Traineeship HR- consultant

Bedrijf
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Deze traineeship is niet meer vacant

Ben jij (bijna) afgestudeerd masterstudent, sterk geïnteresseerd in de instrumentele kant van HR en heb je een positief kritische instelling? Wil jij ervaren wat het adviesvak inhoudt en aan de slag met vraagstukken binnen alle verschillende lagen van organisaties, van startups tot grotere, gevestigde bedrijven? Denk je graag mee over de oplossingen die kunnen helpen op het gebied van de performance management cyclus en employee experience? Dan is het traineeship HR- consultant bij Berenschot echt iets voor jou!

Wat ga je doen als trainee HR-consultant?

Door onder andere technologische ontwikkelingen en globalisering verandert de wereld sneller dan ooit tevoren. Organisaties kunnen daarbij niet achterblijven. Er komen meer en meer nieuwe vormen van organiseren tot stand, zoals agile & holacracy, waardoor er een toenemende behoefte ontstaat aan agile HR-tools zoals op het individu toegespitste rollenhuizen en het nieuwe beoordelen en belonen. Deze zijn gericht op het continu aanscherpen en verbeteren van de employee experience ervaring van medewerkers en het continu benutten van beschikbaar talent. Daarbij zorgen deze tools ervoor dat het talent het beste uit zichzelf haalt.

Berenschot adviseert een breed scala aan klanten, van traditionele organisaties in de profit/non-profit sector tot aan consultancy, hightech scale-ups. We adviseren het HR management van bedrijven maar ook directies van organisaties. Kortom, je ziet veel van verschillende typen bedrijven met elk hun eigen cultuur, karakter en dynamiek.

Als trainee bij Berenschot start je op 1 oktober 2021 en maak je in één jaar een vliegende start binnen het adviesvak. Onder begeleiding van ervaren adviseurs binnen de adviesgroep Performance and Rewards werk je direct mee aan diverse opdrachten en bouw je jouw kennis en vaardigheden flink uit. Als trainee werk je mee in uiteenlopende projecten – vaak aan meerdere tegelijk! Denk daarbij aan:

  • Het samen met de klant ontwikkelen van een nieuwe ontwikkel/performance cyclus waarbinnen de medewerker centraal staat.
  • Het samen met de klant ontwikkelen van gedragen rollen- en functiehuizen, en die vertalen naar een passend HR-strategie.
  • Het opzetten en meedenken over beloningsbeleid.
  • Onderzoeken uitvoeren en begeleiden binnen agile HR en HR analytics.

Als trainee ben je een duizendpoot: je doet onderzoek, neemt interviews af, geeft presentaties, schrijft mee aan rapporten en offertes, vervult de rol van projectsecretaris, bent lid van diverse project- en acquisitieteams en meer.

Daarnaast werk je aan een persoonlijk ontwikkelplan en zet jij samen met de andere trainees mooie stappen. Je volgt opleidingen en voert praktijkcases uit. Jouw eigen initiatief en ideeën zijn daarin zeer welkom. Uiteraard word je bij dit alles goed begeleid. Naast de serieuze inhoud is er veel ruimte voor humor, gezelligheid en – zodra de coronamaatregelen het weer toelaten – leuke activiteiten, zoals borrels, werkoverleggen op bijzondere locaties en af en toe een weekend samen weg.

Met wie werk je samen?

Je bent onderdeel van de adviesgroep Performance and Rewards binnen Berenschot. Deze bestaat uit een Benelux team met in totaal zo’n 35 adviseurs met ieder hun eigen specialisatie. Een eigenzinnige club die in wisselende samenstellingen aan projecten werkt. Allemaal slimme, gedreven en vakinhoudelijke mensen met een duidelijke mening.

Wat neem je mee?

Je hebt (bijna) een masterstudie afgerond op het gebied van bijvoorbeeld bedrijfskunde, personeelswetenschappen, werk en organisatie, of vergelijkbaar. Heb je een andere studieachtergrond, dan kun je je ook melden!

Berenschot is een verzameling van persoonlijkheden en achtergronden. We kijken dan ook vooral of je een goede toevoeging bent aan het team. We zoeken in elk geval een flinke dosis energie en enthousiasme, gecombineerd met nieuwsgierigheid en de ambitie om je te ontwikkelen in het adviesvak. Je werkt graag zelfstandig, maar net zo goed samen. Verder heb je een scherp analytisch vermogen, kun je helder rapporteren en snap je sociale processen.

Wat krijg je van ons?
  • Een passend salaris, 27 vakantiedagen, een goede pensioenregeling, laptop, mobiel en NS- business kaart;
  • een jaarcontract. Heb je het traineeprogramma succesvol doorlopen? Dan verlengen wij je contract voor onbepaalde tijd;
  • Je neemt deel aan ons traineeprogramma vol extra trainingen adviesvaardigheden en adviesopdrachten onder begeleiding van ervaren trainers. Dit doe je samen met trainees van andere adviesgroepen waardoor je meteen een inkijkje krijgt in de rest van Berenschot;
  • een toffe club waarje alle vrijheid krijgt om te ondernemen en zelf initiatieven te ontwikkelen.
Is dit de baan voor jou?

Verras ons uiterlijk 4 augustus 2021 met jouw cv, cijferlijst en motivatie, waaruit o.a. blijkt dat jij excelleert op academisch en maatschappelijk gebied. Solliciteer via de website. Heb je nog vragen over dit Berenschot traineeship? Kijk op deze pagina of lees de ervaringen van eerdere trainees. Vragen over de sollicitatieprocedure? Stel ze aan Marthe van Meegeren (m.vanmeegeren@berenschot.nl/06-57318097) of Juliette Reinders (j.reinders@berenschot.nl/06-15624904).

Je hebt gesolliciteerd. En nu?

Wij laten je uiterlijk 6 augustus 2021 weten of je in aanmerking komt voor dit traineeship. Als dat zo is, dan nodigen we jou uit voor een online assessment dat tussen 9 augustus en 15 augustus 2021 plaatsvindt. Op basis van de resultaten nodigen wij je uit voor de sollicitatiegesprekken op ons kantoor. Zo kun je kennis maken met toekomstige collega’s, sfeer proeven en alles te weten komen op inhoud. Dit vindt plaatst tussen 18 augustus 2021 en 24 augustus 2021. Is er na de gesprekken nog steeds wederzijdse interesse, dan vragen we je nog een assessment te doen. Meer info hierover volgt na de gesprekken.

Traineeship informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie:

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden:

Meer traineeships