Traineeship organisatie-inrichting

Bedrijf
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Deze traineeship is niet meer vacant

Ben jij (bijna) klaar met je studie, en wil jij het adviesvak in duiken? Ben jij ambitieus, maatschappelijk betrokken en nieuwsgierig? En wil jij bij een organisatie werken met korte lijnen en superveel leuke projecten? Dan is dit traineeship voor jou! Lees je verder?

Het Berenschot traineeship betekent een jaar lang vooral heel veel leren. Je leert het adviesvak kennen, krijgt verschillende opdrachten (die je zelfstandig of in teamverband oppakt) en krijgt coaching. Daarnaast is er ruimte voor (ook in tijden van corona) gezellige activiteiten zoals digitale borrels en bijvoorbeeld een pub quiz. En.. Wie weet kunnen we in 2022 weer op wintersport!

Ben je klaar met het traineeship? Dan liggen er mooie kansen binnen Berenschot om door te stromen als consultant. Kortom: dit traineeship is een mooie kans voor starters. Het traineeship heeft een primaire focus op organisatie ontwerp vraagstukken. Daarnaast maak je kennis met allerlei aanpalende gebieden zoals strategie, leiderschap en technologie. Je komt te werken binnen de adviesgroep Toekomst van Werk en Organisaties.

Wat ga je doen als trainee bij Berenschot?

Samen met je collega’s ga je vraagstukken van de klant analyseren en uitwerken. Dit zijn projecten gericht op het (her)ontwerpen van nieuwe organisaties en processen, inrichting van teams en functies en begeleiding bij organisatieverandering. De vraagstukken binnen dit team zijn breed, en raken de organisatie, de processen en de mensen. Je leert dus enorm veel over hoe organisaties werken, wat verandering doet met mensen, en hoe je veranderingstrajecten zo goed mogelijk kunt begeleiden.

Als trainee ga je:

 • Opdrachtgevers en klanten leren kennen. Je leert hierbij veel over organisatiestrategieën en bedrijfsstructuren.
 • Direct meelopen op opdrachten bij de opdrachtgevers. Je leert veel over de inhoud, maar ook over het adviesvak.
 • (Samenwerkings)problemen tussen stakeholders analyseren en oplossen.
 • Offertes schrijven voor opdrachtgevers.
 • Markt- en interne acties organiseren.

Tijdens het traineeship is er iedere vrijdag een traineeprogramma waarin jouw ontwikkeling centraal staat. Op deze dag volg je onder andere trainingen in adviesvaardigheden, krijg je individuele coaching en werk je aan een traineeopdracht, die je samen met andere trainees zelfstandig uitvoert bij een klant. Je wordt daarnaast intensief begeleid door een professionele traineebegeleider van Berenschot.

Wat neem je mee?

Je wordt blij van vraagstukken op het vlak van organisatie en management. Daarnaast kun je de volgende zaken afvinken:

 • Je hebt een academische opleiding afgerond (bedrijfskundig/ HR georiënteerd).
 • Je bent ervan overtuigd dat je consultant wil worden!
 • Je vindt het leuk om conceptueel over vraagstukken na te denken.
 • Je bent bovengemiddeld gemotiveerd, maatschappelijk betrokken en organisatorisch sensitief.
 • Je hebt inlevingsvermogen en neemt graag verantwoordelijkheid.
 • Je wil graag een vliegende start maken!
Wat krijg je van ons?
 • Een passend startsalaris, 27 vakantiedagen, laptop, telefoon en alle vrijheid om thuis/ flexibel te werken.
 • Een jaarcontract. Heb je het traineeprogramma succesvol doorlopen? Dan verlengen wij je contract voor onbepaalde tijd.
 • Deelname aan het traineeprogramma vol trainingen adviesvaardigheden en adviesopdrachten onder begeleiding van trainers, en daardoor een hele steile leercurve.
 • Een toffe club waar je alle vrijheid krijgt om te ondernemen.
Ja, ik wil dit traineeship doen!

Wil jij onze nieuwe trainee organisatie-inrichting worden? Stuur dan jouw motivatie, cv en cijferlijst op via de website. Maak je motivatiebrief niet te lang, maar laat ons in ieder geval weten:

- Waarom jij dit traineeship wil volgen.
- Waarom je bij Berenschot wil werken.
- Hoe jij je verder wil ontwikkelen.

Reageren kan tot en met 30 juni 2021.

Voor meer informatie over de procedure en het werken bij Berenschot kun je contact opnemen met Juliëtte Reinders (HR-adviseur, j.reinders@berenschot.nl/ 06-15624904). Heb je inhoudelijke vragen over de adviesgroep en het traineeship? Neem dan contact op met Malou Puts (consultant, m.puts@berenschot.nl/ 06-50979148). Rond de traineewerving kan het erg druk zijn. We willen je daarom vragen om ons, als je ons niet direct te pakken krijgt, een mail te sturen.

23 juni heeft de adviesgroep Toekomst van Werk en Organisaties een digitale in-house dag/Q&A georganiseerd. Tijdens deze dag krijg je meer informatie over de traineeships, en kun je vragen stellen aan consultants/oud-trainees. Interesse? Volg de link en schrijf je in. We zien je graag daar!: Online in-house dag/Q&A Toekomst van Werk en OrganisatiesSelectieprocedure

We starten in oktober met het traineeship. Begin juli maken we een selectie. Binnen een periode van 4 weken volgen:

 • Een online assessment
 • Een eerste gesprek (week van 12/19 juli)
 • Een tweede gesprek (week van 19/26 juli)
 • Een offline assessment/ rollenspel (22 en 30 juli)
 • Een aanbieding!

Hopelijk kunnen wij je in oktober als nieuwe collega verwelkomen!

Traineeship informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie:

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden:

Meer traineeships