HR traineeship

Bedrijf
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Vakgebieden

Startdatum 1 oktober 2021

Ben jij een talentvolle, ambitieuze starter en wil jij je in twee jaar tijd ontwikkelen tot HR-professional in het publieke domein? Dan laten wij ons graag door jouw talent verrassen!

Het Leeuwendaal Bruist traineeship

Leeuwendaal Bruist, zo heet het tweejarige HR traineeship van Leeuwendaal. Als trainee ga je aan de slag met gevarieerde en uitdagende HR opdrachten bij onze opdrachtgevers in het publieke domein (onderwijs, overheid, zorg) én volg je een persoonlijk en intensief opleidingsprogramma. Hierdoor ontwikkel jij je sneller dan een ander tot HR-professional. Je wordt in jouw persoonlijke en professionele groei ondersteund door de senior adviseurs binnen Leeuwendaal.

Leeuwendaal, wie zijn wij?

Leeuwendaal helpt mensen en organisaties talent te ontdekken, te ontwikkelen en te benutten. We zijn een toonaangevend organisatieadviesbureau met een schat aan kennis en ervaring op HR gebied. Bij Leeuwendaal werken 120 adviseurs vanuit de volgende specialismen en teams:

 1. Ontwikkelen: Ontwikkelen & Training / Organisatiepsychologie & Assessments
 2. Organiseren: Functioneren & Beloning / HR Strategie & Realisatie
 3. Versterken: Werving & Search / Interim Management / Leeuwendaal Bruist

Hoe ziet het traineeship eruit?

Opdrachten
Je voert diverse externe opdrachten uit bij opdrachtgevers in het publieke domein en werkt daarnaast met adviseurs van Leeuwendaal aan adviesopdrachten.

 • Externe opdrachten:Je wordt gedetacheerd bij verschillende opdrachtgevers zoals gemeenten, rijksoverheid, onderzoeksinstituten, hogescholen/universiteiten, ziekenhuizen, zorginstellingen, woningcorporaties of semi-overheidsorganisaties. Je vervult functies zoals HR-adviseur, HR administrator, projectleider- of medewerker of voert werkzaamheden uit op het gebied van in- door- en uitstroom, doet onderzoek, maakt analyses of verbetert HR-beleid.
 • Advies opdrachten: Samen met senior adviseurs van Leeuwendaal werk je aan adviesprojecten zodat je het advies vak leert kennen. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld leiderschapsprogramma’s, functiewaarderingstrajecten, fusies, strategische personeelsplanning, duurzame inzetbaarheid en diversiteit.

Opleidingsprogramma
Naast het uitvoeren van opdrachten, ontwikkel je jezelf door:

 • Training- en opleidingsdagen met jouw traineegroep (hier komen diverse werkvormen aan bod zoals intervisie, rollenspellen, feedback, gedragsstijlen)
 • Interactieve kennissessies waarin relevante HR onderwerpen worden besproken.
 • Persoonlijke begeleiding door jouw mentor.
 • Stevige back-up van zo’n 120 ervaren, hoogopgeleide Leeuwendaal adviseurs: bij specifieke vraagstukken kan je gekoppeld worden aan een van de adviseurs om te sparren en jouw kennis te vergroten.

Het traineeship afgerond en dan?

De mogelijkheden zijn enorm! De kennis en ervaring die je opdoet vormen een mooie basis voor een glansrijke carrière in HR. Eerder stroomden trainees uit als HR-adviseur, beleidsadviseur, trainer, projectmanager, assessmentpsycholoog, mobiliteitsadviseur of specialist op het gebied van functioneren & belonen, strategie & realisatie of talentmanagement. Onze trainees komen allemaal terecht in uitdagende en interessante functies binnen het publieke domein of bij Leeuwendaal.

Wat bieden wij?

 • De kans om je in twee jaar tijd te ontwikkelen tot HR-professional.
 • De kans om te ontdekken wat jouw talenten zijn en hoe je deze talenten optimaal in kunt zetten om tot de beste resultaten te komen (CliftonStrengths)
 • Een afwisselend traineeprogramma waarin je uitdagende opdrachten doet en deelneemt aan een persoonlijk ontwikkelprogramma.
 • Een hechte traineegroep en ervaren adviseurs als collega’s.
 • Een informele en warme organisatie die wordt gekenmerkt door professionaliteit, gedrevenheid én collegialiteit.
 • Goede arbeidsvoorwaarden: een marktconform salaris, een laptop en een smartphone, 32 vakantiedagen per jaar (bij een fulltime contract van 40 uur per week), flexibele werkplekken en werktijden, veel vrijheid en verantwoordelijkheid.

Wat vragen wij?

 • Je hebt maximaal 2 jaar geleden een WO-opleiding afgerond.
 • Je bent 40 uur (minimaal 36 uur) per week beschikbaar.
 • Je hebt de ambitie om je te ontwikkelen tot HR professional.
 • Je hebt een flexibele houding. Je bent aan het werk op de locaties van onze opdrachtgevers in heel Nederland en/of vanuit huis, afhankelijk van de Corona maatregelen.
 • Wij selecteren op de volgende competenties: resultaatgerichtheid, zelfstartend vermogen, samenwerken, initatief nemen, plannen & organiseren, flexibiliteit, analyserend vermogen, stressbestendigheid en zelfreflecterend vermogen.

Een match? De sollicitatieprocedure

Solliciteren kan tot en met zondag 6 juni 2021.

Wij leren jou graag kennen om een goed beeld te krijgen van jouw talenten en ambities, maar vinden het minstens net zo belangrijk dat jij de kans krijgt ons te leren kennen. Pas dan weten we of er een goede match is. De selectieprocedure ziet er daarom als volgt uit:

 • Ronde 1 – uiterlijk zondag 6 juni
  Solliciteer via website door op de “Solliciteer” knop te klikken. Upload je cv en controleer de ingevulde gegevens. Onderaan voeg je het sollicitatieformulier toe dat je hier kunt vinden. Dinsdag 8 juni ontvang je van ons bericht of je wel of niet doorgaat naar de volgende ronde.
 • Ronde 2 – uiterlijk vrijdag 11 juni 10.00 uur
  Je maakt een online capaciteitentest (thuis). Vrijdag 11 juni ontvang je van ons de uitslag en of je wel of niet doorgaat naar de volgende ronde.
 • Ronde 3 – maandag 14 of dinsdag 15 juni
  Je maakt een online controletest (thuis), een verkorte vorm van de capaciteitentest waarbij ons projectbureau digitaal meekijkt. Deze test heeft als doel te controleren of je de online capaciteitentest zelf hebt gemaakt, de scores mogen niet teveel afwijken. Bij een goed resultaat nodigen wij je uit voor de volgende ronde.
 • Ronde 4 – dinsdag 15 of woensdag 16 juni
  Kennismakings-/selectiegesprek van een half uur (bij ons op kantoor of digitaal). Bij een goed resultaat nodigen wij je uit voor de volgende ronde.
 • Ronde 5 – dinsdag 29 juni
  De digitale selectiedag (thuis). Onderdelen van deze dag zijn onder andere: een interview, rollenspelen, speeddates met Leeuwendalers en een workshop. Het assessmentrapport vormt samen met de eerdere selectierondes de basis voor onze definitieve keuze.
  • Uiterlijk woensdag 7 juli om 10.00u ontvang je een assessmentrapport.
  • Uiterlijk woensdag 7 juli voor 23.00u schrijf je een reflectie op het rapport en maak je de keuze of je het rapport vrij wilt geven aan ons. Wanneer je het rapport niet vrijgeeft, is dat voor ons het teken dat je niet verder gaat in de procedure.
  • Uiterlijk vrijdag 9 juli ontvang je bericht of je mag starten als trainee.
  • Op donderdag 15 juli vindt een afsluitende bijeenkomst plaats voor de toekomstige trainees.

Meer informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over het traineeship kun je contact opnemen met Astrid van Dael: telefoon 088 00 868 00 of via astrid.vandael@leeuwendaal.nl.

Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Carlijne Maan, HR-adviseur, telefoon 088 00 868 00 of via carlijne.maan@leeuwendaal.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Traineeship informatie

Bedrijf: Bedrijf: Leeuwendaal

Locatie:

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden: Uitstekend

Solliciteren

Meer traineeships