Intelligence. Daarnaast zie jij jezelf werken bij een overheidsinstantie en wil jij graag van toegevoegde waarde zijn in de maatschappij.

Hoe maak jij het verschil als Young Data Professional?

Je maakt makkelijk contact en bent communicatief vaardig. Je beschikt over een groot analytisch vermogen en wordt er blij van om klanten te helpen bij het proces om van data tot nieuwe en interessante inzichten te komen. Met jouw nieuwsgierigheid en innovatief vermogen, weet je nieuwe kansen te creëren en oplossingen te bedenken. Je bent een echte teamspeler en spart graag met je collega’s over vraagstukken. Tot slot wil je eigenlijk maar één ding: écht impact maken en tot de beste dataprofessionals in Nederland behoren.

Wat moet je nog meer weten over de sollicitatieprocedure?

Wil je meer weten over de functie, het traject, of over wie wij zijn? Klik dan hier voor meer informatie. Heb je vragen? Neem dan contact op met Malou Kotter (Programmamanager) of Chantal Geerdink (HR Manager) via telefoonnummer 0541-532010. 
 
Liever Whatsappen? Ook dat kan, stuur dan een berichtje naar Lizette Beunders (Accountmanager) op 06-10938125.
 
De eerste selectiegesprekken vinden plaats in de week van 3 juni 2024. Aanmelden kan tot en met 2 juni Een assessment zal onderdeel uitmaken van deze selectieprocedure. Startdatum van het traineeship is 1 oktober 2024.
 
Herken jij jezelf in dit profiel en hebben we jouw interesse gewekt om ons mooie team te komen versterken? Reageer dan via onze site of stuur je CV rechtstreeks naar info@youngdataprofessional.com

Traineeship informatie

Bedrijf: Infotopics

Locatie: Oldenzaal

Opleidingsniveau: HBO/WO

Arbeidsvoorwaarden: Uitstekend

Solliciteren
Op zoek naar een baan?
Wij helpen je graag!