Traineeship - strategisch HRM

Bedrijf
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Deze traineeship is niet meer vacant

Ben je (bijna) afgestudeerd masterstudent, wil je je carrière een vliegende start geven en werken aan uiteenlopende strategische-HRM-vraagstukken? Ben jij analytisch sterk, ondernemend en verbindend? Wil je werken bij een organisatie met korte lijnen, waar je direct meewerkt aan interessante opdrachten om het HRM vakgebied naar 'the next level' te tillen? Dan is het traineeship strategisch HRM echt iets voor jou.

Het Berenschot traineeship betekent een jaar lang vooral heel veel leren. Je werkt vier dagen per week onder begeleiding van ervaren adviseurs binnen jouw adviesgroep mee aan opdrachten voor klanten. Hierbij leer je veel van je nieuwe collega's en groei je in jouw vakgebied. Elke vrijdag volg je het traineeprogramma, waarin jouw ontwikkeling en vaardigheden centraal staan. Samen met je medetrainees neem je deel aan de trainee tweedaagse, een traineeopdracht, 24-uurs- en 48-uurssessies adviesvaardigheden, individuele coaching en een bezoek aan Brussel. Op deze manier bouw je je kennis en vaardigheden in korte tijd flink uit, waarbij jouw eigen initiatief en ideeën zeer welkom zijn Binnen één jaar maak je dus een vliegende start in het adviesvak.

Wat ga je doen als trainee bij Berenschot?

De toekomst van werk gaat de komende jaren drastisch veranderen. Door technologische ontwikkelingen verdwijnen banen, komen er nieuwe banen bij en zijn er medewerkers met andere kennis en competenties nodig. In ook nog eens een arbeidsmarkt die aan verandering onderhevig is door thema's als vergrijzing, mondialisering, flexibilisering, is het een uitdaging om als organisatie voldoende vitale medewerkers aan te trekken en te behouden.

Je gaat aan de slag in het team Arbeidsmarkt en mensen, dat onderdeel uitmaakt van de adviesgroep Toekomst van werk en organisaties (TWO). Jouw team helpt werkgevers in te spelen op de toekomst van werk en inzicht te krijgen in de mensen, competenties en data die hierbij cruciaal zijn.

Het traineeship heeft een primaire focus op HR-vraagstukken. Daarnaast maak je kennis met allerlei aanpalende gebieden zoals strategie, leiderschap en technologie. Samen met je collega's ga je vraagstukken op het gebied van strategisch HRM uitwerken. Je adviseert en ondersteunt opdrachtgevers in de publieke of private sector bij diverse HR-gerelateerde vraagstukken. Dit doe je veelal vanuit zowel een bedrijfskundige als psychologische invalshoek, waarbij het uitvoeren van kwantitatieve en kwalitatieve analyses een groot deel van je takenpakket is. Je werkt voor directies of HR-managers.

Projecten waar jij je mee bezig gaat houden zijn bijvoorbeeld:

 • opdrachtgevers en klanten leren kennen; je leert hierbij veel over organisatiestrategieën en bedrijfsstructuren
 • (samen)werkingsproblemen tussen stakeholders analyseren en oplossen
 • offertes en rapporten schrijven voor opdrachtgevers
 • het ondersteunen van organisaties in het creëren van een toekomstbestendig HR-beleid.
 • het berekenen van de implicaties van een nieuwe organisatiestrategie op de samenstelling van het personeelsbestand tijdens strategische personeelsplanningstrajecten.
 • het vertalen van gegevens en data in waardevolle inzichten over de arbeidsmarkt en adviezen voor de opdrachtgever.

Als trainee ben je een duizendpoot: je doet onderzoek, neemt interviews af, geeft presentaties, schrijft mee aan rapporten en offertes, vervult de rol van projectsecretaris, bent lid van diverse project- en acquisitieteams en meer. Jouw bijdrage in de projecten gaat zowel over inhoud (weten waar je het over hebt, wat de belangen zijn en hoe je tot succesvolle uitkomsten kunt komen), als over proces (zorgen dat de planning loopt, dat dingen in de juiste volgorde gaan en vast een stap vooruit denken).

Wat neem je mee?

Berenschot is een verzameling van persoonlijkheden en achtergronden. We kijken dan ook vooral of je een goede toevoeging bent aan het team. We zoeken in elk geval een flinke dosis energie en enthousiasme, gecombineerd met nieuwsgierigheid en de ambitie om je te ontwikkelen in het adviesvak. Je werkt graag zelfstandig, maar net zo goed samen. Je combineert analytisch denkvermogen met communicatievaardigheden en resultaatgerichtheid. Je legt makkelijk contact en weet je mondeling goed uit te drukken. Verder heb je:

 • een (bijna) afgeronde masteropleiding, bijvoorbeeld op het gebied van Arbeids- en organisatiepsychologie, Strategisch HRM of HR-analytics
 • affiniteit met het doen van kwantitatief en kwalitatief onderzoek en je kunt goed schrijven.
Wat krijg je van ons?

Berenschot levert ruim tachtig jaar onafhankelijk advies aan de overheid en het bedrijfsleven. Onze focus ligt op de Nederlandse adviesmarkt, maar we zijn ook actief in België en hebben een EU-vestiging van waaruit we werken voor internationale organisaties. Met vierhonderd hoogopgeleide medewerkers hebben we dus de nodige ervaring en ontzettend veel kennis in huis. Kennis die we graag delen, met onze opdrachtgevers én met elkaar. Daarin heeft iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden. We kennen geen partnerstructuur, wel korte lijnen en veel vrijheid. Daarnaast bieden we:

 • een mooi startsalaris, 27 vakantiedagen, een laptop, smartphone en de vrijheid om in afstemming met je opdrachtgever en je team te bepalen waar je werkt
 • een beoordeling op je resultaten, niet op processen, procedures of aanwezigheid
 • een steile leercurve, veel opleidingsmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden; geef aan hoe jij je verder wilt ontwikkelen in jouw expertise en we faciliteren je graag
 • ambitieuze, slimme en gezellige collega's, waarmee je prettig werkt op de inhoud, maar ook kunt ontspannen naast het werk.
Is dit de baan voor jou?

Wil jij per 1 oktober 2023 onze trainee strategisch HRM worden? Stuur dan jouw motivatie, curriculum vitae en cijferlijst op via de website. Om alle motivatiebrieven voldoende aandacht te geven willen we je vragen deze compact te houden. We horen graag van jou:

 • waarom jij dit traineeship wilt volgen
 • waarom je bij Berenschot wilt werken
 • hoe jij je verder wilt ontwikkelen.

Reageren kan tot en met 28 mei 2023 .

Voor meer informatie over de procedure en het werken bij Berenschot kun je contact opnemen met Judith Schoorlemmer, senior corporate recruiter (j.schoorlemmer@berenschot.nl). Heb je inhoudelijke vragen over de adviesgroep en het traineeship? Neem dan contact op met Francel Vos (consultant, f.vos@berenschot.nl).

Rond de traineewerving kan het erg druk zijn. Krijg je ons niet direct te pakken? Stuur dan een e-mail.

Je hebt gesolliciteerd, en nu?

De sollicitatieprocedure bestaat uit een online assessment, twee sollicitatiegesprekken en een live assessment. We zien jouw sollicitatie graag tegemoet!

Traineeship informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie:

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden:

Meer traineeships