Traineeship Bedrijfsvoering in de Zorg

Bedrijf
BMC
Locatie
Amersfoort
Opleidingsniveau
HBO/WO
Sectoren
Deze traineeship is niet meer vacant
Over de functie

De zorg en het zorglandschap verandert. Slimme ontwikkelingen en nieuwe wet- en regelgeving vragen om nieuwe inzichten. De bedrijfsvoering binnen de zorg is en blijft belangrijk. Daarom start BMC op 1 september 2021 met een nieuwe groep trainees die worden opgeleid tot adviseur bedrijfsvoering in de zorg.

Als trainee ga je meteen aan de slag om je te ontwikkelen tot zelfstandig adviseur, waarbij je interim (tijdelijke) opdrachten in zowel de zorgsector als de gehele publieke sector vervult. Bij de publieke sector kun je denken aan een gemeente, ministerie of provincie.

Na de eerste introductieweken begin je met jouw eigen opdracht bij de opdrachtgever. Gedurende het traineeship doe je ervaring op bij verschillende opdrachtgevers en breid je je kennis uit. Voorbeelden van opdrachten zijn:

 • Ondersteuning bij zorgverkoop van jeugdhulp.
 • Organiseren van een DenkTank bij een grote zorginstelling.
 • Procesoptimalisatie bij een gemeente.
 • Programma's van eisen maken bij de bouw of verbouwing van zorginstellingen.
 • Samenwerkingsverbanden in de eerste lijn coördineren.

De opdrachten worden natuurlijk steeds uitgebreider en je krijgt steeds meer taken en verantwoordelijkheden. Wij bieden hierbij ondersteuning om zo te bouwen aan een mooie carrière. Ondertussen ben je op weg naar een vast contract bij BMC!

Het traineeship duurt in totaal anderhalf jaar, verdeeld in drie blokken van elk zes maanden. Na een kort en krachtig introductieprogramma – met daarin kennistrainingen én vaardigheidstrainingen – begin je direct in de praktijk. Tijdens het traineeship ben je gemiddeld vier dagen per week met je opdracht bezig en volg je een dag trainingen. Tijdens het traineeship krijg je door middel van diverse workshops, studiemateriaal én concrete voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van BMC-adviseurs een helder beeld van het werken in het veranderende zorglandschap, toegespitst op de bedrijfsvoering van de zorg.

Het Traineeship Bedrijfsvoering in de Zorg biedt een intensief en interactief programma aan; het is een combinatie van theorie, praktijk, zelfstudie en eigen inbreng en het geeft een helder inzicht in de complexe wereld van de zorg. Je volgt een dag in de week trainingen over onder andere kwaliteits- en procesmanagement, zorginkoop en -verkoop en projectondersteuning en vaardigheidstrainingen zoals persoonlijk leiderschap en gesprekstechnieken. Je wordt intensief en op maat begeleid door je manager, mentor en je hebt veel contact met je medetrainees. Tijdens het traineeship is er ruimte voor eigen inbreng en staat je persoonlijke ontwikkeling centraal.

Na anderhalf jaar mag je je met recht (junior) adviseur noemen. Ook na het traineeship zijn er mogelijkheden om je blijven te ontwikkelen. Er worden nog steeds diverse trainingen aangeboden en je kunt je aansluiten bij verschillende expertisegroepen. Zo kun jij je blijven ontwikkelen als professional.

Functie-eisen

Wij vragen:

 • Afgeronde HBO- of WO-opleiding in de richting van bijvoorbeeld Health Economics, Health Care Management, Bedrijfskunde of een andere relevante opleiding en affiniteit met de zorg en bedrijfsvoeringsvraagstukken.
 • Je bent ondernemend, proactief en communicatief sterk. Ook vind je het geen probleem om te reizen voor de verschillende opdrachten.
Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:

 • Een perfecte startersfunctie na jouw studie
 • Een uitdagende en afwisselende functie voor 40 uur per week met carrièreperspectief
 • Bruto startsalaris €2.200 (dat elk half jaar omhoog gaat)
 • Individueel Keuzebudget (maandelijkse opbouw van 11,04% van het maandsalaris. Hierin is 8% vakantiegeld opgenomen)
 • 36 verlofdagen per jaar waarvan een deel flexibel (IKB) op basis van 40 uur
 • Een leaseauto met tankpas die je ook privé mag gebruiken (of vervoersbudget)
 • Een passend opleidings- en trainingspakket en aandacht voor jouw eigen professionele ontwikkeling met diverse doorgroeimogelijkheden na het traineeship.

Heb je interesse? Solliciteer dan snel!

Het sollicitatieproces bevat de volgende stappen:

 1. Aanleveren cv en een motivatiebrief in het Nederlands (uiterlijk vóór maandag 7 juni*)
 2. Telefonisch contact met de recruiter van het domein Bestuur & Bedrijfsvoering
 3. Eerste sollicitatiegesprek (mogelijk digitaal) met de recruiter van het domein Bestuur & Bedrijfsvoering
 4. Tweede sollicitatiegesprek (mogelijk digitaal) met de manager-trainees en/of accountmanager uit jouw regio
 5. Contractaanbieding

Heb je vragen over de vacature? Neem contact op met Alex Broeders - Recruiter BMC via 06 83 04 43 95. Wil je de verhalen horen van een huidige trainee? Dat kan! Vraag een bel-verzoek aan via alex.broeders@bmc.nl en wij zorgen ervoor dat je wordt gebeld door één van onze trainees.

*Indien een geschikte kandidaat solliciteert, kan al voor de sluitingsdatum een gesprek worden ingepland. Het is mogelijk dat de vacature eerder sluit dan de genoemde sluitingsdatum.

Heb je vragen over de vacature? Neem contact op met Alex Broeders - Recruiter BMC via 06 83 04 43 95.

Inclusiviteit en diversiteit

Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich hierin herkent. We geloven dat diverse teams van belang zijn voor ons als lerende organisatie, die voorop wil blijven lopen in de wereld van werk. Want juist verschillen tussen mensen zorgen voor groei. Van collega's, klanten, kandidaten en daarmee van BMC. Heb jij een uniek talent? We ontmoeten je graag.

Traineeship informatie

Bedrijf: Bedrijf: BMC

Locatie:

Opleidingsniveau: HBO/WO

Arbeidsvoorwaarden:

Meer traineeships