Consultancy Traineeship Highberg

Dit traineeship is niet meer vacant.

Wat ga jij doen als Consulting trainee?

Wil jij een succesvolle transformation consultant worden? Dan zijn wij de perfecte match voor jou! De potentie heb jij al. Het Highberg Traineeship biedt een uniek 1-jaar traineeship programma voor ambitieuze starters. Tijdens jouw traineeship bij Highberg draag je vanaf het begin bij aan het realiseren van organisatietransformaties op thema’s als digitalisering, duurzaamheid en organisatie wendbaarheid.

In dit jaar ben je afwisselend bij onze klanten aan het werk, help je mee met interne projecten en activiteiten, heb je trainingen samen met andere trainees op één van onze locaties en word je intensief individueel begeleid aangevuld met intervisie.

Dit kun je verwachten van het traineeship programma.

Bij Highberg staat de ontwikkeling van onze mensen centraal. Om van ontwikkeling een belangrijk gespreksonderwerp te maken, hebben wij concreet aandacht voor je groeipad. Het traineeship is een mooi voorbeeld van een manier waarop je kan groeien en daarmee ook de organisatie. Binnen het programma ervaar je je groeipad vanuit twee perspectieven:

 • Vanuit de content

Dit verwijst naar de inhoud van de werkzaamheden die je als consultant zult verrichten; het opdoen van kennis en ervaring als consultant en het volgen van trainingen om relevante kennis en expertise op te doen. Relevante onderwerpen zijn bijvoorbeeld: Technologie, Scaling Agile, Lean, Innovatie Management, Change Management, Computer & Data Science, Transformatie management, Duurzaamheid, People, Leadership & Culture, en Consultancy vaardigheden.

 • Vanuit jou als persoon

Vanuit dit perspectief leer je meer over jezelf en hoe je kan groeien als persoon. Hiermee doelen wij op het actief en bewust bezig zijn met persoonlijke reflectie en het ontwikkelen zelfkennis en -inzicht zodat je gericht kan werken aan datgene wat jij belangrijk vindt. Dit draagt bij aan jouw ontwikkeling en daarmee indirect de organisatie. Met de begeleiding van een mentor/ontwikkelingcoach word je gestimuleerd om te werken aan je persoonlijke ontwikkelingsdoelen. Dit trekken we na het traineeship uiteraard gewoon door.

De precieze inhoud van het programma wordt toegespitst op het werk dat je verricht bij de klant. Gedurende twee vrijdagen per maand heb je een trainingsdag met je mede-trainees. Na een succesvolle voltooiing van het programma heb je voldoende handvatten om je te ontwikkelen richting een zelfstandige consultant. 

Consultancy Traineeship Highberg

Floor de Haan, voormalig trainee bij Highberg: “Consultant zijn bij Highberg is zóveel meer dan een consultant zijn. Natuurlijk ben ik vooral bezig met consultancywerkzaamheden, maar ik ben ook helemaal vrij om projecten op te pakken die ik zelf interessant vind. Zoals artikelen schrijven, evenementen organiseren of gastcolleges op universiteiten. Daarnaast ligt de focus voor ons natuurlijk ook heel erg op leren.”

Jouw werkzaamheden als Consulting trainee binnen Highberg:

Je komt te werken in een jong, dynamisch en snelgroeiend internationaal consultancy bedrijf, waar je:

 • Een belangrijke rol speelt in grootschalige organisatietransformaties bij toonaangevende bedrijven;
 • De kans krijgt om veel te leren binnen een korte periode, in verschillende sectoren en disciplines;
 • Ondersteund wordt door partners en consultants waarmee je nauw samenwerkt;
 • Een directe impact kan maken binnen Highberg en haar (internationale) toekomst.

Wat vragen wij? 

Waarom jij de Highberg consultant bent die we zoeken:

 • Je bent altijd al ambitieus, ondernemend en initiatiefrijk
 • Je bent dynamisch, hebt een teammentaliteit en legt vlot verbanden.
 • Naast een sterk analytisch denkvermogen heb jij affiniteit met bedrijfskundige problemen waarin innovatie en technologie een fundamentele rol spelen.
 • Een Highberg trainee is toegewijd, kritisch en neemt eigen verantwoordelijkheid.
 • Je gaat met een proactieve instelling de uitdaging aan om te groeien, fouten te maken en te leren.

Wie ben jij?

Bij Highberg werken we graag met talentvolle, vriendelijke en slimme mensen. We geloven dat mensen met verschillende achtergronden en perspectieven ons versterken als organisatie, zowel intern als bij de klant. Dat helpt ons om hoge klanttevredenheidscijfers te blijven realiseren. Daarom zoeken wij het volgende: 

 • Je hebt een afgeronde academische masteropleiding. Bij voorkeur een studie met een technische of bedrijfskundige achtergrond.
 • Je bent 40 uur per week beschikbaar
 • Je hebt 0-2 jaar werkervaring
 • Je spreekt vloeiend Nederlands & Engels.

Wat bieden wij?

 • 3000 euro bruto per maand en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder prestatiebeloning, onkostenvergoeding, 25 vakantiedagen, voorzieningen voor mobiliteit, pensioen en verlof;
 • Contract van één jaar, maar na succesvol afronden van het traineeship direct een vast contract
 • Een MacBook of Microsoft Surface laptop
 • Oprechte aandacht voor persoonlijke ontwikkeling waaronder coaching door collega’s, toegang tot een breed opleidings- en trainingsaanbod en een persoonlijk ontwikkelplan met bijpassende investeringen;
 • Een plek binnen een uitdagende en groeiende organisatie waar het nemen van eigen verantwoordelijkheid wordt gewaardeerd, je de autonomie en vrijheid hebt om je werk flexibel uit te voeren met korte communicatielijnen met collega’s;
 • Een prettige werkomgeving met een prettig en goed bereikbaar kantoor (in Amsterdam of Utrecht), focus op prestaties als team en niet op het individu en tal van sociale activiteiten zoals borrels, sportactiviteiten en teamsamenkomsten.

Ons sollicitatieproces 

Upload je CV en een korte motivatiebrief om jezelf te introduceren: https://highberg.homerun.co/consulting-traineeship/nl/apply?&step=1

Een overzicht van het vind je hieronder:

 • Als wij een match zien op basis van je CV nodigen we je uit voor een kennismakinggesprek met HR en daarna met een senior consultant.
 • Vervolgens ontmoeten we je graag op één van onze selectiedagen (in de week van 13-17 mei). Tijdens een selectiedag proef je uitgebreid de sfeer, ga jij een casus oplossen met potentiële collega’s trainees, stel je alle vragen die je hebt en doorloop je verschillende speeddates met consultants.
 • Hierna volgt de laatste en leukste ronde: de presentatie (eind mei – 27 of 28 mei).
 • Wij streven ernaar om jouw contract in juni getekend te hebben, zodat jij kunt genieten van je zomervakantie en op 2 september fris aan het traineeship kunt beginnen.

Over het team

Je komt terecht in het team van Organizational & Sustainability Transformation, een geweldig team van slimme en gedreven professionals die altijd voor je klaarstaan met een helpende hand! We werken niet alleen hard samen, maar hebben ook veel plezier samen - we organiseren sociale evenementen en we doen veel leuke activiteiten, zoals uitjes, een boekenclub, charity dagen, vrijdagmiddagborrels en sportevenementen. 

We helpen je graag

Als je vragen hebt of verder door wilt praten over deze vacature of over de mogelijkheden binnen Highberg, neem dan contact op met ons HR-team, te bereiken via hr.ost.nl@highberg.com.

Traineeship informatie

Bedrijf: Highberg

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden: Uitstekend

Solliciteren
Op zoek naar een baan?
Wij helpen je graag!