Traineeship Young Financials in de publieke sector

Bedrijf
BMC
Locatie
Amersfoort
Opleidingsniveau
HBO/WO
Deze traineeship is niet meer vacant
Over de functie

Direct aan de slag als financieel adviseur in de publieke sector én de juiste begeleiding krijgen en trainingen volgen? Dat kan met het Traineeship Young Financials bij BMC!

Wij zijn doorlopend op zoek naar enthousiaste trainees voor ons traineeship gericht op financiën en bedrijfsvoering. Als trainee ga je meteen aan de slag om je te ontwikkelen tot zelfstandig financieel adviseur, waarbij je interim (tijdelijke) opdrachten in de publieke sector vervult. Bij de publieke sector kun je denken aan het werken bij gemeente, ministerie of provincie maar ook in de zorgsector bij bijvoorbeeld een jeugdzorginstelling of GGD of zelfs onderwijsinstelling.

Na de eerste introductieweken begin je met jouw eigen opdracht bij de opdrachtgever. Gedurende het traineeship doe je ervaring op bij verschillende opdrachtgevers en breid je je kennis uit. Voorbeelden van opdrachten zijn;

 • ondersteuning op de financiële afdeling van een gemeente of provincie
 • projectadministratie bij een onderwijsinstelling
 • procesoptimalisatie bij een jeugdzorginstelling
 • ondersteuning op de Planning & Control-cyclus van een gemeente.

De opdrachten worden natuurlijk steeds uitgebreider en je groeit in taken en verantwoordelijkheden. Wij bieden hierbij ondersteuning om zo te bouwen aan een mooie carrière. Ondertussen ben jij op weg naar een vast contract bij BMC.

Het Young Financial traineeship biedt een intensief en interactief programma aan; het is een combinatie van theorie, praktijk, zelfstudie en eigen inbreng en het geeft een helder inzicht in de complexe (financiële) wereld van de publieke sector.

Vier dagen per week ben je aan het werk bij de opdrachtgever en één dag in de week volg je trainingen over onder andere overheidsfinanciën, administratieve organisatie en de planning & control cyclus. Je wordt intensief en op maat begeleid door je manager en mentor en je hebt veel contact met je medetrainees. Tijdens het traineeship is er ruimte voor eigen inbreng en intervisie en staat jouw eigen ontwikkeling centraal.

Het traineeship duurt in totaal anderhalf jaar, verdeeld in drie blokken van elk zes maanden. Na een kort en krachtig introductieprogramma – met daarin kennistrainingen én vaardigheidstrainingen – begin je direct in de praktijk. Tijdens het traineeship ben je gemiddeld vier dagen per week in de praktijk bezig en een dag met de trainingen. Tijdens het traineeship krijg je door middel van diverse workshops, studiemateriaal én concrete voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van BMC-adviseurs een helder beeld van het functioneren van publieke organisaties, toegespitst op de financiële jaarcyclus. Na anderhalf jaar mag je je met recht (junior) adviseur noemen.

Ook na het traineeship zijn er mogelijkheden om je blijven te ontwikkelen. Er worden allerlei leerlijnen aangeboden zoals Lean Green Belt, De Wereld van een Public Accounting Specialist en zelfs een opleiding voor een volwaardige CPC titel (Certified Public Controller) behoort tot de mogelijkheden.

De eerst mogelijke startdatum van het volgende traineeship is 1 november.

Functie-eisen

Wij vragen:

 • Afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau in de richting van Accountancy, Bedrijfseconomie of Finance & Control
 • Affiniteit met financiën én de publieke sector
 • Je bent ondernemend, proactief en communicatief (zowel schriftelijk als verbaal) sterk. Dit willen wij graag terug zien in jouw motivatiebrief
 • Je vindt het leuk om op nieuwe plekken te komen en je vindt het geen probleem om te reizen voor de verschillende opdrachten
Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:

 • Een perfecte startersfunctie na jouw studie
 • Een uitdagende en afwisselende functie voor 40 uur per week met carrièreperspectief
 • Bruto startsalaris €2.200 (dat elk half jaar omhoog gaat)
 • 36 verlofdagen per jaar
 • Een leaseauto met tankpas die je ook privé mag gebruiken (of vervoersbudget)
 • Een passend opleidings- en trainingspakket en aandacht voor jouw eigen professionele ontwikkeling met diverse doorgroeimogelijkheden na het traineeship
Bedrijfsinformatie

Heb je interesse?

Het sollicitatieproces bevat de volgende stappen:

 1. Aanleveren cv en een motivatiebrief in het Nederlands (uiterlijk vóór maandag 28 september)
 2. Telefonisch contact met de recruiter van de businessunit Bedrijfsvoering
 3. Eerste sollicitatiegesprek (mogelijk digitaal) met de recruiter van de businessunit Bedrijfsvoering
 4. Tweede sollicitatiegesprek (mogelijk digitaal) met de manager-trainees en/of accountmanager uit jouw regio
 5. Contractaanbieding

Heb je vragen over de vacature? Neem contact op met Tessa Mauw - Recruiter BMC via 06 30 28 25 39.

Wil je de verhalen horen van een huidige trainee? Dat kan! Vraag een bel-verzoek aan via tessa.mauw@bmc.nl en wij zorgen ervoor dat je wordt gebeld door één van onze trainees.

Je kunt ook de verhalen lezen van twee trainees via onderstaande linkjes:

 • https://www.linkedin.com/pulse/een-leven-lang-leren-bij-bmc-tessa-mauw/
 • https://www.linkedin.com/pulse/ik-ben-ervan-overtuigd-dat-het-young-financial-traineeship-tessa-mauw/
Inclusiviteit en diversiteit

Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich hierin herkent. We geloven dat diverse teams van belang zijn voor ons als lerende organisatie, die voorop wil blijven lopen in de wereld van werk. Want juist verschillen tussen mensen zorgen voor groei. Van collega's, klanten, kandidaten en daarmee van BMC. Heb jij een uniek talent? We ontmoeten je graag.

Traineeship informatie

Bedrijf: Bedrijf: BMC

Locatie:

Opleidingsniveau: HBO/WO

Arbeidsvoorwaarden:

Meer traineeships