Traineeship CloudBilling

Bedrijf
Locatie
Naarden
Opleidingsniveau
HBO/WO
Vakgebieden
Deze traineeship is niet meer vacant

Wil jij in een dynamische omgeving je snel met alle facetten van ons CloudBilling platform bezighouden en mee bouwen aan een groeiende organisatie waarin je kunt doorgroeien? Wil jij onze klanten helpen om alles uit ons product te halen? En ben jij iemand die niet afwacht totdat je iets toegeworpen krijgt, maar zelf dingen oppakt? Dan is een Traineeship bij CloudBilling dé uitdaging die jij zoekt!

Order-to-Cash: Wat doet CloudBilling?

Wat doen wij? Wij spelen een belangrijke rol in het Order-to-Cash proces van grote organisaties. “How hard can it be?” horen we vaak wanneer we bij nieuwe klanten aan tafel zitten. De meeste organisaties realiseren zich niet dat facturatie niet iets is dat je er maar even bij kunt doen en gaan er vaak pas iets aan doen op het moment dat het eigenlijk al te laat is. Gelukkig weten wij daar bij CloudBilling wel raad mee. Een factuur is het eindresultaat van misschien wel het belangrijkste bedrijfsproces: het Order-to-Cash proces. We zijn experts op het gebied van automatiseren van grootschalige, complexe facturatie en het stroomlijnen van het Order-to-Cash proces.

Maar Billing is just the start. In veel gevallen is CloudBilling het verzamelpunt waar verschillende datastromen samenkomen. Met Business Intelligence (BI) oplossingen zetten we deze data om in waardevolle, strategische informatie in verschillende BI omgevingen waar klanten echt iets mee kunnen. From invoice to insight noemen we dat. CloudBilling is daarmee niet langer enkel een krachtige billing engine, maar een essentieel onderdeel van de waarde propositie van onze klanten.

Traineeship: Wat ga je dan doen?

Als trainee ga je op zoek naar jouw rol binnen onze organisatie. We zoeken een enthousiaste, leergierige collega die zich gaat bekwamen in ons CloudBilling platform en onze klanten gaat ondersteunen bij het gebruik ervan. In beginsel doe je dat door als service- en supportmedewerker bekend te raken met onze klanten en ons product. Je staat hiermee meteen midden in de actie.

Je begint dus om te leren om optimale service en support te leveren aan onze klanten. Maar je gaat ook meelopen en bijdragen aan implementatietrajecten bij nieuwe klanten, ondersteund door één of meerdere collega’s. Op deze manier leer je tijdens deze traineeship bij CloudBilling snel alle facetten van onze organisatie, ons product en onze klanten kennen. Wanneer je een en ander onder de knie hebt, kun je op korte termijn doorgroeien naar de functie van Consultant bij CloudBilling en ga je zelfstanding projecten uitvoeren. Maar het kan ook zijn dat je je meer op de commerciële kant van CloudBilling wilt gaan richten. De vraag is dus: wat past op termijn het beste bij jou en onze organisatie.

Waar begin je dan concreet mee? Startend in de service- & support rol houdt altijd de controle op de voortgang van supportwerkzaamheden en je zorgt ervoor dat je de klant op de hoogte houdt. Geen vraag blijft onbeantwoord en je bent secuur in het oplossen van alle vragen en incidenten. Daarnaast werk je ook mee aan het opzetten en onderhouden van de proefomgevingen en bied je ondersteuning aan je collega’s op het gebied van projecten, sales, administratie en productontwikkeling. 

Wat krijg je?

Buiten al deze ervaringen die je opdoet binnen CloudBilling, krijg je natuurlijk ook nog goede arbeidsvoorwaarden die we je niet willen onthouden. Als trainee bij CloudBilling krijg je:

 • een mooi salaris;
 • een mobiliteitsvergoeding;
 • een persoonlijk ontwikkelingsbudget;
 • een MacBook Pro en een mobiele telefoon + abonnement;
 • collectieve verzekeringen en een pensioenregeling.

Wat wordt er van jou tenminste verwacht?

 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau;
 • 0 tot 3 jaar werkervaring;
 • Een proactieve, ondernemende houding;
 • Aantoonbare affiniteit met IT;
 • Sterke analytische skills;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Als je ervaring hebt met financiële systemen en/of facturatie, is dat een pré.

Over CloudBilling

CloudBilling bestaat uit een multidisciplinair team. We schakelen snel en hebben korte lijnen. Daardoor krijg je snel veel verantwoordelijkheid. Geen paniek, je collega’s staan altijd voor je klaar om je te helpen. Je hebt de vrijheid om je rol op jouw manier in te vullen en op die manier mee te bouwen aan een groeiende organisatie.

CloudBilling is onderdeel van de Yellowtail Group. Het grote voordeel: de vibe & korte lijnen van een start-up, in een strak kantoor en met een lekkere lunch. Vanuit Yellowtail worden er een hoop dingen geregeld zoals trainingen & opleidingen, maar ook veel gezellige uitjes! Bijvoorbeeld borrels, wintersporten, een hackathon, bedrijfsvoetbal, game-avonden, etc. En dan doen we vanuit het CloudBilling-team natuurlijk ook nog het een en ander.

En nu?

Heb je nog vragen? App of bel met recruiter Kevin Overzee via 06 575 93 555. Ben je enthousiast en wil je direct solliciteren op deze traineeship bij CloudBilling? Mail je motivatiebrief, CV en cijferlijsten naar pz@yellowtail.nl!

Bij CloudBilling (en de onder Yellowtail Group vallende BV’s) gebruiken wij de motivatiebrief, het CV en de cijferlijsten enkel gedurende de sollicitatieprocedure ter beoordeling van de sollicitant. Wanneer de sollicitant is afgewezen, bewaren wij gedurende een jaar enkel de naam en de manier waarop de kandidaat met CloudBilling (en de onder Yellowtail Group vallende BV’s) in contact is gekomen. Dit om inzicht te krijgen in onze gebruikte wervingskanalen en eventuele toekomstige beslissingen. De rest van de verstrekte informatie wordt verwijderd.

Traineeship informatie

Bedrijf: Bedrijf: Yellowtail

Locatie:

Opleidingsniveau: HBO/WO

Arbeidsvoorwaarden: Uitstekend

Solliciteren

Meer traineeships