Trainee Planning & control bij gemeente Enschede

Bedrijf
BMC
Locatie
Enschede
Opleidingsniveau
HBO/WO
Sectoren
Deze traineeship is niet meer vacant
Over de functie

Ben jij ambitieus, wil je jezelf ontwikkelen en kun je bijdragen aan het waar maken van onze ambities?

Ga aan de slag als trainee Planning en Control bij de gemeente Enschede.

Functie

De gemeente Enschede wil de Planning & Controlfunctie verder professionaliseren. Hiervoor is een visie op control geschreven, met daar bij een ‘roadmap” hoe daar te komen. Om dit handen en voeten te geven zijn we op zoek naar twee trainees met een frisse blik, die mee kunnen gaan in de toekomstige ontwikkelingen en dit ook kunnen uitdragen binnen de organisatie.

Je krijgt in deze functie gedurende 1,5 jaar minimaal drie verschillende opdrachten binnen de verschillende domeinen. Op deze wijze leer je de gemeente goed kennen en kom je er achter waar je affiniteit ligt. Door middel van begeleiding en opleiding investeren wij in jouw ontwikkeling en kun je de financiële topper van de toekomst worden. Bij goed functioneren krijg je een vast contract.

Opdracht

Binnen de gemeente Enschede is een visie op control vastgesteld, waarin allerlei verbetertrajecten zijn benoemd. De opdrachten hebben met name betrekking opinformatievoorziening, data-analyse, procesverbetering en digitalisering. We willen goede informatie krijgen waarop we als gemeente kunnen sturen. Deze informatie dient aan te sluiten op de beleidsdoelstellingen en dient ook een voorspellende waarde te hebben. Uiteindelijk moet het bijdragen aan de realisatie van de beleidsdoelstellingen van de gemeente Enschede. Belangrijk hierbij is dat de processen op een efficiënte wijze worden uitgevoerd.

De gemeente Enschede

Het bruist van vernieuwing in Enschede. Met toplocaties zoals innovatiecampus Kennispark en Technology Base Twente zetten we in op economische groei en ontwikkeling van de stad en regio. Dankzij gedreven ondernemers en vooraanstaande onderwijs- en onderzoekinstituten ontspruiten in Enschede baanbrekende innovaties. Tegelijk zorgen talloze bedrijven, organisaties en overheid voor een fijne leef- en woonomgeving en een aantrekkelijke stad.

De komende jaren gaan we verder bouwen aan onze stad. Daarbij staan niet de ‘stenen’ centraal, maar onderwerpen die het hart van het samenleven zelf raken. We werken aan een samenleving waarin iedereen meetelt. Denk aan ontmoeten, bewegen en gezondheid. De grootste opgaven van de stad liggen in het aantrekken en vasthouden van talent en de participatie van inwoners zonder werk of met een zorgvraag. Afgelopen jaren is de duurzaamheidsopgave hieraan toegevoegd. We hebben dan ook de ambitie om kwalitatief te groeien. Die ambitie ligt vast in Koers053.

Als trainee Planning en Control..

Als trainee Planning en Control bij de Gemeente Enschede ga je direct aan de slag met jouw eigen project. Je wordt geplaatst op één van onze afdelingen en krijgt jouw eigen taken en verantwoordelijkheden. Vier dagen in de week ben je aan het werk bij de gemeente Enschede en één dag in de week volg je een opleiding die wordt aangeboden door BMC. Daar ga je samen met andere trainees trainingen volgen over onder andere overheidsfinanciën, de planning en controlcyclus en administratieve organisatie. Daarnaast ligt de focus ook op jouw eigen ontwikkeling als professional en volg jetrainingen over communicatieve vaardigheden, projectmatig werken, persoonlijk leiderschap en vitaliteit.

Tijdens het traineeship ben je in dienst bij de gemeente Enschede. De opleiding die je gaat volgen wordt aangeboden door BMC. Aanvullend kun je desgewenst gebruikmaken van het cursus- en opleidingsaanbod van de gemeente Enschede.

Het traineeship duurt in totaal anderhalf jaar, verdeeld in drie blokken van elk zes maanden. Je start met een introductieprogramma waarin je samen met de andere trainees al meteen aan de slag gaat met trainingen over kennis en vaardigheden. Na het introductieprogramma volg je één dag in de week trainingen op het hoofdkantoor van BMC en krijg je door middel van diverse workshops, studiemateriaal én concrete voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van BMC-adviseurs een helder beeld van het functioneren van publieke organisaties toegespitst op de financiële jaarcyclus.

Functie-eisen

Wie ben jij?

  • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding op het gebied van Bedrijfskunde, Finance & Control, Accountancy of andere relevante opleiding.
  • Je hebt interesse in de publieke sector én affiniteit met financiën.
  • Je hebt een proactieve en nieuwsgierige houding en je wilt je graag blijven ontwikkelen.
  • Je bent fulltime beschikbaar per 1 juni 2020.
Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een perfecte startersfunctie na jouw studie met een maandsalaris van € 2435 - € 3520. Bij goed functioneren treed je na het traineeship in vaste dienst bij de gemeente Enschede.

Verder zijn de CAO Gemeenten en de AAE (Aanvullende Arbeidsvoorwaarden Enschede) van toepassing op deze vacature.

Bedrijfsinformatie

Heb je interesse?

Het sollicitatieproces bevat de volgende stappen:

1. Aanleveren cv en motivatiebrief. Reageren kan uiterlijk tot en met zondag 29 maart 2020 . Reacties na afloop van de reactietermijn worden helaas niet meegenomen in de beoordeling.

2. Deelname selectiedag op woensdagmiddag 8 april 2020 (na je sollicitatie hoor je uiterlijk op woensdag 1 april of jij voor deze selectiedag wordt uitgenodigd).

3. Tweede gesprek met de managers van gemeente Enschede (de gesprekken worden gepland op woensdagmiddag 15 april 2020 ).

4. Arbeidsvoorwaardelijk voorstel met startdatum traineeship op 1 juni 2020.

In deze procedure is het belangrijk dat je op beide data aanwezig kunt zijn bij de selectiedagen.

Mocht je naar aanleiding van deze vacature vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Tessa Mauw - Recruiter Bedrijfsvoering bij BMC via 06 30 28 25 39 of tessa.mauw@bmc.nl(niet werkzaam op vrijdag).

Voor vragen hebben over de gemeente Enschede, dan kun je contact opnemen met Bas Damen - Projectleider P&C gemeente Enschede - via 0613 75 45 55 of b.damen@enschede.nl.

Over BMC

In 1986 is BMC opgericht vanuit de overtuiging dat de bedrijfsvoering binnen de overheid kon worden verbeterd. In meer dan 30 jaar is BMC uitgegroeid tot een gerenommeerd adviesbureau en hebben wij samen met onze opdrachtgevers veel bijzondere verbeterpraktijken ontwikkeld.

BMC draagt bij aan het realiseren van effectieve, krachtige oplossingen voor uitdagingen in de publieke sector. Met raad en daad: advies dat anticipeert op nieuwe ontwikkelingen én praktische implementatie. Hierbij staat het maatschappelijk resultaat voor de inwoner, de leerling en de cliënt centraal.

Contactinformatie

Voor meer informatie neem je contact op met Tessa Mauw via telefoonnummer 06-30282539

Traineeship informatie

Bedrijf: Bedrijf: BMC

Locatie:

Opleidingsniveau: HBO/WO

Arbeidsvoorwaarden:

Meer traineeships