Traineeship Openbaar bestuur

Bedrijf
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Vakgebieden
Deze traineeship is niet meer vacant

Ben jij (bijna) afgestudeerd masterstudent, sterk geïnteresseerd in de publieke sector en heb je een positief kritische instelling? Denk je graag mee over hoe het openbaar bestuur beter kan functioneren? Wil jij ervaren wat hetadviesvakinhoudt en aan de slag met vraagstukken binnen alle lagen van de overheid? Dan is hettraineeship openbaar bestuur bij Berenschot echt iets voor jou!

Wat ga je doen als traineeOpenbaar bestuur?

Overheden staan voor grote uitdagingen. Van het realiseren van de energietransitie tot het goed vormgeven van de jeugdzorg en Wmo, en van de aanpak van de stikstofproblematiek tot de omgang met het coronavirus. Opgaven die kunnen botsen of waar mensen verschillend over denken. Opgaven die betrekking hebben op onvoorspelbare ontwikkelingen en/of die alleen met andere partijen opgelost kunnen worden.

Berenschot adviseert bestuurders en de (ambtelijke) top van gemeenten, provincies, ministeries en waterschappen, maar ook van samenwerkingsverbanden in de aanpak van deze uitdagingen. Zodat zij zoveel mogelijk waarde kunnen realiseren voor hun inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners.

Als trainee bij Berenschot start je op 1 oktober 2021 en maak je in één jaar een vliegende start met hetadviesvak. Onder begeleiding van ervaren adviseurs binnen de adviesgroep openbaar bestuur werk je direct mee aan diverse opdrachten en bouw je jouw kennis en vaardigheden flink uit. Als trainee werk je mee in uiteenlopende projecten – vaak wel aan vier tegelijk! Denk daarbij aan:

  • Opstellen van strategieënvoor gemeenten en regio’s, samen met de politiek, maatschappelijke organisaties, bedrijven en inwoners.

  • Uitvoeren van integriteitsscans voor bestuurders van gemeenten.

  • Ontwikkelen van trainingen voor ambtenaren om opgavegestuurd te werken.

  • Evalueren van sturing en toezicht op uitvoeringsorganisaties in opdracht van een ministerie.

Als trainee ben je een duizendpoot: je doet onderzoek, neemt interviews af, geeft presentaties, schrijft mee aan rapporten en offertes, vervult de rol van projectsecretaris, bent lid van diverse project- en acquisitieteams en meer.

Daarnaast werk je aan een persoonlijk ontwikkelplan en groei je samen met andere trainees in hetadviesvakdoor opleiding en het uitvoeren van praktijkcases. Jouw eigen initiatief en ideeën zijn daarin zeer welkom. Uiteraard word je bij dit alles goed begeleid.

Met wie werk je samen?

Je bent onderdeel van de adviesgroep Openbaar Bestuur binnen Berenschot. Deze bestaat uit zo’n 70 adviseurs met ieder hun eigen specialisatie, waaronder financieel deskundigen, crisis- en veiligheidsexperts, bestuurskundigen, juristen met politieke achtergrond,experts binnen het culturele velden communicatiespecialisten. Een jonge, eigenzinnige club die in wisselende samenstellingen aan projecten werkt.

Allemaal slimme mensen met een duidelijke mening, maar wel vanuit stevige kennis en professionaliteit. Naast de serieuze inhoud is er veel ruimte voor humor, gezelligheid en – zodra de coronamaatregelen het weer toelaten – leuke activiteiten, zoals borrels, werkoverleggen op bijzondere locaties en af en toe een weekend samen weg.

Wat neem je mee?

Berenschot is een verzameling van persoonlijkheden en achtergronden. We kijken dan ook vooral of je een goede toevoeging bent aan het team. We zoeken in elk geval een flinke dosis energie en enthousiasme, gecombineerd met nieuwsgierigheid en de ambitie om je te ontwikkelen in hetadviesvak. Je werkt graag zelfstandig, maar net zo goed samen. Verder heb je een scherp analytisch vermogen, kun je helder rapporteren en snap je sociale processen. En je hebt:

  • (bijna) een masterstudie afgerond op het gebied van (technische) bestuurskunde, management van de publieke sector, politicologie, sociologie, staats- en bestuursrecht of vergelijkbaar.

Wat krijg je van ons?
  • salaris, 27 vakantiedagen, een goede pensioenregeling, laptop,mobielenNS- business kaart;

  • een jaarcontract. Heb je het traineeprogramma succesvol doorlopen? Dan verlengen wij je contract voor onbepaalde tijd;

  • Je neemt deel aanons traineeprogramma vol extra trainingen adviesvaardigheden en adviesopdrachten onder begeleiding vanervarentrainers.Dit doe je samen met trainees van andereadviesgroepenwaardoor je meteen een inkijkje krijgt in de rest van Berenschot;

  • een toffe club waarin je alle vrijheid krijgt om te ondernemenen zelf initiatieven te ontwikkelen.

Is dit de baan voor jou?

Verras ons uiterlijk 23 juni 2021 met jouw cv, cijferlijst en motivatie, waaruit o.a. blijkt dat jij excelleert op academisch en maatschappelijk gebied. Solliciteer eenvoudig via de onderstaande sollicitatiebutton.

Heb je nog vragen over dit Berenschottraineeship? Kijk op deze pagina of lees de ervaringen van eerdere trainees of neem contact op met Sylke Clemens via 06- 21660433.

Je hebt gesolliciteerd. En nu?

Wij laten jein week van 23 juni 2021weten of je in aanmerking komt voor dit traineeship. Als dat zo is, dan nodigen we jou uit voor een online assessment dat in de week van 28 juni 2021 plaatsvindt. Op basis van de resultaten nodigen wij je uit voor de sollicitatiegesprekken op ons kantoor. Zo kun je kennis maken met toekomstige collega’s, sfeer proeven en alles te weten komen op inhoud. Dit vindt plaatst tussen 5 juli 2021 en 12 juli 2021. Is er na de gesprekken nog steeds wederzijdse interesse, dan vragen we je nog een assessment te doen op 20 juli 2021 of 22 juli 2021. Blijkt ook daaruit dat je een echte jonge Berenschotter bent, dan gaan we over tot een mooi aanbod.

Werving- en selectiebureaus, leg de telefoon maar weer neer. Wij werven liever zelf.

Traineeship informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie:

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden:

Meer traineeships