Traineeship strategisch HRM

Bedrijf
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Deze traineeship is niet meer vacant

Ben jij (bijna) klaar met je studie, en wil jij het adviesvak in duiken? Ben jij ambitieus, maatschappelijk betrokken en nieuwsgierig? En wil jij bij een organisatie werken met korte lijnen en superveel leuke projecten? Dan is dit traineeship voor jou! Lees je verder?

Het Berenschot traineeship betekent een jaar lang vooral heel veel leren. Je leert het adviesvak kennen, krijgt verschillende opdrachten (die je zelfstandig of in teamverband oppakt) en krijgt coaching. Daarnaast is er ruimte voor verschillende bezoeken aan mooie klanten, maar (ook in tijden van corona) gezellige activiteiten zoals digitale borrels en een pub quiz. En.. Wie weet kunnen we in 2022 weer op wintersport!

Ben je klaar met het traineeship? Dan liggen er mooie kansen binnen Berenschot om door te stromen als consultant. Kortom: dit traineeship is een mooie kans voor starters. Het traineeship heeft een primaire focus op HR-vraagstukken. Daarnaast maak je kennis met allerlei aanpalende gebieden zoals strategie, leiderschap en technologie. Je komt te werken binnen de adviesgroep Toekomst van Werk en Organisaties.

Wat ga je doen als trainee bij Berenschot?

Samen met je collega’s ga je vraagstukken op het gebied van strategisch HRM uitwerken. Dit doe je veelal vanuit een bedrijfskundige en bedrijfseconomische invalhoek, waarbij het uitvoeren van kwantitatieve analyses zeker tot je takenpakket behoort. Zo bereken je bijvoorbeeld in strategische personeelsplanningstrajecten wat de implicaties zijn van een nieuwe organisatiestrategie op de samenstelling van het personeelsbestand, of ondersteun je bij de uitvoering van het HR ken- en stuurgetallen onderzoek en het HR-trends onderzoek. Affiniteit met cijfers, dataverwerking en visualisatie is daarom belangrijk. Tevens houd je je bezig met arbeidsmarktvraagstukken op sectoraal en landelijk niveau en ben je inzetbaar op thema’s als duurzame inzetbaarheid, inclusie en mobiliteit.

Als trainee ga je:

 • Opdrachtgevers en klanten leren kennen. Je leert hierbij veel over organisatiestrategieën en bedrijfsstructuren.
 • Direct meelopen op opdrachten bij de opdrachtgevers. Je leert veel over de inhoud, maar ook over het adviesvak.
 • (Samen)werkingsproblemen tussen stakeholders analyseren en oplossen.
 • Offertes schrijven voor opdrachtgevers.
 • Markt- en interne acties organiseren.

Tijdens het traineeship is er iedere vrijdag een traineeprogramma waarin jouw ontwikkeling centraal staat. Op deze dag volg je onder andere trainingen in adviesvaardigheden, krijg je individuele coaching en werk je aan een traineeopdracht, die je samen met andere trainees zelfstandig uitvoert bij een klant. Je wordt daarnaast intensief begeleid door een professionele traineebegeleider van Berenschot.

Wat neem je mee?
 • Je hebt een universitaire studie afgerond op het gebied van bedrijfskunde, economie of HR-analytics.
 • Je hebt affiniteit met het doen van kwantitatief en kwalitatief onderzoek.
 • Je bent analytisch goed onderlegd en kunt goed schrijven.
 • Je hebt affiniteit met data-analyses en kent Excel.
 • Je combineert analytisch denkvermogen met communicatievaardigheden en resultaatgerichtheid.
Wat krijg je van ons?
 • Een passend startsalaris, 27 vakantiedagen, laptop, telefoon en alle vrijheid om thuis/ flexibel te werken.
 • Een jaarcontract. Heb je het traineeprogramma succesvol doorlopen? Dan verlengen wij je contract voor onbepaalde tijd.
 • Toegang tot ons traineeprogramma vol extra trainingen adviesvaardigheden en adviesopdrachten onder begeleiding van trainers.
 • Een toffe club waar je alle vrijheid krijgt om te ondernemen.
Ja, ik wil dit traineeship doen!

Wil jij onze nieuwe trainee strategisch HRM worden? Stuur dan jouw motivatie, cv en cijferlijst op via de website. Maak je motivatiebrief niet te lang, maar laat ons in ieder geval weten:

- Waarom jij dit traineeship wil volgen.
- Waarom je bij Berenschot wil werken.
- Hoe jij je verder wil ontwikkelen.

Reageren kan tot en met 30 juni 2021.

Voor meer informatie over de procedure en het werken bij Berenschot kun je contact opnemen met Juliëtte Reinders (HR-adviseur, j.reinders@berenschot.nl/ 06-15624904). Heb je inhoudelijke vragen over de adviesgroep en het traineeship? Neem dan contact op met Sherrin Groenendijk (consultant, s.groenendijk@berenschot.nl/ 06-29392443). Rond de traineewerving kan het erg druk zijn. We willen je daarom vragen om ons, als je ons niet direct te pakken krijgt, een mail te sturen.

Selectieprocedure

We starten in oktober met het traineeship. Begin juli maken we een selectie. Binnen een periode van 4 weken volgen:

 • Een online assessment
 • Een eerste en tweede gesprek (week van 12 juli)
 • Een assessment/ rollenspel (22 en 30 juli)
 • Een aanbieding!

Hopelijk kunnen wij je in oktober als nieuwe collega verwelkomen!

Traineeship informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie:

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden:

Meer traineeships