Finext Digital Transformation Traineeship

Bedrijf
Locatie
Den Haag
Opleidingsniveau
WO
Vakgebieden
Deze traineeship is niet meer vacant
Durf jij de sprong te wagen? Dan hoor jij bij onze nieuwe lichting Finext Trainees!

Finext helpt de aansprekende bedrijven van Nederland om goed binnen het finance-landschap te navigeren. Hierbij komen IT en Finance elkaar steeds vaker tegen, waardoor wij veel doen op dit snijvlak. Als digital transformation trainee krijg je de kans samen met je projectteam organisaties te begeleiden op het gebied van performance managementsoftware. Deze software maakt het mogelijk om complexe planning- en consolidatieprocessen inzichtelijk en uitvoerbaar te maken voor een klant. Ieder proces verschilt per klant en brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee. Als techneut vind jij het leuk om je kennis op het gebied van deze software te vergroten en vanuit de technische mogelijkheden binnen de tool de klant verder te helpen. Hierbij kun je denken aan het inrichten van een multi-dimensionele datacube, het transformeren van big data om de financiële processen te ondersteunen, tot aan het bouwen van dashboards en alles wat er maar tussen zit.

Bij Finext werken we met verschillende oplossingen het is dan ook een pré als je al wat ervaring hebt met een van deze Enterprise Performance Management tools zoals Anaplan, Onestream, Vena, CCH Tagetik, Board, Oracle EPM en SAP. Heb je nu nog geen ervaring dan is dat ook geen probleem en krijg je bij ons binnen je traineeship de mogelijkheid je op dit vlak te ontwikkelen en in je eerste jaar in ieder geval 3 certificaten te behalen.

Jouw digital transformation traineeship

Het Digital Transformation Traineeship bij Finext houdt in dat je een jaar lang een intensief programma doorloopt waar je gezamenlijk de verantwoordelijkheid pakt. Enerzijds door één dag in de week een trainingsprogramma met andere talenten te doorlopen, daarbij word je zowel op inhoud en kennis als op vaardigheden getraind. Ook krijg je intensieve begeleiding van een senior coach. Anderzijds door praktijkervaring op te doen bij onze klanten. Veelal (middel)grote organisaties waarover je regelmatig in de krant leest. Bij deze bedrijven lever jij samen met je team, een bijdrage aan hun resultaten.

Door de combinatie van praktijkervaring opdoen bij verschillende organisaties, de intensieve ontwikkeling van je specifieke toolkennis in combinatie met de ontwikkeling van je kennis en vaardigheden geef je richting aan je eigen groei. Daar heb je een hoge mate van vrijheid in. Let wel op: die vrijheid brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee!

Daarbij geldt altijd dat talenten boven structuren gaan. Vakmanschap en ondernemerschap kun je in de volle breedte binnen Finext ontplooien. Dit doe je door verdieping te zoeken in een vakgebied, door nieuwe initiatieven te starten en alles daartussenin. Zo kan je naast je werk als consultant ook intern één of meerdere rollen oppakken. Door ons unieke organisatiemodel – zonder stafafdelingen, vastomlijnde functies of managers – zijn veel rollen denkbaar. Zo kun je kennis en ervaring opdoen in elk bedrijfsfacet.

En we vinden dat #hardwerkenhardlachen er gewoon bij hoort. Dagelijks op de werkvloer, bij onze koffiebar en ’s avonds tijdens teammeetings. Maar ook tijdens uitjes naar de sneeuw of zon.

Wat bieden we tijdens het Digital Transformation Traineeship?
 • Mogelijkheid om je eigen vakmanschap te ontdekken en meerdere certificaten binnen de tooling te behalen, die je direct op je cv kan zetten
 • Opdrachten bijambitieuse en snelgroeidende bedrijven van Nederland
 • Trainingen (gericht op inhoud, kennis en vaardigheden)
 • Aandacht (senior coach)
 • Vrijheid en verantwoordelijkheid
 • Toffe collega’s (zowel je medetrainees als de huidige Finexters)
 • Geld
 • Goed gereedschap (laptop, telefoon, auto)
 • #Hardwerkenhardlachen
Hoe kom je in aanmerking voor het Digital Transformation Traineeship?

Skills, competenties en gewenste ervaring? Het belangrijkste is de klik met jou als persoon en je passie voor tooling. Verder ben of heb je als persoon:

 • Recent afgestudeerd HBO/WO met een achtergrond in Economie, Finance, Bedrijfskunde of Business Information Management
 • Grote interesse in Finance en/of IT
 • Niet bang om je te verdiepen in Finance IT applicaties
 • Je wordt enthousiast van het inrichten, analyseren en/of structureren van (financiële) data, je bent vaardig in Excel
 • Enige kennis van managementrapportagesystemen is een pré
 • Ben je een netwerker pur sang
 • Maak je waar wat je zegt
 • Ben je nieuwsgierig en leergierig

We leren je graag kennen
Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Traineeship informatie

Bedrijf: Bedrijf: Finext

Locatie:

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden:

Meer traineeships