Traineeship innovatie en subsidie

Bedrijf
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Vakgebieden
Deze traineeship is niet meer vacant

Ben jij (bijna) klaar met je studie, en voel jij wel wat voor het adviesvak?Ben jij ambitieus, maatschappelijk betrokken en nieuwsgierig? En wil jij bij een organisatie werken met korte lijnen en superveel leuke projecten? Dan is dit traineeship voor jou! Lees je verder?

Binnen het traineeship innovatie en subsidie staat het vertalen van trends naar innovatieprojecten centraal. Je gaat partijen verbinden, projectplannen en business cases schrijven en de mogelijkheden van fotonica, Building Integrated Photovoltaics, 3D-printen en/of Internet of Things verkennen. Met jouw hart voor techniek ga je een waardevolle bijdrage leveren binnen projecten met een maatschappelijke impact, laat je mooie projecten slagen en werk je aan een innovatieve toekomst!

Het Berenschot traineeship betekent een jaar lang vooral heel veel leren. Je leert het adviesvak kennen, krijgt verschillende opdrachten (die je zelfstandig of in teamverband oppakt) en krijgt coaching. Daarnaast is er ruimte voor verschillende bezoeken aan mooie klanten, maar (ook in tijden van corona) gezellige activiteiten zoals digitale borrels en een pub quiz. En.. Wie weet kunnen we in 2022 weer op wintersport! Ben je klaar met het traineeship? Dan liggen er mooie kansen binnen Berenschot om door te stromen als consultant. Kortom: dit traineeship is een mooie kans voor starters.

Wat ga je doen als trainee bij Berenschot?

Samen met je collega’s ga je vraagstukken van de klant analyseren en uitwerken. Als trainee ga je direct aan de slag met uitdagende projecten bij onze klanten. Wij werken voor (triple helix) consortia, campussen, fieldlabs, raden van bestuur, directies en management teams van grote Europese, Nederlandse en mkb-bedrijven in met name de industrie, agrifood, energie en zorg.

Je werkt aan het bouwen en ondersteunen van innovatieve samenwerkingsverbanden, zoals PhotonDelta (fotonica). Hiernaast help je Europese bedrijven die willen experimenteren met 3D-printen of andere digitale productietechnieken.

Als trainee ga je:

 • De klanten en de ontwikkelingen daarin leren kennen;
 • Direct meelopen in opdrachten bij klanten. Je leert daarbij veel over de inhoud, maar ook over het adviesvak;
 • Desk research doen en analyses maken;
 • Subsidieaanvragen en projectplannen schrijven;
 • Business cases bouwen enmarktonderzoek doen;
 • Innovatieclusterbijeenkomsten organiseren enorganisaties begeleidenbij innovatie en transformatie.

Tijdens het traineeship is er iedere vrijdag een traineeprogramma waarin jouw ontwikkeling centraal staat. Op deze dag volg je onder andere trainingen in adviesvaardigheden, krijg je individuele coaching en werk je aan een traineeopdracht, die je samen met andere trainees zelfstandig uitvoert bij een klant. Je wordt daarnaast intensief begeleid door een professionele traineebegeleider van Berenschot.

Wat neem je mee?

Je beschikt over:

 • Een (bijna) afgeronde universitaire opleiding met een grote technische component;
 • Een sterke interesse in innovatie en idealiter al wat expertise op het vlak van fotonica, solar 3D, Internet of Things en/of digital manufacturing;
 • Een interesse in de sectoren hightech, agrifood, energie of zorg;
 • Een sterk analytisch vermogen en uitstekende sociale vaardigheden;
 • Resultaatgerichtheid en gevoel voor commercie en dienstverlening;
 • Affiniteit met techniek.
Wat krijg je van ons?
 • Een passend startsalaris, 27 vakantiedagen, laptop, telefoon en alle vrijheid om thuis/ flexibel te werken;
 • Een jaarcontract. Heb je het traineeprogramma succesvol doorlopen? Dan verlengen wij je contract voor onbepaalde tijd;
 • Toegang tot ons traineeprogramma vol extra trainingen adviesvaardigheden en adviesopdrachten onder begeleiding van trainers;
 • Een toffe club waar je alle vrijheid krijgt om te ondernemen.
Ja, ik wil dit traineeship doen!

Wil jij onze nieuwe trainee innovatie en subsidie worden? Stuur dan jouw motivatie en cv op via de website. Maak je motivatiebrief niet te lang, maar laat ons in ieder geval weten:

- Waarom jij dit traineeship wil volgen.
- Waarom je bij Berenschot wil werken.
- Hoe jij je verder wil ontwikkelen.

Voor meer informatie over de procedure en het werken bij Berenschot kun je contact opnemen met Juliëtte Reinders (HR-adviseur, j.reinders@berenschot.nl/ 06-15624904), Peter van Arkel (consultant, p.vanarkel@berenschot.nl/ 06-52325090) of Stephanie Riffo (consultant, s.riffo@berenschot.nl/ 06-29393004). Tijdens de traineewerving kan het erg druk zijn. We willen je daarom vragen om, als je ons niet direct te pakken krijgt, een mail te sturen.

Selectieprocedure

We starten in oktober met het traineeship. De selectie bestaat uit een assessment, 2 gesprekken en een eindassessment. Hopelijk tot snel!

Traineeship informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie:

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden:

Meer traineeships