Traineeship Sociaal Domein

Bedrijf
BMC
Locatie
Nederland
Opleidingsniveau
WO
Deze traineeship is niet meer vacant
Over de functie

Sta je aan de start van je carrière en wil je jezelf in de komende 2 jaar ontplooien tot een volwaardig professional in het publieke domein? Dan is het “Traineeship Sociaal Domein” iets voor jou!

Je gaat twee jaar aan de slag met opdrachten die in eerste instantie gericht zijn op ondersteunende werkzaamheden bij de (gemeentelijke) overheid. De thema’s en beleidsvelden waarbinnen je gaat werken:

Transformatie Sociaal Domein, WMO, Jeugdzorg, Inburgering, Sport & Gezondheid, Cultuur, Veiligheid, Participatie, Welzijn, Inclusie en Onderwijs.Je werkt dan bijvoorbeeld als junior beleidsadviseur, assistent projectleider, projectsecretaris, dan wel als adviseur op (advies)opdrachten.

Het Traineeprogramma:

Je krijgt een intensief en interactief programma aangeboden, dat bestaat uit:

 • een goede mix van theorie & praktijk
 • leren door individuele- en groepsopdrachten en zelfstudie
 • inspiratie opdoen door werkbezoeken
 • intervisie & eigen inbreng
 • inzicht in de continu veranderende wereld van de (lokale) overheid
 • vergroting en verrijking van je vakkennis
 • ontwikkeling van je competenties en vaardigheden
 • focus op publieke sector.
 • inhoudelijke trainingen over terreinen binnen het sociaal domein.

We zorgen voor een goede begeleiding door een leer/-ontwikkelmanager, trainers en een mentor. Daarnaast is er nadrukkelijk oog voor je eigen inbreng. Je krijgt de gelegenheid jouw kennis en ervaring te vergroten en toe te voegen aan de dagelijkse overheidspraktijk. Dit doe je door middel van diverse workshops, studiemateriaal en concrete voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van BMC adviseurs.

Functie-eisen

Wat neem jij mee? Wat vragen we?

 • (recent) afgestudeerd op WO niveau
 • maximaal 2 jaar werkervaring
 • geïnteresseerd in maatschappelijke vraagstukken
 • ondernemend, proactief en nieuwsgierig
 • iemand die adviesvaardigheden wil ontwikkelen
 • communicatief vaardig
 • energiek, proactief, flexibel en ambitieus

Je bent klaar om je verder te ontplooien als professional en als mens, waarbij je intensief aan de slag gaat met je persoonlijke vaardigheden en kennis. Naast het opleidingsprogramma ga je bij opdrachtgevers aan het werk om de theorie en praktijk om te zetten!

Belangrijk is dat je affiniteit hebt met de publieke sector en het openbaar bestuur. Aangezien wij ook graag van jou willen leren, wordt innovatie en creativiteit bijzonder gewaardeerd.

Competenties

Ben jij ons nieuwe talent?

Stuur uiterlijk woensdag 14 april vóór 17 uur , je cv en een motivatie in een vorm die bij jou past: een video, een tekening, een brief, etc etc. Waarin je meer over jezelf en je affiniteit met het sociaal domein vertelt/laat zien. Als je kiest voor een video, zorg dan dat je goed te zien en te horen bent in het filmpje.

Het is niet mogelijk om de video te uploaden via het sollicitatieformulier, dus je kunt deze rechtstreeks mailen naar jaimie.paulus@bmc.nl

Indien je op de gestelde criteria aansluit en je door de eerste screening komt, word je uitgenodigd voor een digitale kennismaking op maandag 3 of dinsdag 4 mei 2021 .

Kandidaten die na deze kennismaking geselecteerd worden voor het vervolg van de wervingsprocedure, krijgen van ons een competentietest toegestuurd (deze kun je thuis maken). Daaropvolgend vindt een tweede selectiedag plaats op ons hoofdkantoor in Amersfoort (mits mogelijk i.v.m. COVID-19). Deze dag ziet er als volgt uit:

 • terugkoppeling test bespreken
 • tweede selectiegesprek
 • groepsopdracht
 • individuele (schrijf)opdracht

Aan het einde van deze dag vindt de definitieve selectie plaats voor de Traineegroep Sociaal Domein 2021.

Uiterlijk 1 juni 2021 maken wij bekend welke kandidaten zullen instromen in het traineeship Sociaal Domein van BMC!

Arbeidsvoorwaarden

Wat kun je van BMC verwachten?

 • een uitdagende werk- en leeromgeving waar collega’s (met verschillende expertises) voor elkaar klaar staan
 • een werk- en leeromgeving waar je de kans krijgt om snelle stappen in je carrière te maken en je verder te ontwikkelen en ontplooien
 • goede arbeidsvoorwaarden:36 vakantiedagen per jaar (o.b.v. een contract van 40 uur) en de keuze voor een leaseauto (benzine of elektrisch) of vervoersbudget
 • een marktconform startsalaris van € 2250,- met een mooie groei verdeeld over 3 stappen in 2 jaar tijd,
 • een afwisselende werkomgeving waarin je verschillende uitdagende opdrachten vervult
Bedrijfsinformatie

Wie zijn wij?

BMC levert oplossingen voor vraagstukken binnen de complexe context van de publieke sector. Met een ondernemende mentaliteit en nuchtere aanpak gaan we steeds voor maximaal maatschappelijk resultaat, in ideeën én uitvoeringskracht. We zetten onze expertise en innovatiekracht in om elke dag beter te worden, voor elkaar en onze opdrachtgevers. Voor inwoners, cliënten en leerlingen. We zijn op zoek naar nieuwe, betrokken trainees die willen meewerken aan een effectieve en betrouwbare overheid.

BMC maakt naast Yacht onderdeel uit van de Yacht Group. Yacht verbindt de beste professionals uit de markt met organisaties die het verschil willen maken, in onder andere IT, Finance en Engineering. BMC vormt door haar diverse expertises hét Center of Excellence voor de publieke sector.

Diversiteit en inclusie bij BMC: gelijke kansen voor iedereen.

Verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze opdrachtgevers ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor BMC ontzettend belangrijk. Bij BMC streven we naar een evenwichtige samenstelling van ons personeelsbestand, op basis van leeftijd, geslacht, culturele of sociale afkomst, competenties, opvattingen en werkstijlen. Wij streven naar een inclusieve organisatiecultuur waarin elke medewerker gehoord wordt, betrokken is en welkom voelt. Diversiteit zien wij als een verrijking van de organisatie. De verschillen maken juist dat wij kunnen innoveren, excelleren en adviseren in complexe vraagstukken. Binnen BMC staan we voor de waarden Equality (iedereen is gelijkwaardig), Diversity (de verschillen mogen er zijn) en Inclusion (iedereen voelt zich welkom, thuis en gewaardeerd).

NB: Alle data zijn, gezien de huidige situatie rondom het COVID-19 en de getroffen maatregelen, onder voorbehoud. We proberen deze (zo goed mogelijk) aan te houden.

Inclusiviteit en diversiteit

Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich hierin herkent. We geloven dat diverse teams van belang zijn voor ons als lerende organisatie, die voorop wil blijven lopen in de wereld van werk. Want juist verschillen tussen mensen zorgen voor groei. Van collega's, klanten, kandidaten en daarmee van BMC. Heb jij een uniek talent? We ontmoeten je graag.

Traineeship informatie

Bedrijf: Bedrijf: BMC

Locatie:

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden:

Meer traineeships